VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Premieră naţională pentru LEXUS în Moldova
Aprilie 2010, Nr. 72

Premieră naţională pentru LEXUS în Moldova

Comentează   |   Cuprins

La sfârşitul primei luni de primăvară, compania „Continent” S.R.L., importator oficial Lexus în Moldova, a prezentat publicului două modele de ultimă generaţie – automobilul de teren Lexus GX 460, din clasa premium, şi crossover-ul RX 450h, un hibrid din aceeaşi clasă, cu echipare full-hybrid şi cea mai redusă emisie de CO2 în lume.

LEXUS GX 460

Acest off-road cu 7 locuri reprezintă o combinaţie ideală a inovaţiilor, confortului de excepţie şi caracteristicilor de deplasare imbatabile, care-i permit să se simtă în largul lui pe orice tip de drum – autostradă sau teren accidentat.

Automobilul este dotat cu un motor nou de tip V cu volumul de 4,6 l. Graţie sistemelor Dual VVT-i, ACIS, EGR, precum şi a dispozitivelor de injectare de construcţie nouă, motorul noului GX 460 atinge rapid  cei 296 cai-putere (DIN) la 5500 turaţii pe minut, iar momentul de torsiune de 438 Nm la 3500 turaţii per minut, fiind totodată econom şi prietenos mediului, la fel ca şi motoarele cu volum mult mai redus.

Aplicarea construcţiei în cadre şi a sistemului de stabilizare cinetică a suspensiei (KDSS) asigură modelului GX  460 o stabilitate sporită şi o manevrabilitate excelentă, dar garantează, în acelaşi timp, şi deplasarea vehiculului cu maxim confort pe orice tip de drum. La fel, automobilul este dotat cu sistem Multi-Terrain Select, care optimizează adeziunea cu suprafaţa în funcţie de cele 4 regimuri de mişcare (porţiuni cu noroi şi nisip, suprafaţă afânată, moviliţe, pietre) şi un sistem de deplasare pe teren accidentat Crawl Control. Mai mult decât atât, Lexus GX 460 dispune de sistemul Multi-Terrain Monitor şi 4 camere de supraveghere video, care oferă şoferului un tur de orizont excelent.

Interiorul noului GX 460 reprezintă o combinaţie dintre rigiditatea metalului prelucrat, maleabilitatea pielii naturale şi eleganţa naturală a finisării cu un lemn trainic, natural. Scaunele sunt foarte moi, capitonate cu piele naturală semi-anilină perforată, care accentuează calitatea superioară a elementelor de interior. Pe lângă toate astea, automobilul este dotat cu un buton de demarare a motorului şi sistem de acces fără chei Smart Access, faruri xenon adaptabile, senzori de ploaie şi lumină, volan multi-funcţional garnisit cu lemn şi încălzire, sistem Climate Control pe 3 zone, sistem de deplasare a volanului şi scaunului şoferului în momentul de intrare/ieşire, sistem de parcare asistată Park Assist, sistem audio Mark Levinson cu 17 difuzoare şi puterea de 330W, sistem comod de navigare prevăzut cu comandă vocală, două ecrane pentru pasagerii de pe scaunele din spate, montate în cele din faţă. La compania „Continent” S.R.L. acest model este disponibil în două variante de echipare: Executive, la preţul de 66 230 euro, şi Premium, la preţul de  69 600 euro.


LEXUS RX 450h

Acest model întruchipează cele mai noi tehnologii hibrid ale sec. XXI: putere sumară - 299 cai-putere, consum redus de combustibil – până la 6,6 l/100 km în regim urban, şi o reducere colosală a emisiilor de CO2  – până la 148 g/km. Pentru a asigura o accelerare rapidă, dispozitivul de comandă a automobilului-hibrid implică, pe lângă motorul de benzină, şi motoarele electrice, astfel încât acest crossover atinge 100 km/h timp de 7,9 s.

La deplasarea cu viteză redusă, de până  la 40 km/h, de exemplu, în spaţiul urban, tracţiunea este asigurată doar de motoarele electrice. Deplasarea în cazul tracţiunii electrice este absolut silenţioasă, lucru posibil graţie activităţii extrem de silenţioase a transmisiunii-hibrid. În acest caz, emisiile nocive în aer lipsesc în totalitate.

Culoarea exclusivistă a caroseriei RX 450h, un „cuarţ alb”, completează logo-ul „Lexus” şi emblema Hybrid în nuanţe de albastru, precum şi farurile din faţă cu diode emiţătoare de lumină şi luminile din spate. Graţie unei chei electronice speciale, RX 450h „îşi recunoaşte” stăpânul chiar şi dacă e întuneric beznă şi conectează iluminarea în  zonele de lângă pragul uşilor.

Fiecare detaliu din salonul RX 450h accentuează luxul unic şi calitatea impecabilă a finisării:  volanul din lemn, scaunele capitonate cu piele semi-anilină ventilată, de culoare gri-deschis, cu funcţie de memorare şi un sistem confortabil de îmbarcare/debarcare pentru şofer. Panoul de control Optitron este separat în două zone. Cea superioară, informaţională, include un sistem de proiectare a datelor pe parbriz Head-Up display, un monitor LCD multifuncţional de 8 inch, situat la o distanţă ideală pentru ochi. Cea inferioară, operaţională, este prevăzută pentru operarea cu diverse sisteme: aici găsiţi comutatoare multi-funcţionale pe roata volantă şi sistemul cu telecomandă Remote Touch.

În partea de jos a parbrizului, la nivelul ochilor şoferului, graţie sistemului Head-Up display, în culoare albă sunt proiectaţi parametrii de bază de pe panoul de comandă: viteza de deplasare a automobilului, date privind navigarea, starea sistemului audio. Pe hard-ul de 40 Gb poate fi creată o bibliotecă de înregistrări audio cu aplicarea tehnologiei CDDB pentru transmiterea şi stocarea fişierelor cu muzică cu un volum total de până la 10 Gb.

Automobilul este dotat cu un set  întreg de soluţii de securitate. Pentru siguranţa şoferului şi a pasagerilor, în salon sunt amplasate 10 air-bag-uri elaborate în baza celor mai noi tehnologii. Pe lângă cele menţionate, Lexus RX 450h are jante din aliaj uşor de 19 inch, bară de protecţie în faţă, proiectată aerodinamic, şi în spate, cu aplicaţii decorative, şi mai dispune de sistem inteligent adaptativ de iluminare a drumului (i-AFS), sistem de parcare asistată Park Assist, dispozitiv cu acţionare electrică portbagaj, display color EMV cu telecomandă Remote Touch, sistem de navigare, sistem Climate Control, suspensie pneumatică. Compania „Continent” S.R.L. vă oferă modelul RX 450h la dotare maximă High luxury, preţul de 64530 euro.

Achiziţionând Lexus la un importator oficial, obţineţi o garanţie totală de la producător pentru 3 ani sau 100.000 km de parcurs şi beneficiaţi de adaptarea vehiculului la condiţiile de drum, climă şi combustibil ale Moldovei, precum şi de avantajele programului de loialitate Lexus.


Lexus logo

Compania "Continent" S.R.L.
Importatorul oficial Lexus
str. Arborilor 17/1, viaduc
Tel.: (+373 22) 79 14 77
www.lexus-moldova.md


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

nu ne putem kca de foame si voi ne bagati lexus-ul pe gat, bagat-il lui filat sau voroshka... sau mai bine celor care au votat cu cei 7 ani pentru inmatriculare
ajax   -  
10 Aprilie 2010, 15:38
Sus ↑
NU AM CUVINTE, SOOPER!!!
TANY 22   -  
02 Mai 2010, 21:34
Sus ↑
de accord cu ajax totalmente...
murim de foame   -  
10 Mai 2010, 14:37
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău