VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Outlet shopping
August 2013, Nr. 110

Outlet shopping

Comentează   |   Cuprins

Deoarece pe timp de vacanţă shoppingul este considerat a doua cea mai populară ocupaţie după mâncatul în restaurante şi cafenele, cred că un ghid al magazinelor cu lichidare de stoc ar fi foarte binevenit. În Statele Unite, conceptul de magazine outlet este foarte răspândit, fiind o sursă generatoare de venituri enorme, peste 16 miliarde de dolari în 2007. Pentru unii americani, este pe alocuri ofensator să achiziţioneze ceva la preţul deplin, deoarece reduceri şi promoţii de tot tipul se organizează zilnic.

În Europa însă, reducerile de preţ sunt doar de câteva ori pe an, şi acelea foarte-foarte des minime, în special la bunurile de lux. Noroc însă de magazinele outlet, ce şi-au făcut apariţia destul de abundent în ultimii ani, majoritatea construite sub forma unor mini-orăşele la periferiile marilor oraşe.

Serravalle, unul dintre primele outleturi, creat în 2000 lângă Milano, a devenit foarte repede popular, dublându-şi amploarea. Astăzi constituie aproximativ 200 de magazine. Unele dintre brandurile de acolo ar fi Bruno Magli, Brioni, Dolce and Gabbana, Etro, Hugo Boss, La Perla, Bally, Bulgari şi altele. Un alt magazin de stock lângă Milano este Fidenza Village, care oferă cumpărătorului produse de la Michael Kors, Marni, Patrizia Pepe, Elizabeta Franchi, Triumph, Valentino etc.

-  Lângă Paris, călătoria la Disneyland poate fi îmbinată cu shoppingul în orăşelul La Vallée Village. Este unul dintre cele mai solicitate magazine de acest gen, cu nume renumite din gama lux precum Givenchy, Celine, Baccarat, Maison Martin Margiela, DVF, Jimmy Choo, Lalique şi Trussardi. Mallul este proprietatea reţelei Chic Outlet Shopping, care deţine magazine similare în toată Europa, la câţiva kilometri de oraşele majore din Marea  Britanie, Spania şi Franţa. Timpul petrecut de fiecare cumpărător aici este de aproximativ trei ore, iar suma medie este de 550 de euro.

Azzedine Alaia este unul dintre cei mai apreciaţi designeri din lume. Născut în Tunis, creatorul francez a revoluţionat percepţia femeilor despre haine şi relaţia dintre corp şi material. A devenit atât de iubit în lumea modei, încât cele mai celebre manechine erau gata să lucreze cu el gratis. Dacă sunteți pasionate de brandul acesta, vă împărtăşesc locul secret unde se află un mic magazin cu lichidare de stoc în Paris. Pe rue de la Verie, 18 găsiţi o uşă foarte bine mascată, greu de observat, care deschide universul „Alaia” la un preţ redus cu 50%. Fiţi sigure că orice investiţie făcută în acest loc este pe viaţă.

-  Outletul Etro este unul dintre cele mai bine păstrate secrete în Milano. Magazinaşul cu două etaje, destul de mic, oferă piesele brandului la preţuri reduse în medie cu 50%. Se află pe via Spartaco 3.

Dolce and Gabbana Spaccio este încă una dintre „comorile” pe care ni le oferă regiunea Toscana a Italiei. Nu căutaţi indicatoare bine elaborate pentru direcţii, magazinul este foarte bine mascat. Comod şi primitor, bucură cumpărătorii cu haine din sezoanele trecute la un preţ mult mai mic al duoului italian. Adresa: Localita S., Maria Maddalena 49, Pian dell'Isola Rignano Sull'Arno.

Bicester Village, situat la mai puţin de o oră de Londra, este şi el bucuria shopaholicilor. Oferă 130 de magazine, inclusiv branduri engleze ca Molto Brown, Anya Hindmach şi Alexander MqQueen. Este renumit pentru vizitatorii săi celebri precum Elizabeth Hurley şi Jade Jagger; la fel şi pentru restaurantul de trei stele Michelin-Le Manoir aux Quat' Saisons.

-  Dacă totuşi ajungeţi la New-York, nu puteţi rata Woodbury Common Premium Outlets Mall. Este liderul magazinelor de acest gen şi oferă nume precum Yves Saint Laurent, Gucci, Missoni, Balenciaga şi chiar Chanel.

Vă sfătuiesc să vă înarmaţi cu răbdare şi să vă aventuraţi în shopping turism în această vară în una din destinaţiile recomandate mai sus.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău