VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Oferă personalitate grădinii tale
Aprilie 2012, Nr. 96

Oferă personalitate grădinii tale

Comentează   |   Cuprins

Grădina este întâi de toate spaţiul ce caracterizează proprietarul şi formează părerea trecătorilor despre acesta. O casă frumoasă cere o grădină pe măsură. Altfel, se lasă neobservată. Sunt sute de metode de amenajare a grădinii – spaţiul în care vă petreceţi o bună parte din zi (în special vara), totul depinde de imaginaţia şi gustul de care dispuneţi. Iar pentru un succes garantat, originalitate şi durabilitate, sugerăm să optaţi pentru serviciile profesioniste ale companiei „MoVi Design”, al cărei director, Oleg Todorov, vă oferă câteva secrete de design şi îngrijire a grădinii.   

Pentru amenajarea grădinii puteţi alege un anumit stil de decoraţii, luând, în acelaşi timp, în consideraţie designul casei. Puteţi opta pentru decoraţii clasice, care au la bază cromatica şi la realizarea cărora se foloseşte mai multă verdeaţă, punându-se accent pe armonia şi măiestria îmbinării culorilor. Iubitorii de tradiţie şi împătimiţii de istorie ar putea alege pentru grădina lor un stil tradiţional moldovenesc, ce include ornamentări naţionale, ulcioare, coşuri, buşteni, teascuri sau roţi de căruţă. Cei care călătoresc mult sau sunt interesaţi de arta orientală îşi pot amenaja grădina în stil oriental – decoraţii în care se pune accentul pe sunet, mai puţină culoare, iarbă curată, trecere abruptă de la iarbă la nisip şi care au la bază cascade din bambus. Iar dacă luaţi ceaiul de la ora cinci şi admiraţi punctualitatea englezească, alegeţi decoraţiile englezeşti – un stil vintage, mai mult verde, labirinturi din buxus, pereţi acoperiţi de plante căţărătoare.

În Moldova avem doar plante anuale, cele multianuale sunt importate din diferite ţări. Deseori, oamenii sădesc şi îngrijesc plantele importate după rigorile indicate pe ambalaj, neştiind că respectivele reguli pot fi aplicate doar în ţara exportatoare şi că ele trebuie adaptate la clima şi solul Republicii Moldova. Iată de ce, pentru a crea frumosul, nu este suficientă imaginaţia, cunoaşterea tehnologiilor fiind absolut necesară.

Lumea crede că viaţa unui gazon este de la un an la cinci ani. Adevărul este că acesta poate trăi şi 300 de ani, dacă este îngrijit corect. Mă refer la irigaţie, îngrăşăminte, aeraţie, curăţitul şi tunsul la timp. Sunt peluze care ţin tot anul, cum ar fi cele sportive, a căror iarbă are o capacitate de regenerare mai mare. Există diverse feluri de gazon (pentru zonele umbrite, pentru zonele însorite, de flori sau de trifoi etc.), fiecare necesitând un anumit tip de îngrijire.

Nu uitaţi că, în sezonul de primăvară, grădinile au nevoie de grijă. Întâi de toate, în luna februarie-martie, tundem copacii, apoi curăţim gazonul (greblăm, înlăturăm iarba şi frunzele uscate), aerăm şi pregătim terenul pentru fertilizare. La sfârşitul lunii martie administrăm îngrăşămintele. Dacă apelaţi la specialişti pentru efectuarea respectivelor lucrări, aveţi grijă pe cine primiţi în grădină, verifica-ţi-le legitimitatea.

Rolul principal în lucrările realizate de compania „MOVI Design” îl are calitatea, iar un lucru de calitate este şi durabil. Pentru a asigura o bună creştere a plantelor şi copacilor, dar şi frumuseţea decoraţiilor, compania oferă deservire şi garanţie în orice sezon

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău