VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Odă pantalonilor
Septembrie 2005, Nr. 17

Odă pantalonilor

Comentează   |   Cuprins

În acest an, să găseşti în mormanul de fuste vaporoase şi rochii transparente o pereche de pantaloni la modă e ca şi cum ai căuta un ac în stogul de fân. Cu toate acestea, trăiască pantalonii stilaţi! Cum nu dai, ei rămân o piesă de rezistenţă în garderoba noastră.

În 2005, creatorii de modă ne-au alertat prin hiperfemininul dress code, lucru ce a influenţat, inevitabil, şi numărul de pantaloni „aflaţi” pe podiumurile de modă. Reiese că blugii au rămas cei mai actuali pentru toate vârstele şi siluetele?!

„Femeia are picioare şi asta înseamnă că ea va purta pantaloni. M-am gândit doar cum să-i fac mai fini şi mai interesanţi. De ce să nu le adăugăm o fustiţă?”, se întreabă Ann Demeulemeester, creatoare belgiană. Aşadar, în această toamnă, Demeulemeester propune pantalonii în calitate de accesoriu – ei sunt din piele, mulaţi, extrem de fini, combinaţi obligatoriu cu o fustă.

După nenumăratele experimente din primăvară, cu pantaloni cu şireturi, capse şi altă fierărie, Stella McCartney recunoaşte că-i plac blugii, dar recomandă fiecărei doamne să aibă cel puţin 5 perechi de pantaloni de diferite modele.

Phi, un label american, creat acum trei sezoane de către Susanne Dell, ne propune pantalonii-capri – un model extrem de popular şi la noi. Andreas Melbostad, designerul casei Phi s-a jucat mai mult cu detaliile, conferind pantalonilor o notă de masculinitate: „Felul de a se îmbrăca al omului este important chiar şi la nivel de subconştient. Hainele bărbăteşti obligă, impun putere şi influenţă. Or, asta aş vrea să le ofer femeilor”, declară Melbostad.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău