VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Noua Mazda 3 cu facelift
Decembrie 2011, Nr. 92

Noua Mazda 3 cu facelift

Comentează   |   Cuprins

Pentru persoanele care au nevoie de mai multă adrenalină în sânge, dar şi pentru cei mai liniştiţi de fire, producătorii japonezi propun o nouă variantă de Mazda 3. Este mai sportivă, are un design înnoit şi se adaptează uşor la necesităţile şi caracterul persoanei care o conduce.

Am testat-o într-o dimineaţă rece de sfârşit de noiembrie şi am îngheţat până frumoasa Mazda 3, de culoarea toamnei ruginii, a pozat cuminte în faţa camerelor. Dar m-am încălzit în câteva minute după ce m-am aşezat pe fotoliul care se încălzeşte şi îţi oferă o senzaţie de confort, suplimentată de aerul cald de la soba automobilului. Spre deosebire de modelul precedent, Mazda 3 din 2012 are o consolă mai comodă şi mai calmă – iluminarea tabloului de bord şi a panoului de comandă a sistemului audio este acum de un albastru senin cu nuanţe de violet cald. Pe exterior, s-a schimbat puţin designul, în special cel al farurilor. Partea din faţă este acum mai proeminentă, însoţită de o grilă cu decupaje generoase de permisie a aerului, conferindu-i acestui automobil un caracter mai agresiv, specific maşinilor sportive.

Noua Mazda 3 abia a intrat pe piaţa din Moldova, dar este disponibilă în patru configuraţii, pe benzină sau pe motorină, cu cutie mecanică sau automată, cu motorul 2.0 sau 1.6, cu patru sau cu cinci uşi. În acest fel, oricine îşi poate alege automobilul potrivit necesităţilor şi gusturilor sale şi îl poate personaliza cu ajutorul unei game vaste de accesorii şi opţiuni care pot fi adăugate la pachetul standard. Puteţi modifica detaliile de design interior sau puteţi adăuga elemente, ca sistem de navigare Pioneer, dispozitiv hand-free, adaptor pentru mp3 etc. Dacă sunteţi pasionat de sport, nu e o problemă să instalaţi sisteme de transport pe acoperiş, dispozitive pentru transportul bicicletelor sau al schiurilor, cârlig de remorcare detaşabil sau alte accesorii necesare. Dacă aveţi de transportat ceva mai masiv, banchetele din spate se rabatează, pentru a forma un spaţiu suficient de mare.

Produsă de o companie japoneză, Mazda 3 a reuşit totuşi să cucerească piaţa europeană, luând mai multe premii, inclusiv pentru cea mai bună fiabilitate şi pentru maximă siguranţă, acumulând 5 puncte din 5 la crush-teste. Pe segmentul de maşini din care face parte, îşi depăşeşte concurenţii direcţi, oferind cel mai convenabil raport dintre calitate şi preţ.

Pentru a spori la maxim confortul şoferului în timpul şofatului, Mazda 3 oferă posibilitatea de a seta anumite detalii. E foarte utilă opţiunea de a seta viteza maximă de circulaţie, mai ales pentru persoanele cărora le place viteza mai mult decât permite regulamentul circulaţiei rutiere. Dacă automobilul depăşeşte viteza setată, computerul vă anunţă printr-un semnal sonor. La fel poate fi setat consumul de combustibil în regim econom sau sport, numărul de kilometri după care trebuie schimbate roţile din faţă cu cele din spate sau momentul în care automobilul are nevoie de o vizită la service.   

(Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon






* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău