VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
New beginnings
Noiembrie 2012, Nr. 102

New beginnings

Comentează   |   Cuprins

Conectaţi-vă la ultimele noutăţi din lumea modei de la londra împreună cu Victoria Ţugui

Dintr-un oarecare motiv încă neclar mie, aştept show-urile de modă pentru sezonul rece cu cea mai mare nerăbdare. Poate pentru că temperaturile mai scăzute ne dezlănţuie mai multe posibilităţi în materie de factură şi textil, formă şi structură. Cu mult entuziasm vă prezint cele mai de top tendinţe ale acestui sezon, care întruchipează un amalgam din epocile trecute, adaptate femeii contemporane.

Silueta exagerată
Forma convexă este noul concav când vine vorba de îmbrăcămintea exterioară. Paltoanele supradimensionate, departe de  corp au produs un impact memorabil în show-urile Celine, Chloe şi Balenciaga. Pentru prima dată forma „boxy” în materie vestimentară a apărut în anii ’20 – foarte masculină, cu come-backuri în anii ’40 şi ’90.

Brocard à la Faberge
Barocul şi luxul regal este fără doar şi poate laitmotivul sezonului. Trăsăturile definitorii introduse de giuvaierul ţarilor ruşi, Carl Faberge – legendara formă a oului, broderia în formă de romb şi incrustaţiile preţioase – sunt prezente la Dolce&Gabbana, Marchesa, Ferragamo şi Moschino. Designerul casei Balmain, Olivier Rousteing, a mărturisit despre inspiraţia pentru colecţia sa : „Cusăturile metalice pe jachetele Balmain le-am inventat admirând oul pascal Faberge, care îi aparţinea lui Elizabeth Taylor”.

Ordinul combinatoric
Designerii şi-au exersat obsesia pentru imprimeuri la maximum în acest sezon, podiumurile fiind inundate de modele din acest ordin combinatoric în care pantalonii cu print au fost asortaţi cu jachete identice. Gamele disponibile variază de la imprimeuri florale, geometrice la abstracţii de tot felul depistate din cap până-n picioare la Miu Miu, Prada, Rocha şi Erdem.

A doua piele
Pe lângă inundarea celor mai aprinse culori şi texturi, moda ia o întorsătură gotică evidenţiată prin abundenţa de piele şi agresivitatea detaliilor metalice. Purtăm piele mixată cu piele pentru zi şi piele în combinaţie cu dantelă sau brocard pentru seară. Inspiraţia vine indubitabil de la Rooney Mara în „The girl with the dragon tattoo” şi Anne Heathaway în rolul lui Cat Woman.

Accente de blană
Cel mai trendy mod de a purta blana în acest sezon este sub forma unui singur accent – mânecile îmblănite la Fendi şi Jason Wu, fusta yeti la Mulberry sau partea frontală la The Row.

Ciclul tendinţelor în modă se repetă din 20 în 20 de ani, de aceea, teoretic, nu a fost inventat nimic nou, doar resuscitat într-un mod diferit. Aşa că, pentru a evita cheltuielile exorbitante, faceţi o reinventare a hainelor de mult uitate şi daţi-le o viaţă nouă!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău