VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Muntenegru, gura de rai unde îţi trăiești vara din plin
Iulie 2015, Nr. 132-133

Muntenegru, gura de rai unde îţi trăiești vara din plin

Comentează   |   Cuprins

Odihna în Turcia te-a plictisit, drumul spre Grecia în autocar este obositor, Bulgaria nu te mai atrage? Agenţia „Condor Tourism” îţi propune în acest sezon o noutate pe piaţa din Republica Moldova: zbor direct Chișinău – Tivat cu staţiunile Muntenegrului și Croaţiei. Mai mult, directorul acestei agenţii de turism, Tatiana Juraveli, dezvăluie motivele care te vor face să te îndrăgostești iremediabil de Muntenegru – perla Adriaticii.

Lipsa barierelor lingvistice

Muntenegru este o ţară slavonă unde turiștii Republicii Moldova sunt primiţi cu braţele deschise și pot cu ușurinţă comunica în limba rusă, deoarece muntenegrenii o cunosc și o iubesc. Nu există bariere lingvistice.

Natura pură

În acest colţisor al lumii natura a rămas, practic, neatinsă: aerul e curat, râurile și lacurile de munte au apă cristalină și renumitele păduri negre sunt dese. Nu în zadar, Muntenegru e numit comoara ecologică a Europei, având în vedere diversitatea florei și faunei.

Bucătăria și vinurile la un preţ accesibil

Mâncarea în Muntenegru e gustoasă și sănătoasă, porţiile – enorme. Multe bucate și reţete au fost împrumutate din bucătăria grecească, italiană și turcească. Carne, pește proaspăt, fructe de mare, jambon afumat, o mare diversitate de cașcavaluri, legume proaspete și fructe suculente, precum și o diversitate mare de produse lactate. Nelipsite sunt și minunatele vinuri muntenegrene Vrnat și Krstac. Alegerea vă aparţine!

Plajele Muntenegrului

Muntenegru atrage turiștii printr-o climă blândă temperată, pe ţărmurile Adriaticii. Pentru iubitorii de bronz și înot, Muntenegru este alegerea perfectă. Cât privește plajele, aici ele sunt peste o sută – din pietriș și din nisip, putem spune că sunt unice – apă cristalină și munţi deosebiţi.

Libera circulaţie – fără vize

Dacă ai pașaport biometric, să știi că nu mai ai nevoie de viză ca să călătorești în Muntenegru. Așa că circulă liber!

Turismul activ și distracţiile

Aici te poţi bucura de diving, sky de apă, alpinism rafting pe râul Tara sau drumeţii prin munţi. Sunt posibile plimbările cu iahtul sau pescuitul, iar seara, în pieţele centrale ale orașelor, te așteaptă diverse programe culturale. Pentru iubitorii turismului nocturn, sunt deschise o mulţime de discoteci și cluburi în aer liber.

Obiective turistice impresionante și monumente străvechi

Despre arhitectura orașelor din Muntenegru se poate vorbi la infinit, spiritul vechi și cel modern îmbinându-se minunat pe fundalul munţilor legendari, acoperiţi cu păduri dese. Bisericile și mănăstirile străvechi accentuează influenţa credinţei din aceste locuri. La Mănăstirea Cetinje se găsesc moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, iar la Ostrog – bucăţica din crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. De admirat sunt și cetăţile ale căror ziduri au rezistat multiplelor atacuri și au fost martori ai schimbării mai multor regimuri. Totodată, merită văzut canionul Tara, al doilea cel mai mare după Colorado, precum și Lakul Skadar și Parcul Durmitor, ambele incluse în patrimoniul mondial UNESCO. 

Muntenegru – locul perfect pentru odihna cu întreaga familie

Turiștii cu copii pot să aleagă o vacanţă liniștită relaxându-se în unele dintre noile hoteluri, dotate cu toate cele necesare, sau să închirieze apartamente / vile complet dotate. Astfel de staţiuni ca Becici, Petrovac și Budva impresionează printr-o briză adriatică plăcută și prin aroma îmbătătoare de flori și conifere.

Skadar%20Lake1.psd
ostrog%203.psd

Preţ atractiv

Potrivit agenţiei „Condor Tourism”, cei care vor să cunoască Muntenegru trebuie să rezerve biletele din timp, mai ales că această ţară, în premieră, oferă pentru moldoveni o reducere de preţ de până la 25 %.

Alege sejururile în Muntenegru, deoarece această mică ţară îţi va schimba viziunea asupra odihnei!

 
Mai multe detalii aflaţi la nr. de contact:
+373 22 101 201, +373 69 560 408,
+373 60 044 550, dar și pe www.condor.md.
Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău