VIP Magazin
20 Noiembrie 2019
Print
Print
Print
Print
Maldive, Caraibe sau Seychelles?
Martie 2011, Nr. 83

Maldive, Caraibe sau Seychelles?

Comentează   |   Cuprins

Expresiile „vacanţă de lux”, „destinaţie exotică”, „servicii VIP” sunt foarte la modă în ultimul timp. Companiile de turism au oferte din cele mai diverse, pentru vacanţe de vis în cele mai neobişnuite destinaţii. Despre ce înseamnă o vacanţă de lux şi unde poţi avea parte de aşa ceva ne vorbeşte Corina Păcuraru, General Manager Perfect Tour.

CORINA PACURARUDnă Păcuraru, ce înseamnă, de fapt, o vacanţă de lux? Care sunt criteriile de apreciere?
O vacanţă de lux înseamnă o experienţă memorabilă, personalizată pe gustul fiecărui călător. Când vorbim de lux, vorbim de servicii high class, cum ar fi călătorii la bordul unui avion privat, la business class sau acces la VIP lounge-urile din aeroporturile din lume, închirieri de yacht-uri luxoase, transferuri private cu limuzina de lux. De exemplu, Yacht Club-ul de pe vasele de croazieră MSC oferă servicii exclusiviste: valet personal, punte privată cu piscină, izolată de restul navei. Hotelurile de lux oferă, de asemenea, servicii unice. De exemplu, Hotelul Plaza din New York oferă clienţilor săi iPAD-uri prin care îşi pot programa până şi temperatura sau lumina în cameră.

În ce fel de locuri merg oamenii pentru astfel de vacanţe?
Există hoteluri de lux şi în destinaţii obişnuite, unde se practică turism în masă, şi în destinaţii exotice ca Bahamas, Oceanul Indian, Africa, Asia-Pacific. Nu bugetul stă la baza luării unei decizii privind destinaţia, ci experienţa pe care şi-o doreşte clientul - o seară cu o familie de localnici în Maldive, o întâlnire cu un astrolog în Jaipur sau o cină într-o tabără de beduini între dunele din Abu Dhabi.  

Despre ce fel de locuri spunem că sunt „exotice”?

Conform dicţionarului, exotic înseamnă îndepărtat. Laponia, de exemplu, este o destinaţie exotică, pe care o propunem în fiecare an în perioada Crăciunului. În ultimii ani, însă, termenul exotic este asociat şi destinaţiilor calde, cu plajă şi vegetaţie luxuriantă, unde palmierul creşte natural şi poţi face plajă în orice anotimp.

TravelCare sunt cele mai populare destinaţii exotice? Dar cele mai puţin vizitate?
Zona Caraibelor este printre cele mai căutate iarna: Republica Dominicană, Cuba, Mexic. Pentru majoritatea destinaţiilor exotice sunt zboruri aproape zilnic din marile noduri aeriene ca Frankfurt sau Munchen. Sunt mai puţin solicitate insulele cele mai îndepărtate precum Bora Bora, pentru că, de cele mai multe ori, se zboară cu escală în SUA şi este nevoie de viză, ceea ce ridică impedimente pentru unii turişti. De asemenea, o destinaţie cu totul şi cu totul specială, însă puţin abordată de turiştii noştri, o reprezintă staţiunile de ski din America, precum binecunoscutul Aspen. În general, în funcţie de sezon, turiştii preferă Thailanda, India, insulele Caraibe, Mauritius, Seychelles, Maldive.

Ce oferte aveţi acum pentru această categorie?
Deşi toţi clienţii noştri sunt importanţi, am creat un departament specializat pentru serviciile de lux. Reuşim să mulţumim cei mai pretenţioşi clienţi prin servicii unice pe piaţă: un consultant care te ajută să-ţi alegi vacanţa direct la tine la birou, fie că este vorba de un sejur pe o insulă privată, în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume sau într-o vilă privată de lux. Printre oferte avem cel mai sofisticat centru Spa din lume, The Spa at Mandarin, cu 17 săli pentru tratamente şi relaxare, situat în Miami, la Hotel Mandarin Oriental 6*. Dacă vreţi să vă simţiţi ca o vedetă, puteţi alege o insulă privată în Seychelles. Vă recomandăm Denis Private Island 5*. Preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 447 euro de persoană în Beach Deluxe Cottage. Sau puteţi opta pentru o croazieră de 100 de nopţi în jurul lumii, cu preţuri de la 10 479 euro de persoană în cabina interioară.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+6°