VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Lectură în afara clasei
Februarie 2013, Nr. 104-105

Lectură în afara clasei

Comentează   |   Cuprins

conectaţi-vă la ultimele noutăţi din lumea modei de la londra împreună cu Victoria Ţugui

Lumea modei este un univers aparte. De mică m-am lăsat absorbită de croielile perfecte, texturile alese, modelele impecabile. Dar lumea modei este mai mult decât atât. Pentru ca o rochie să capete suflare, minţi ilustre şi mâini dibace se îmbină în simbioză. Este un proces foarte complex, al cărui rezultat majoritatea dintre noi îl admiră doar din afară.

Pasiunea mea pentru acest univers al frumosului mi-a instigat interesul pentru mai multe detalii. Atunci am început să citesc cărţi despre modă. Autobiografii ale creatorilor, asistenţilor, albume cu cele mai alese fotografii, toate sunt „collector items”. După procesul de lectură, fiecare îşi ocupă locul bine meritat pe noptieră sau pe măsuţa din living, devenind un element de decor. Am decis să împărtășesc cărţile de pe lista mea, care m-au influenţat nu doar pe plan stilistic, dar mi-au servit şi drept inspiraţie.

Мода в СССР. Советский Кузнецкий, 14
Bunica este prima mea muză stilistică, educată şi formată în Uniunea Sovietică. Din lipsa resurselor, îşi croia hainele singură, al căror design îl admir până în ziua de astăzi. Când am descoperit această carte, nu am ezitat să o procur. Oferă o retrospectivă a modei din acele timpuri, divulgându-ne persoanele responsabile de lookul cetăţeanului sovietic. Fotografii nemaivăzute până acum de la show-uri exclusive, schiţe ale Casei de Modă, inclusiv ale lui Veaceslav Zaytzev – toate sunt cuprinse în această carte. Dacă sunteţi nostalgici după acele timpuri sau pur şi simplu vreţi să descoperiţi cum reuşeau cei din Uniune să arate stilat chiar şi în timpul unui deficit total, v-o recomand.

Carine Roitfeld: Irreverent
Karl Lagerfeld zicea că dacă închidem ochii şi încercăm să ne imaginăm femeia franceză cu un stil perfect, aceasta ar fi Carine Roitfeld. Ea este o vizionară a modei şi o muză. De când şi-a început cariera în anii ’90, pe lângă celebrele sale colaborări cu geniul Mario Testino, Roitfeld a fost cea acreditată să lanseze cariera lui Tom Ford pentru Gucci, numele ei fiind legat şi de transformarea Vogue-ului francez în revista cea mai adorată a industriei respective. Acest volum elegant prezintă o istorie vizuală a carierei sale neînfricate. Un must-have!

Valentino de Suzy Menkes
Nu cred că maestrul Valentino Garavani necesită prezentări. Lux, eleganţă, apariţii pe covorul roşu. Desăvârşirea feminităţii şi decadenţei, Valentino este couturierul renumit în lumea întreagă. Publicaţia este un omagiu geniului, fiind alcătuită din imagini din arhive personale, schiţe, poze documentare, campanii publicitare, însoţite de articole şi interviuri. De fiecare dată când o răsfoiesc, perfecţiunea şi frumuseţea creaţiilor îmi dau fiori şi mă umplu de viaţă.

Dior about Dior. Autobiografia
Christian Dior este designerul care i-a reîntors Europei de după război dragostea de viaţă, pasiunea pentru frumos şi luxul. Deşi toată lumea îi recunoaşte numele, foarte puţini pot spune ceva despre Christian ca personalitate. Autobiografia sa este o povestire foarte autentică, cu detalii despre viaţa personală foarte neaşteptate. Pe alocuri ironic, foarte sincer, cu ton de spovedanie. Succesul său obţinut relativ târziu – la 42 de ani şi doar 10 ani de lucru desăvârşit la casa lui de modă creată, Christian Dior este o legendă.

„Prezenţa lui Dior poate fi simţită şi astăzi. Câteodată, îi cer sfaturi în minte, dar cât aş fi vrut eu să-l cunosc personal.”
John Galliano

Alexander McQueen: Savage Beauty
Publicată odată cu lansarea retrospectivei designerului la Muzeul Metropolitan din New-York, volumul este o cumulare a celor mai reprezentative imagini ale casei de modă McQueen. Citate, articole şi interviuri însoţesc materialul vizual, oferind o viziune asupra lumii marelui creator.

House of Versace: The Untold Story of Genius, Murder and Survival
Simplul nume „Versace” întruchipează glamourul maximal, sexualitatea, opulenţa şi îndrăzneala. Însă puţini cunosc şi cealaltă faţă a brandului, anume istoria lui Gianni, venit dintr-o familie săracă din sudul Italiei. Premeditat a ales drept imagine a Versace capul Meduzei, făcându-i pe toţi să-l adore. A creat un clan împreună cu sora şi muza sa, Donatella, iar mai târziu a fost ucis în mod misterios în Miami Beach. Deborah Ball, autoarea cărţii, a petrecut mulţi ani în Milano în calitate de corespondent special al Wall Street Journal, investigând complicata istorie a familiei Versace. O lectură fascinantă pentru iubitorii de modă.

Lista cărţilor despre fashion pe departe nu se termină aici. Odată ce o achiziţionaţi pe prima, devine ca o dependenţă. Lumea frumosului te absoarbe ca o gaură neagră, iar imaginile perfecte bucură ochiul şi potolesc setea estetică. Lectură plăcută, doamnelor şi domnilor! 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău