VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Lalova „Hanul lui Hanganu”
Martie 2008, Nr. 47

Lalova „Hanul lui Hanganu”

Comentează   |   Cuprins

Lejancă, şemineu, mămăliguţă cu tocăniţă, peşte prăjit şi brânză de oi, un pahar de vin de casă, alb sau roşu. Apele Nistrului, şerpuind la mai puţin de un kilometru depărtare, aer curat şi o privelişte ce calmează privirile. Şi linişte – o linişte care se aude, se respiră şi te pătrunde, lăsând departe în urmă aglomeraţia şi ritmul grăbit al oraşului-furnicar. (Irina Tribusean)

Situată la 100 de km de capitală, în satul Lalova, în apropierea a două dintre cele mai vizitate zone turistice ale Moldovei – Ţâpova şi Saharna – pensiunea rurală „Hanul lui Hanganu” pare a fi soluţia perfectă atunci când vrei să uiţi de toate grijile. Cele două băşti (camere), construite şi amenajate în stil tradiţional moldovenesc, cu lejancă, şemineu şi o măsuţă mică cu două scăunele, ca în „Amintirile” lui Ion Creangă, cu covoare ţesute şi ulcele din lut, te fac să uiţi câţi ani ai şi să te simţi ca în copilărie, când obişnuiai să mergi la bunica şi să te laşi alintat. Iar meniul vine să completeze tabloul: bucate exclusiv din mâncarea tradiţională moldovenească, din produse alimentare proaspete, de casă, procurate de la locuitorii din Lalova - răcitură, gustărică, fasoliţă, zeamă de găină, borş cu carne de gâscă sau raţă, salată de legume cu brânză de oi, chipăruşi cu focuşor şi limba soacrei. Să uiţi de diete, să mănânci şi să nu te mai saturi!

De fapt, complexul e mult mai vast decât atât – o sală polivalentă pentru 150 de persoane, 3 terase, parcare, saună, livadă, vie şi încă şapte camere în construcţie. Se poate veni aici în orice anotimp, cu familia, cu prietenii sau cu colegii de serviciu, pentru odihnă sau pentru distracţii, de sărbători sau în zile obişnuite. Şi posibilităţile de odihnă activă sunt foarte diverse. Stăpânii hanului oferă toate cele necesare pentru amatorii vânătorii şi pescuitului, iar cei care-şi doresc puţină aventură pot merge la plimbare cu barca pe Nistru sau în excursie la mănăstirile de la Ţâpova şi Saharna cu sania, cu căruţa sau cu barca cu motor. În sezonul estival, la dispoziţia oaspeţilor stau livada, via şi prisaca. Fructele şi mierea proaspătă de albine pot fi degustate şi, la dorinţă, procurate direct de la producător.
 
În Lalova îşi desfăşoară activitatea câteva ateliere ale meşterilor populari, care pot fi vizitate, iar obiectele de acolo – cumpărate. În martie şi aprilie, copiii încondeiază ouă pentru sărbătorile de Paşti – un obicei frumos, care nu se mai practică decât în câteva localităţi din ţară.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

e o atmosfera nemaipomenita la "Hanul lui Hanganu" cu bucate delicioase si natura fabuloasa!!!
Tatiana   -  
23 Martie 2010, 23:43
Sus ↑
Cel mai superb loc din Moldova!!!Gazde ospitaliere, mincare delicioasa, ambianta exceptionala!
Cristina   -  
23 Mai 2010, 12:58
Sus ↑
Si preturi tare mari pentru oamenii de rand
Oleg   -  
20 Decembrie 2011, 16:08
Sus ↑
De preturi asta-i drept,oamenii de rind nici nu au ca cauta pe acolo.Pe o zi,sa te odihnesti trebuie sa platesti o multimea dea beanu :((
Maria   -  
07 Februarie 2012, 19:58
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău