VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Jeep. Obsesia bărbaţilor puternici şi femeilor curajoase
Iunie 2006, Nr. 26

Jeep. Obsesia bărbaţilor puternici şi femeilor curajoase

Comentează   |   Cuprins

Uneori, un mic detaliu e suficient ca lumea să-ţi ghicească stilul de viaţă. Dar câte spune despre tine  un automobil de câteva zeci de mii de euro? Unu, că munceşti mult. Doi, şi câştigi mult. Sau, o reacţie mai invidioasă, că eşti puţin snob. Ei şi ce?A fi un pic snob presupune să ai multe pretenţii, adică să ceri mai mult de la viaţă şi să lupţi pentru ceea ce vrei.

Oricum, 80 la sută dintre noi suntem aproape că îndrăgostiţi de gabaritele  bestiilor cu sclipiri metalice, chiar dacă deocamdată cărţile noastre de credit roşesc şi bat în retragere în faţa acestei plăceri atât de costisitoare. Dar nu renunţăm la un vis atât de mare –  JEEP-ul se asociază cu putea, forţa, masculinitatea, autoritatea şi… (de ce nu?) cu femeile fine, sensibile şi sub 1,70. Adică joase de statură. Dar până la urmă depinde de genul maşinii şi de gustul, sau bunul gust al posesorului ei. Haideţi să cunoaştem Jeep-urile. Poate ne îmbolnăvim de ele şi începem să adunăm bani.

Wrangler. I-ar plăcea să fie strunit şi de o femeie

Destinaţia, drumurile desfundate, gropile moldoveneşti şi canalele pe care poţi să nu le vezi din cauza iluminării proaste nu  contează pentru Wrangler. Să le depăşească, e ceva atât de banal şi de plictisitor... Ar face-o de cinci ori pe zi dacă n-ar fi oraşele cu drumuri mai netede. Drept că aici Wrangler nu se simte „en son emploi”, dar îşi ia revanşa imediat ce iese din urbe. Sahar, Rubicon, Sport. O  maşină friendly căreia i-ar plăcea să fie strunită de o femeie curajoasă. Ridică adrenalina. Design sportiv, interior exclusiv şi portbagaj fără rivali. Pentru cei care nu au avut niciodată fantezii – vor avea.  O vară cu ea niciodată nu-ţi va fi de ajuns.

Consum.
De la 22 litri pentru Sahara şi Rubicon la 14 în varianta sport.

Preţ.
De la 19 mii la 31 de mii. Dar ce fericit (ă) te poate face...

De ce Wrangler.
Ca să fii liber. Ca să fii tu însuţi. Fără complexe, inhibiţii şi fără aer condiţionat. La ce să vrei condition când poţi atinge cerul cu mâna? Şi încă din zbor?

Grand Cherokee. Spune totul despre tine

O vezi şi spui – omul cu cheile de la automobilul ăsta,  chiar se respectă. Joacă tare. Administrează afaceri de milioane. Aventura nu e de el. E o maşină cu care faci impresie bună dacă mergi să negociezi într-o afacere.

Tot cu temperament de Cherokee, a ajuns la o maturitate respectabilă – puţin sub 60 de ani.  Este cea mai bună creaţie a noilor tehnologii computerizate. Şi poţi alege – Limited, Laredo sau Overland. Răzbate peste tot. Îţi place puterea motorului. E uşor manevrabil. Are o rezistenţă pe care am putea-o numi încăpăţânare de la producător. Sistem de securitate bine gândit şi un salon în care ai putea petrece o noapte fără să te doară spatele. Doza zilnică de şofat poate fi depăşită. Senzaţiile sunt incomparabile. Confortul şi mai. Te uiţi lung după el. Cu Grand Cherokee tu eşti bărbatul de succes. Cel la care nu pot ajunge ziariştii. Nici camerele de luat vederi. Misterios şi prosper. Nu laşi să-ţi citească sufletul oricine. Grand Cherokee spune totul despre tine.

Consum.
De la 13 l. de motorină. Ziceam noi că-i de lux. Dar depinde pentru cine. Totul este relativ.

Preţ.
De la 34 mii USD la 44 mii. Depinde de model. Dar preţul chiar nu contează.

De ce Grand Cherokee.
Pentru că eşti genul care vrea să domine  prin tot – stil, ocupaţie, maşină. Şi să seduci prin prezenţa sa. Şi să arăţi că ai bun gust şi o maşină de lux care poate surclasa până şi imaginaţia unui bărbat.


Jeep Cherokee.  Pentru cei care vor să domine

Mergi unde vrei şi faci ce vrei - ăsta era sloganul celor care au inventat Cheroche, un automobil cu sânge fierbinte. Strict masculin. Cu parfum de bărbat. Puţin agresiv, dar irezistibil. Îmi place maşina ta, ar spune femeia pe care vrei s-o cucereşti. Este sigură şi de încredere. Exact ca tine. Confortul salonului este gândit ca să nu oboseşti la drum lung şi la distanţe care pot să sperie. Chiar şi mersul pe un drum fără asfalt, îţi dau ţie şi pasagerilor tăi, adevărată satisfacţie. Calităţile sale pe drum de ţară, neasfaltat, sunt legendare. Sistemele Command-Track şi Selec-track (şoferii ştiu de ce şi pentru ce) te lasă fără emoţii în plus şi pe un drum înzăpezit şi nu înţelegi de ce consumi atât de puţină benzină. Şi, tot la confort, poţi deschide uşa din spate, de la portbagaj, cu telecomandă.

Consum.
Mănâncă ca o tânără care se teme să nu se îngraşe şi stă pe Cola Light. De la 13 litri în oraş şi de la numai 8,8 în afară.

Preţ.
De la 29 879 Euro.

De ce Cherokee.
Nu spune nimeni că dacă nu ai maşina asta, nu o să poţi cuceri blonde ravisante. Dar recunoaşte că şansele tale cresc. Şi încă cum...   

Jeep Commander.  Cine conduce parada?

Când eleganţa nu are nevoie de culoare. La munte. O vacanţă. Este exact visul unei nopţi de iarnă. Îţi dai seama ce bine sună? Şi cum se priveşte? Şi câtă plăcere? Pentru aventurierii care vor sa facă ravagii în natură şi să debusoleze un ritm rural dintr-o localitate cu dealuri (că munţi nu avem) de necucerit.

Este un bebeluş care în iulie va sărbători prima aniversare de când a fost creat. Îţi dai seama că vei fi trendy de tot? Şi câte femei vor ofta după el sau după tine? E imposibil să controlezi tot - şi viteza, şi puterea, şi siguranţa. Are el grijă. 65-75 mile pe oră. Mai repede nu vrei, şi mai încet tot. Te dă gata de la prima vedere. Colţuros. Unghiuri drepte. Linii tari. O fiară pe care nu trebuie s-o îmblânzeşti. Îţi place aşa. Cu personalitate. Chiar un pic soldăţesc. Sau „generalisim”. Siguranţă. Rezişti până la capăt. Şi nu numai tu. Pentru că are şapte locuri.  Este mai lung cu 55 mm decât Grand Cherokee, dar încape al treilea rând de banchete.

Nu conta să duci ceva. În spatele rândului trei de scaune sunt doar vreo 15 cm. Atât cât să încapă nişte mocasini sau ghete pentru tenis. Vertical. În Rusia această maşină va apărea în ajun de Crăciun, iar la noi aceasta ar putea fi marea surpriză a lui 2007.

Consum.
Înghite de la 22 litri de benzină, regim urban şi 13 litri pe şosea

Preţ.
Mai mult de 40 de mii de Euro.

De ce Commander.
Pentru că poţi fi tu  primul. E atât de nou, că nu rezişti ispitei.
Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău