VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Festive dress code
Decembrie 2012, Nr. 103

Festive dress code

Comentează   |   Cuprins

În Marea Britanie spiritul sărbătorilor se face simţit încă de prin luna noiembrie. Principalele străzi sunt minunat decorate în cele mai fanteziste moduri posibile. Preferata mea privelişte este magazinul Harrods noaptea, care pare rupt dintr-o poveste. Vitrinele sunt fiecare în parte amenajate de câte un designer, transformându-se în opere de artă de care nicidecum nu-mi pot sătura ochii şi pasiunea pentru estetic.

Cu toate aceste minunate tehnici vizuale de marketing care insuflă oamenilor nevoia de a cumpăra vrute şi nevrute, vine şi inevitabila goană după outfitul perfect pentru tot felul de evenimente festive. Eu am creat un mini ghid, care sper să vă uşureze stresantul şi responsabilul proces de shopping, de această dată şi pentru domni.

Doamnelor…
Luxul şi opulenţa sunt cuvintele-cheie pentru sezonul petrecerilor anul acesta. După calendarul chinezesc  fiind anul şarpelui, sunt binevenite toate texturile paietate, sclipitoare, velurul şi brocardul. Dar să nu credeţi că totul este atât de simplu! Pentru a produce un impact răsunător, trebuie să vă pregătiţi „artileria grea” – simpla rochie neagră este deja mult prea obosită.

Alternativa rochiei este smochingul – opţiunea mea preferată. Sacoul purtat pe corpul gol, cu un maiou cu aplicaţii sau cu tradiţionala bluză şi papion, acest look vă va scoate în evidenţă cu siguranţă. Pantalonii pot să fie până la merişor sau obligatoriu să acopere puţin tocul pantofului. Botinele sau cizmele sunt un faux pas în acest look. Optaţi pentru pantofi cu platformă cât mai înaltă – în combinaţie cu pantalonii drepţi de la costum, vă vor crea picioare interminabile. Dacă încă mai aveţi dubii referitor la cât de sexy şi impresionant veţi arăta, daţi search pe Google imaginea lui Marlene Dietrich în „Morocco”.

Alegerea mai puţin radicală ar fi rochia cu spatele gol. Fie şi o porţiune mică, discret dezgolită, va întoarce capurile cu siguranţă. Aici puteţi opta  chiar şi pentru culoarea neagră. Este foarte important însă să exfoliaţi şi hidratați bine pielea la vedere; preferabilă ar fi şi aplicarea cu grijă a unui autobronzant cu un pic de luciu.

Velurul este, după părerea mea, unul dintre cele mai nobile, dar şi periculoase materiale ale sezonului. El poate arăta senza-ţional dacă croiala şi calitatea este adecvată, dar şi dezastruos de ieftin şi „trashy” în cazul în care modelul piesei vestimentare este greşit. Şi totuşi, vă recomand rochiile până în pământ sau costumele din acest textil, pentru că arată senzaţional în combinaţie cu Pomul de Crăciun, paharele de şampanie şi zăpada de afară.

În materie de make-up, accentele metalice atât pentru ochi, cât şi pentru buze şi unghii sunt top of the top. Gene false cu grijă aplicate şi păr voluminos à la Sophia Loren şi sunteţi gata de petrecere!

Domnilor…
Vă îndemn să fiţi îndrăzneţi şi să ştiţi că materialele luxoase nu sunt doar pentru doamne. Sacouri din velur bordo, verde şi albastru închis în combinaţie cu pantaloni de aceeaşi culoare, dar posibil alt material, vor crea un look impecabil de dandy modern. Asortaţi ansamblul cu pantofi eleganţi à la Dolce and Gabbana şi îl veţi face până şi pe Oscar Wilde să-şi muşte coatele de invidie.

Dacă însă sunteţi foarte conservativi, urmaţi exemplul domnului Bond şi optaţi pentru varianta cea mai sigură, dar extrem de sexy – tuxedo negru din mătase sau brocard subţire.

Vă doresc Sărbători Fericite, dragii mei!

Mulţumesc pentru că îmi citiţi expunerile. Pentru sugestii, obiecţii sau opinii, adresaţi-vă pe e-mailul: victoriatzugui@yahoo.com

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău