VIP Magazin
24 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Feminimalism
Mai 2012, Nr. 97

Feminimalism

Comentează   |   Cuprins

Conectaţi-vă la ultimele noutăţi din lumea modei de la Londra împreună cu Victoria Ţugui

În articolele precedente am insistat asupra dulcegăriilor şi detaliilor foarte girly care sunt în topul trendurilor din această primavără/vară. De data asta am decis să fac parte acelor doamne şi domnişoare care preferă să fie feminine fără exces de dantelă, fundiţe şi imprimeuri –în întâmpinare vă vine feminimalismul!

Da, este un cuvânt inventat pentru a denomina noul minimalism feminin. Nu vorbesc despre androginitatea din sezoanele precedente sau despre siluetele severe care sunt foarte depăşite. Gândiţi-vă la colecţia de un roz triumfător prezentată de Riccardo Tisci pentru Givenchy sau la fustele cu pliseuri oferite de regina minimalismului, Phoebe Philo pentru Celine. Cum însă îmbrăţişăm tentanta tendinţă fără risipă mare de bani? În ajutor ne vin magazinele high-street şi puţină imaginaţie.

• Zara mereu ne scoate din încurcătură şi ne oferă piese cu o croială extrordinară la un preţ acceptabil. Acolo găsiţi rochiile de un roz pal cu un peplum discret sau costumul alb perfect, cu pantaloni largi à la Bianca Jagger. Tot aici căutaţi fustele plisate care, în combinaţie cu bluze simple din material vaporos în culori pastelate, creează un outfit feminin, dar lipsit de excese în acelaşi timp. Un maiou din mătase sau bumbac îşi va îndeplini misiunea la fel de bine.

• In magazinele H&M tendinţa feminimalismului a luat amploare, preferatele mele fiind topul cu peplum şi tăieturi grafice, vizibile doar la examinarea atentă, şi fusta asortată, valabilă în culorile alb sau mentă.

• Mango ne oferă şi el fuste maxi în culori pastelate, preferata mea fiind în nuanţa limetei şi, de asemenea, costumul alb sau bej.
Dacă însă sunteţi adepta unui stil mai relaxat sau casual-sport, atunci luaţi exemplu de la prezentările de modă semnate de Isabel Marant, Alexander Wang sau Acne. Deşi culorile sunt mai aprinse, detaliile abundente lipsesc, liniile sunt reduse la minim şi persistă un aer şic relaxat de puştoaică din California.

Relaţia unei femei cu garderoba sa este una dintre cele mai importante în viaţă. Şi, afirmând asta, sunt conştientă de acuzaţiile ce pot urma referitor la faptul că nu-mi am bine poziţionate priorităţile în viaţă. La fel, foarte puţini vor fi cei care nu vor fi de acord că suntem întâmpinaţi după port, or outfitul pe care îl alegem redă echivalentul a sute de epitete descriptive. Cu alte cuvinte, desigur că ceea ce purtăm ne influenţează enorm viaţa de zi cu zi. Noua feminitate minimalistă declară sus şi tare că suntem în pas cu moda şi arătăm trendy fără prea mult efort, deci lăsăm mai multă intrigă şi curiozitate în jurul personalităţii noastre. Liniile simpliste ilustrează sofisticarea spiritului şi faptul că nu avem nevoie de croieli extra-complicate pentru a face o apariţie de impact.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău