VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Eclectică masculină
Octombrie 2005, Nr. 18

Eclectică masculină

Comentează   |   Cuprins

La bărbaţi, în toamna 2005 – iarna 2006 se anunţă perioada eclecticii, moda masculină îmbinând tendinţe şi accente generale.

Dolce&Gabanna mizează pe masculinitate fără apel: corpuri bine făcute, tatuaje, priviri obraznice şi blugi sexy cu talia ultra-joasă, bogaţi în imprimeuri şi accesorii, gen broşă şi insignă – principalele accente ale ultimei colecţii.

Donatella Versace ne uimeşte prin reîntoarcerea sa la clasic: costumele bărbăteşti sunt extrem de conservatoare, dar cusute cu gust, preponderent de culoare închisă – gri sau negru. Din colecţia ei fac parte puloverele împletite, maletele, pardesiurile din piele, geci pentru motociclete, cu mănuşile respective, paltoanele scurte sportive, din catifea cu guler moale.

Noua colecţie a regelui modei milaneze Giorgio Armani e una cu adevărat „bărbătească”, suficient de avangardistă şi, în acelaşi timp, potrivită stilului cotidian. Maestrul şi-a dedicat colecţia cunoscutului poet şi producător francez Jean Cocteau. La crearea paltoanelor sport şi a pantalonilor, Armani nu s-a zgârcit să folosească cele mai moi şi mai şic materiale, precum catifeaua şi velvetul. Gama de culori este de o diversitate extremă – de la gri de ploaie la fucsie arzătoare. O atenţie deosebită a acordat impermeabilelor şi costumelor.

Italo Zucchelli – creatorul de frunte al casei Calvin Klein a ales, de asemenea, pentru această toamnă-iarnă drept materiale de bază pielea şi catifeaua reiată. Acestea două predomină în ţinutele de oficiu şi în costumele casual de la CK.

În pofida faptului că Tom Ford nu mai dictează politica modei de la Casa Gucci, colecţia este extrem de interesantă. Şi de această dată ne-am convins că marca Gucci e adepta teoriei stilului bărbătesc sexual şi ultramodern. Nu au trecut neobservate mantourile îmblănite, genţile de piele de culoare neagră, ochelarii mari şi costumele elegante combinate cu cravate sofisticate.

În concluzie, imaginea bărbatului va fi una soft, cu multitudine de variante de a arăta bine. Noroc că inspiraţia designerilor nu s-a oprit la ceva concret, ci doar la eclectic.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău