VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Cei mai buni sînt la „Niagara”
Noiembrie 2008, Nr. 55

Cei mai buni sînt la „Niagara”

Comentează   |   Cuprins

Pe  lîngă servicii şi condiţii de cel mai înalt nivel, reţeaua de cluburi „Niagara” mai înseamnă şi performanţă în plan sportiv. Or, antrenorii de acolo au grijă să ofere membrilor clubului exemple de urmat, reuşind succese competiţionale la nivel profesionist în domeniile lor – una e să te antreneze un simplu instructor şi cu totul altceva e s-o facă un campion naţional şi internaţional.

Cea mai tare din… bodyfitness

Victoria Guţenco, antrenor personal la „Niagara Orange Fitness”, este instructor de programe în grup şi, pe lîngă munca de antrenor, face bodyfitness la nivel profesionist mai bine de cinci ani. Este cazul fericit în care meseria face pereche cu pasiunea, ea avîndu-l mereu alături pe „antrenorul personal”, Serghei, iubitul ei, care a şi implicat-o în acest sport şi o susţine în toate – de la antrenamente pînă la pregătirea corpului pentru concursuri.

Cel mai recent titlu de campion naţional, cucerit în octombrie curent, completează şirul lung de performanţe obţinute în această perioadă: triplă campioană a Moldovei la femei, multiplă cîştigătoare şi medaliată a turneelor din Rusia şi Europa de Est...

Cum pentru orice sportiv de performanţă contează enorm participarea la concursurile de cel mai înalt nivel - campionatele europene şi mondiale - anul acesta a fost unul deosebit pentru Victoria în aspect competiţional. De la „europenele” din Macedonia ea s-a întors cu medalia de bronz, iar la Campionatul Mondial din Santa Susana, Spania, s-a clasat pe poziţia a opta în categoria sa, cea mai numeroasă, în care şi-au etalat, concomitent, forţa şi graţia peste 30 de concurente. În cele trei zile, Victoria a făcut faţă celor trei etape impuse de organizatori: sferturi de finală, semifinale şi finala, participarea la competiţie fiind posibilă cu susţinerea reţelei de cluburi  „Niagara”.

Contrapus bodybuilding-ului

Bodyfitness a fost conceput ca o disciplină contrapusă bodybuilding-ului – pentru a scoate în evidenţă frumuseţea feminină în aspect sportiv. Dacă bodybuilding-ul accentuează masa musculară în defavoarea aspectului estetic, bodyfitness-ul este o soluţie în a arăta frumuseţea şi feminitatea practicantelor acestei probe. Ideea este de a demonstra că sportivele sînt la fel de frumoase şi feminine, chiar şi în această direcţie „forţoasă” a sportului: aici contează şi machiajul, coafura, prestaţia scenică şi pozarea. Fetele defilează în pantofi pe toc, costume stilizate şi ornate cu pietre - un turneu de bodyfitness e un fel de concurs de frumuseţe, altoit cu sport.

În mod normal, pentru membrii clubului „Niagara Orange Fitness” disciplina are caracter non-profesionist, scopul antrenamentelor fiind întreţinerea sănătăţii şi corecţia ţinutei. E şi firesc, dar antrenorul are obligaţia de a fi la nivel şi de a se menţine într-un „circuit” profesionist. E adevărat că deja sînt cîteva fete dornice să ia calea instructorului. Cel puţin, să arate ca ea. Iar la felul în care arată Victoria, ispita de a lăsa canapeaua şi a intra în sala de forţă e prea mare.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău