VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Ceasurile HERMLE – un mesaj viitoarelor generații
Noiembrie 2015, Nr. 136

Ceasurile HERMLE – un mesaj viitoarelor generații

Comentează   |   Cuprins

Trăim în epoca tehnologiilor, în care un ceas de interior e mai mult decât un simplu obiect pentru măsurarea timpului, e un element indispensabil al designului fiecărei case. Calitatea germană și rafinamentul exclusivist se regăsesc în fiecare detaliu al ceasurilor marca HERMLE. Mai multe despre mecanismele complicate ale ceasurilor HERMLE, despre cum alegem corect un ceas de interior, dar și despre tendințele în lumea ceasurilor mecanice ne-a povestit Iurie Ivanenco, directorul magazinului HERMLE din Moldova.

Care e istoria brandului HERMLE și cum a ajuns acesta în Republica Moldova?

Pentru a ne întoarce la originile companiei HERMLE, trebuie să mutăm acele ceasornicului cu un secol în urmă, când, de la un mic producător de piese pentru mecanisme de ceasuri, aceasta a crescut la nivelul unei companii independente, devenind lider în industria ceasurilor.

În anul 1922, Franz Hermle a fondat o fabrică de ceasuri în Gosheim (teritoriul Württemberg, Germania). Inițial HERMLE a existat ca o filială a companiei KIENZLE UHREN și producea piese și elemente pentru ceasuri și echipamente pentru mecanisme de ceasuri. Însă Franz Hermle a reușit să-l convingă pe prietenul său, inginerul principal KIENZLE, să se transfere ca să activeze pentru compania HERMLE. Odată cu dezvoltarea mecanismului de ceasuri propriu, HERMLE a încetat să fie considerat doar un producător de piese de ceasuri. Apoi a urmat producerea primelor ceasuri HERMLE și expoziția din Leipzig, unde a fost semnat contractul cu primul client străin – faimoasa companie canadiană „Eaton Company”, cooperarea activă cu aceasta continuând până în prezent.

Ceasurile HERMLE sunt destinate în primul rând interiorului. Având în vedere faptul că în R. Moldova oamenii construiesc case nu pentru decenii, dar pentru secole înainte, este absolut necesar ca fiecare casă să fie dotată cu astfel de ceasuri de interior clasice.

Povestiți-ne mai multe despre sortimentul de ceasuri din magazinul dvs.

Asortimentul HERMLE cuprinde o varietate de ceasuri mecanice cu clopot. Este diversă gama de ceasuri cu cuarț. Carcasele ceasurilor de podea și ale ceasurilor de perete sunt fabricate din diferite tipuri de lemn: stejar, nuc, paltin, cireș, molid, arin, pin sau mahon. Ceasurile de masă și ceasurile de șemineu HERMLE sunt fabricate din lemn, oțel sau alamă. Ceasurile de perete – din contra, uimesc prin varietatea opțiunilor de design. Printre acestea sunt atât ceasuri ultramoderne, în carcase din materiale de ultimă oră, cât și ceasuri tradiționale din lemn. Acestea nu depind de schimbările modei, iar calitatea germană asigură o funcționare excelentă.

Cum își apreciază timpul clienții HERMLE?

Clienții noștri apreciază, în primul rând, calitatea germană, iar asta demonstrează faptul că aceste ceasuri vor servi câteva decenii. Recunoașteți, pe piața locală nu sunt chiar atât de multe lucruri produse în altă parte decât în China. Or, calitatea germană este un adevărat etalon al prestigiului în toate timpurile.

Prin ce sunteți unici? Care sunt punctele forte ale magazinului dvs?

Principalul punct forte al fabricii HERMLE constă în faptul că este una manufacturieră, adică produce fiecare ceas de la mecanism la carcasă.

În al doilea rând, fiecare ceas este produs conform standardelor de calitate germană, apreciată în toată lumea.

În al treilea rând, majoritatea modelelor oferite de noi sunt mecanice. Or, în lume, suntem printre puținii producători de ceasuri mecanice de interior. Ceasurile HERMLE sunt pentru toate timpurile și preferințele. Ele pot fi asemănate cu o relicvă de familie. Nicăieri în Moldova nu veți găsi ceasuri mecanice mai bune decât cele de la HERMLE.

Cum să alegem corect un ceas de interior? La ce să acordăm cea mai mare atenție?

În primul rând, trebuie să vă puneți o singură întrebare: veți găsi timp cel puțin o dată pe săptămână să setați ceasul? Pe lângă aceasta, o dată la cinci ani trebuie să consultați un ceasornicar pentru o investigație preventivă. Ceasurile noastre sunt ca din publicitatea pastilelor pentru cardiaci – vor funcționa 200 de ani dacă le vei îngriji.

Și, la fel de important, trebuie să fiți siguri că sunetul ceasului cu clopot nu vă va deranja. Unele modele sunt dotate cu funcția de deconectare automată a clopotului pe timp de noapte.

Și dacă tot vorbim despre sunet, majoritatea ceasurilor reproduc sunetul tipic orologiului de pe clădirea parlamentului britanic.

Care sunt tendințele în lumea ceasurilor?

Acum este în vogă stilul scandinav, minimalismul, pereții goi și deschiși la culoare. Iată de ce, pentru a completa spațiul, este indicat să alegeți ceasuri mari, mai mult de un metru în diametru. Unii preferă să instaleze în centrul peretelui un mecanism de ceas cu ace, iar în jurul acestuia să decoreze spațiul cu poze înrămate ale familiei și ale prietenilor.

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău