VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Ce purtăm toamna asta?
Septembrie 2011, Nr. 89

Ce purtăm toamna asta?

Comentează   |   Cuprins

Conectaţi-vă la ultimele noutăţi din lumea modei de la Londra împreună cu Victoria Ţugui

De îndată ce designerii şi-au prezentat colecţiile la săptămânile modei pentru sezonul toamnă/iarnă  2011, este evident că va fi un an al mixurilor. Şi mă refer nu doar la soundtrack-urile show-urilor. Am sesizat opulenţă şi lux. Combinaţii extreme care în ultimii ani ar fi fost catalogate drept mauvais ton sunt cota maximă a stilului în acest sezon. Miuccia Prada este cel mai evident exemplu, transformând clişeele glamourului feminin ca paietele, pielea de şarpe şi rozul în elemente inocente şi fashionable.

Collage Studies:  
Aparent, designerii au făcut o pasiune pentru colaje de tot felul. Dries Von Noten a contopit culoarea, textura şi imprimeurile, modelele defilând pe podium în combinaţii more-is-more. Mary Kantranzou şi-a transformat fusta-lampadar într-o creaţie tridimensională prin aplicarea mugurilor de flori. Sarah Burton pentru Alexander McQueen a ales o locaţie pe măsura imperiului moştenit – La Conciergerie – închisoarea Mariei Antoaneta, care, în prezenţa lupilor pe podium, a dat viaţă unui show de neuitat. Nemaivorbind de piesele vestimentare greu de imaginat că ar putea fi purtate în viaţa de zi cu zi: îmbinarea tweed-ului buclat cu organza, blană şi piele pe rochii demne de o regină a gheţii.

Kristopher Kane a realizat o colecţie stranie şi matură totodată,asemeni unei călătorii de iniţiere, ce totuşi îşi are rădăcinile undeva în copilărie, pe băncile şcolii. Fustele croşetate care au deschis show-ul sunt parcă scoase din cufărul bunicii, iar detaliile din plastic umplute cu lichid termosensibil (îşi schimbă culoarea când vine în contact cu corpul modelelor) sunt inspirate din penarele elevilor  umplute cu gel şi sclipici.

Colour forms:  
Culorile aprinse ne-au invadat sezonul de vară şi se menţin pe poziţii şi în această toamnă, designerii creând blocuri electrizante de culoare pentru un efect spectaculos. Miuccia Prada a făcut referinţă la mult iubitul său Saint Laurent evocându-i rochia Mondrian din 1965, rămasă pentru totdeauna chintesenţa modei modern. Probabil cel mai minimalist show al sezonului a fost Celine, în care Phoebe Philo a potolit setea femeilor moderne de perfecţiunea şi simplitatea liniilor. Însă nici ea nu a putut evita blocurile de culori, deşi mai potolite, care apar pe pulovere şi paltoane.

Pshychadelic furs:  
Totul a început cu blănurile hipnotizante din sezonul de vară Prada. Acum se pare că fiecare designer simte necesitatea de a se conecta la acest lanţ vicios, blana fiind o parte componentă, practic, a fiecărui defileu. Piei de vulpe, raton şi nurcă au fost metamorfozate printr-un proces de vopsire vibrant. Surorile Olsen pentru The Row au creat jacheta de un albastru bombon şi căciuli supradimensionate de un bordo suculent. Apogeul opulenţei însă a fost la Gucci şi Fendi, casele italiene fiind maestre în materie de blănuri.

Deci nu rata nicio şansă să îţi scoţi la iveală instinctele animalice şi să poţi purta blănurile fără a fi condamnată de PETA (organizaţia ce pledează pentru protecţia animalelor).

Polka Dots:  
Bulinele sunt, probabil, unul dintre cele mai „înrădăcinate” imprimeuri din istoria modei. Le-aţi văzut până acum şi poate le veţi reîntâlni mulţi ani la rând. Însă, nu s-a denotat nimic ca până acum în modul în care creatorii au abordat bulinuţele în acest sezon. Stella McCartney „a pus punctele” pe cel mai subţire tul, astfel dând viaţă unor rochii extrem de feminine şi şic. Marc Jacobs însă a făcut vârf devotamentului său faţă de imprimeu, acoperind totul începând de la pălării şi terminând cu colanţi în buline.

Sixties minutes:  
Odată ce săptămâna modei a ajuns la mijloc, era clară influenţa anilor ‘60 în tendinţele generale ale sezonului toamnă/iarnă 2011. Christopher Bailey pentru Burberry Prorsum a comemorat moda hipsterilor din Londra acelei perioade, iar Thomas Maier de la Bottega Veneta şi-a îmbrăcat modelele în colanţi albi cu pantofi T-strap în picioare, părul fiind un exemplu perfect al bouffant-ului.

Dacă aţi avut spirit strângător şi nu v-aţi aruncat hainele preferate din perioada The Beatles, atunci reinventaţi piesele în noi outfit-uri cu tentă modernă.

Dacă în clasele primare aşteptam venirea toamnei pentru a merge la şcoală cu rechizite noi, în uniforma proaspăt cusută şi cu pantofii nou-nouţi (de mică sunt dependentă), atunci acum nu am răbdare să-mi achiziţionez piesele-cheie pentru acest nou sezon. Personal, planific să-mi măresc „familia” de pantofi cu botinele cu imprimeu de dalmaţian de la Alaia şi cizmele de piton semnate Prada.

Un shopping plăcut pentru noul sezon este un început  bun şi promiţător după o vară mult prea caldă şi relaxată!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Foartee interesant...şi folositor..
Xenia   -  
22 Iunie 2012, 18:49
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău