VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Baskin Robbins - câte o aromă pentru fiecare zi
Decembrie 2012, Nr. 103

Baskin Robbins - câte o aromă pentru fiecare zi

Comentează   |   Cuprins

Sărbătorile de iarnă se apropie, aducând tot mai multe surprize. În premieră pentru ţara noastră, de Crăciun veţi putea servi din cele peste 30 de gusturi de îngheţată de la Baskin Robbins. Celebrul brand a ajuns şi în Moldova. În afară de sortimentul mare de îngheţată, vă puteţi delecta şi cu o bucată de tort sau să savuraţi un pahar de freeze. Cofetăria Baskin Robbins vă recomandă un mod de viaţă sănătos fără alcool!

Puţină istorie
Istoria porneşte din oraşul american Tahoma (California), unde părinţii lui Irvine Robbins (fondatorul Baskin Robbins) aveau o lăptărie. Din produsele lactate ei produceau îngheţată. Îngheţata produsă de familia Robbins se vindea prost în magazinele în care era livrată, de aceea patronii au decis să deschidă propriul magazin. Aşa, familia Robbins a început să arendeze magazin după magazin. Între timp, l-a convins pe cumnatul său, Burton Baskin, să se implice în comerţul cu îngheţată. Iniţial, ei activau separat, iar mai apoi au întemeiat o fabrică comună de îngheţată, pe care o vindeau doar în magazinele lor. Către anul 1948 Robbins deţinea cinci magazine „Snowbird”, iar Baskin – trei magazine „Burton”.

Afacerea era aparent una de succes, însă antreprenorii se vedeau puşi în faţa unei probleme: ce să facă ei ca afacerea să le aducă profit? „Am avut norocul că nu aveam nici cea mai vagă idee despre contabilitate”, glumea Robbins. În anul 1953 apare celebrul slogan „31 flavours” – câte o aromă pentru fiecare zi a lunii. Tot atunci a fost schimbată şi denumirea companiei, aceasta fiind redenumită „Baskin-Robbins”.

Câte zile, tot atâtea arome
În prezent compania propune cel mai bogat asortiment de arome – peste 500. În fiecare lună proprietarii modifică gama de arome, fiind mereu deschişi pentru inovaţii. Cumpărătorii au fost cei care au propus cele mai reuşite arome!

Îngheţata Baskin Robbins include colecţii de deserturi tradiţionale cunoscute şi apreciate de toţi, precum şi produse noi care sunt create în fiecare lună. La crearea acestora se folosesc doar produse naturale: fructe, nuci, praline, caramelă şi multe alte ingrediente. Pe lângă îngheţata tradiţională cu aromă de căpşune, ciocolată sau vanilie, cafenelele Baskin Robbins vă propun şerbeturi, sorbete, îngheţată din suc de fructe, precum şi îngheţată pentru diabetici şi cu un conţinut caloric scăzut.  

Printre specialităţile favorite ale cumpărătorilor sunt: Praliné, Nucă de Baseball, Mango-Tango, Vişină de Iarnă, Migdale şi Fistic, Panglica de Onoare, Biscuiţi şi Frişcă. Pentru fiecare lună a anului, compania creează un nou tip de îngheţată.   

Un alt produs al companiei, aflat în topul preferinţelor, este cocteilul. Acesta poate fi servit cu lingura, sorbit cu paiul sau luat la pachet. Totodată, în gamă se regăsesc şi băuturile exclusive – float, freeze, sodă cu îngheţată. Printre specialităţile delicioase tradiţionale se numără şi deserturile din îngheţată. În componenţa acestora intră diverse toppinguri, turte de cozonac, pudre, frişcă, banane. Printre apariţiile noi figurează clătitele cu îngheţată.

Îngeţată servită de Obama
Baskin-Robbins este liderul mondial în producerea de deserturi congelate. În fiecare zi, aproximativ 1,5 mln. de oameni cumpără îngheţata Baskin Robbins, care este servită în 4600 de cafenele din 52 de ţări ale lumii. Puţine companii se pot lăuda cu faptul că printre foştii lor angajaţi se numără doi preşedinţi în exerciţiu. Este vorba de cel de-al 44-lea preşedinte al SUA, Barack Obama şi cel de-al 42-lea preşedinte al Republicii Haiti, René Garcia Préval. Aceştia au lucrat cândva în cafenelele Baskin Robbins.

Potrivit psihologilor, îngheţata este un antidepresant excelent, gustul acestui deliciu asociindu-se cu cele mai plăcute amintiri din copilărie şi emoţii pozitive. Plăcerea o descoperiţi la „Baskin Robbins” din Shopping Malldova, etajul 4, Patria Multiplex.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău