VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Tatiana Ţîbuleac. Sunt femeie şi îmi place
Noiembrie 2005, Nr. 19

Tatiana Ţîbuleac. Sunt femeie şi îmi place

Comentează   |   Cuprins

Femeile despre bărbaţi

Mie îmi plac bărbaţii. Îi seduc, mă dăruiesc, îi mint, plâng, aştept, mă bucur, iert, trădez,  mă vând, sunt cumpărată, sufăr, sper, pedepsesc, cred, ştiu, simt …

Sunt femeie şi îmi place. Sunt de toate, pentru că pot. Rezist pentru că mă respect. Primesc pentru că cer. Am ce alege.

Particip cu plăcere la acest joc inepuizabil al sentimentelor şi al cărnii, care nu are nici început, nici sfârşit, nici victime, nici învinşi. Mă grăbesc să trăiesc.  

Să urâm bărbaţii ar fi utopic. Oare nu pentru ei facem tot ce facem? Ne naştem ca să îi întâlnim. Sângerăm ca să putem naşte de la ei. Învăţăm maniere ca să putem seduce, ne înfrumuseţăm ca să fim observate, cheltuim averi pe haine şi bijuterii. Tot ce face în viaţă o femeie este, iniţial, pentru a cuceri un bărbat. Abia dacă nu iese, schimbăm priorităţile.

Dorm singură pentru că ţin la patul meu. N-aş găti nici moartă. Concediile sunt mai distractive cu fetele. Sărbătorile cu părinţii. Nopţile sunt pentru odihnă. Dacă spui asta zilnic, începi să crezi. Încep să creadă şi ei. N-ar fi mai simplu să spunem că am renunţa la toate astea, dacă l-am întâlni pe EL? Avem oare curajul să strigăm:

diplomele nu exclud naivitatea
manierele nu exclud nebunia
vârsta nu exclude nevoia de sex
independenţa nu exclude dorinţa
de a fi protejată
banii nu exclud frica de singurătate
lecturile nu exclud distracţiile
cariera nu exclude dorinţa de a naşte

Mai departe. Pe cine, deci, urâm? Pe bărbaţi sau pe femeile care reuşesc să îi facă fericiţi? ÎI urâm pe ei pentru că sunt beţivi, put, sunt agresivi, mincinoşi, afemeiaţi, leneşi, insensibili, vulgari? Sau pe ele -  care îi codează, îi spală, nu-i provoacă, îi cred, sunt experte la pat, lucrează pentru doi, nu le pasă şi râd cu poftă la bancuri porcoase? Credeţi că dacă nu ar fi femei care să-i accepte, bărbaţii s-ar schimba? Ar deveni mai buni?
Ar apărea cu siguranţă, altă serie de mizerii, care ne-ar enerva. Pentru că noi suntem DIFERIŢI. Asta ne place, asta căutăm, instinctiv, de asta nu am pierit ca specie.

Altfel, ne-ar fi făcut Dumnezeu râme.

Şi nu în ultimul rând. Ce vrem noi? Doar putem alege. Bărbaţii ne cumpără aşa cum ne vindem. Vrem să fim suave, citite, parfumate, roz, romantice, leşinate şi îmbujorate? Păi, să fim!  

Ei, dar dacă suntem independent, open-minded, cu fitness, carnet de conducere, cont bancar şi flat… să nu ne aşteptăm la serenade sub balcon. Oricum e cu termopan şi nu se aude…

Şi în încheiere…
Totuşi ar fi ceva pentru care îi iubim. Altfel ar ieşi că ne îndrăgostim, trăim, facem copii şi îmbătrânim cu nişte mizerabili.

Cu tot respectul pentru mama…
Cafeaua ei de dimineaţă are parcă alt gust…


Nu mai este el chiar aşa de speriat... Dacă femeia rămâne la condiţia ei de astăzi, pe „iepuraşul năpârlit” încă mii de ani înainte nu-l paşte nici un pericol...

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău