VIP Magazin
11 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Posh Affairs Atelier- Afacerea de succes a unei moldovence în Dubai
Iulie 2016, Nr. 141

Posh Affairs Atelier- Afacerea de succes a unei moldovence în Dubai

Comentează   |   Cuprins

Ambiţie e termenul ce o caracterizează pe Cristina Morari, o tânără de 25 de ani, care a reușit să se afirme în lumea modei prin perseverenţa și dorinţa de a trezi admiraţie. De mai bine de patru ani, locuiește în Emiratele Arabe, iar de curând și-a lansat o afacere în industria fashion. „Posh Affairs Atelier” e „copilul” care s-a născut odată cu prima rochie de seară pe care a creat-o Cristina. Era lungă… cu spatele gol… de culoarea smaraldului, pe care a purtat-o la un eveniment. Iar după ce a făcut furori printre invitaţi îmbrăcată cu ea, a apărut și motivaţia de a crea și un brand, care, pe zi ce trece, devine tot mai căutat și apreciat. O demonstrează și faptul că a fost aleasă în calitate de designer oficial la concursul internaţional de frumuseţe „Queen of USSR Dubai 2016”.

 

Cum ai descoperit pasiunea pentru modă, pentru că știm că ai făcut jurnalism?

 Am absolvit Facultatea de Jurnalism din Chișinău, am avut chiar și un blog, pe care am încercat să-mi transpun gândurile. Pasiunea pentru lumea modei am descoperit-o în Dubai. Am ales acest oraș ca să îmi încerc norocul, și cred că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Aici am dat peste o altfel de nebunie. Peste mulţi oameni, un nou job, liste lungi de responsabilităţi.

 

Aici am descoperit cafeaua îndulcită cu stres în dimineţi fără de timp și nopţile pierdute în pahare de cristale. Dar tot aici am parte și de multe zâmbete, complimente și proiecte de succes. Am înţeles că acesta este mediul meu. Aici pot crea. Și, astfel, acum un an, a apărut „Posh Affairs Atelier”. Fiind invitată de prieteni pe la diverse prezentări de modă și evenimente mondene, care, apropo, în Dubai au loc în fiecare zi, am reușit să mă „infiltrez” în această lume pretenţioasă a modei și cred că mi se potrivește de minune.

 

De ce „Posh Affairs”?

 „Posh”, în traducere din limba engleză, semnifică elegant, stilat, luxuriant. „Aventuri stilate” ar suna în română. Consider că anume „Posh Affairs” reprezintă perfect brandul pe care l-am creat. Creaţiile luxuriante, materialele sofisticate precum mătasea, dantelele, broderiile fine și printurile deosebite sunt cartea de vizită a oricărei colecţii.

 Spune-ne mai multe despre noua ta colecţie, SS 2016.

 Femeia este cea care mă inspiră. Îmi plac femeile puternice, dar și delicate în același timp. Independente, senzuale, care știu cum să își pună în valoare feminitatea. Iar pentru acest sezon am decis să redefinesc silueta feminină și să-i pun un altfel de accent. Colecţia Posh Affairs SS’16 reprezintă un omagiu adus feminităţii prin materialele sofisticate ce scot în prim-plan delicateţea florilor de primăvară. Fiecare rochie a fost cusută manual de către cei mai iscusiţi și talentaţi croitori, colecţiile distingându-se prin eleganţă și senzualitate.

Ţin să menţionez colecţia „Resort Wear”, care, până și printr-o simplă atingere a creaţiilor pline de poveste și mister, îţi aduce Orientul Mijlociu la picioare, te ademenește precum Șeherezada în cele „O mie și una de nopţi”.

 

Cum e să fii o moldoveancă într-o cultură orientală? De ce calităţi e nevoie ca să te afirmi?

 Trebuie să recunosc: sunt îndrăgostită de cultura orientală și de multe ori mă întreb cum am ajuns aici. Oare mi-am ales corect destinul? Sau el m-a ales pe mine? Uneori, când privesc orașul de la balcon și mă uit la luminile clădirilor din sticle, mă gândesc: câtă nebunie! Câţi oameni! Câte visuri pe străzile astea! Fiecare își duce povestea în spate. A mea, mulţumită lui Dumnezeu, este una norocoasă. Dar am avut parte și de momente destul de dificile. Acum patru ani, am venit într-o lume nouă (cu un set de legi foarte stricte, cu veri cu temperaturi de peste 50 de grade C), fără familie, fără prieteni. Doar cu un bagaj de 40 de kg. Dar așa sunt eu, îmi place să îmi trăiesc viaţa ca pe ultima clipă. Dar karma își plătește mereu datoriile, de asta sunt aici ca să învăţ, sunt aici să mă cunosc, sunt aici să mă las fascinată și, dacă pot, ca să inspir la rândul meu.

 Ce planuri de viitor ai?

 Mi-am depășit multe visuri, am primit mai multe decât am cerut, mai mult decât aș fi visat. Acum cinci ani, am crezut că am speranţe și ambiţii mari în viaţă, acum însă, când mă uit înapoi… le văd modeste. Știu că mai e nevoie de multă muncă pentru a reuși, dar sunt pregătită să fac faţă și acestei provocări. Mi-aș dori să deschid showroomuri în mai multe ţări, să creez articole care vor trezi admiraţia multor femei din întreaga lume și sper ca peste cinci ani, când voi privi din nou înapoi, să am impresia că și aceste dorinţe au fost modeste.

Text: Svetlana Tataru

foto: UnW photography


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+3°