VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Moştenitorii. Familia Nagacevschi
 Descarcă
Noiembrie 2011, Nr. 91

Moştenitorii. Familia Nagacevschi

Comentează   |   Cuprins

Vitalie Nagacevschi
Avocat


» Rolul familiei este determinant: ca regulă, în familie se nasc copiii, în familie ei cresc, familia acordă un sentiment de siguranţă, confort şi căldură (nu de la Termocom). Familia în care m-am născut şi am crescut mi-a oferit totul ca sa mă realizez. Cu părere de rău, eu am fost mai „zgârcit” în a oferi ceva familiei în care m-am născut şi am crescut.

» Le-am oferit mult păr sur părinţilor. Copiii mei mi-au oferit şi ei, la rândul lor, mult păr sur.

» În pofida faptului că, în adolescenţă, am fost afectat de subcultura „romantismului” de cartier, totuşi ulterior am revenit la valorile care au fost implantate de părinţi – onestitatea, cumsecădenia, omenia, responsabilitatea, pe care vreau să le transmit şi urmaşilor mei.

» Posibil că pe alocuri deviez de la unele valori, dar mă străduiesc să le respect permanent. Unul dintre cele mai relevante exemple este că niciodată nu am luat, nu am dat şi nu am transmis mită. Vă asigur, foarte puţini avocaţi pot să se laude cu asemenea performanţe.

» Nu vreau ca urmaşii mei să fie atât de tare creduli ca şi mine, ca să nu fie atât de crudă dezamăgirea. Vreau să nu fumeze cum am fumat eu, peste 30 de ani. Or, de mai bine de opt luni, eu nu mai sunt fumător.

» Îmi doresc ca şi copiii mei să aibă familii fericite. Se pare că Fadei mi-a îndreptăţit această aşteptare. Acum sper ca şi Vasile să o facă.

» În principiu, mă consider un om realizat, dar mi-am dorit, dintotdeauna, o fiică. Poate, încă va fi?

» Am fost căsătorit un timp foarte scurt cu politica moldovenească. La moment, mă simt fericit departe de ea. Or, activitatea politică mă „obliga” să renunţ la unele principii, să accept anumite concesii, ceea ce n-aş fi făcut în condiţii „normale”. Am revenit „acasă”, în biroul asociat de avocaţi, mă ocup de activitatea care-mi place şi primesc remunerarea care-mi asigură un nivel decent de viaţă – o situaţie apropiată de ideal.

» Fiecare moldovean trebuie să tindă să devină mai înstărit,
mai bogat şi să lucreze pentru asta – cu cât mai mulţi cetăţeni moldoveni mai bogaţi  vom avea, cu atât mai bogată va fi ţara. Fiecare dintre noi trebuie să-şi facă bine treaba acolo unde este, iar armonia în societate o reprezintă modelul capitalismului „socialist” din statele nordice ale Europei.

» Pornind de la maşinile luxoase care circulă în Moldova, casele frumoase şi bogate, hainele, pe care le poartă moldovenii, este foarte greu de spus că suntem cea mai săracă ţară din Europa.

» Acestui popor îi lipseşte o conducere politică onestă, care ar lucra pentru acesta.


Moştenitorii

Fadei Nagacevschi
28 de ani


Când mi-am început activitatea, tăticu' mi-a spus: ,,Eu îţi dau undiţa, iar ţie îţi rămâne să prinzi peştele”. Este cert că anume numele tatălui, precum şi asocierea cu el au fost la baza lansării mele în activitatea de avocat. Una de  succes, în opinia mea.

Se întâmplă ca unii să-mi reproşeze că tot ce am obţinut eu până în prezent nu sunt meritele mele, ci se datorează exclusiv faptului că port numele lui Vitalie Nagacevschi. Este şi asta o opinie pe care nu am de gând să o contest. N-am decât să dau din coate pentru a duce şi în continuare numele pe care îl port cu demnitate.  

Relaţia actuală dintre noi este, mai degrabă, una de amiciţie, decât o relaţie tată-fiu „clasică”, şi aşa a fost dintotdeauna. În activitatea de avocat, nu beneficiez de niciun tratament diferenţiat în raport cu alţi colegi.

Când voi ajunge la anii lui, voi călători mult – acesta este singurul lucru pe care îl ştiu cu certitudine . Îmi propun să devin judecător. De ce nu?... Este o profesie nobilă, cu multe responsabilităţi şi deosebit de interesantă.

Vitalie Nagacevschi şi-a început activitatea profesională într-o perioadă deosebit de dificilă pentru Republica Moldova şi pentru cetăţenii ei, fapt care l-a silit, deseori, să-şi petreacă, muncind nopţile, sâmbetele şi duminicile. Datorită eforturilor sale, astăzi eu beneficiez de rodul muncii lui – numele lui, fapt care îmi permite să petrec mai mult timp în familie, alături de soţie şi copii.


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

pai nu mai inteleg nimic..Vitalie nu era casatorit cu Viorica Nagacevschi?? Cind a reusit sa divorteze si sa mai fac inca 3 copii..sau eu am incurcat ceva...mde, probabil..nu-i prea iau in vizor ziaristii..mai ales viata lor personala!
Alice   -  
08 Decembrie 2011, 20:33
Sus ↑
Este ceva foarte bizar in aceste "nobile" articole si familii "foarte unite": lipsesc cu desavarsire femeile! Parca am fi in Evul Mediu timpuriu...
Pitic   -  
21 Decembrie 2011, 15:25
Sus ↑
despre care femei vorbiti, sumtem doar in Moldova...
clov   -  
21 Decembrie 2011, 20:48
Sus ↑
el am mai fost casatorit pina a se casatori cu Viorica Nagacevschi , si are 2 baeti ,din prima casatorie Fadei din a doua Vasile
vica   -  
03 Ianuarie 2012, 17:28
Sus ↑
Am descoperit acest nume si mi-a tresaltat inima caci e un nume vechi, dar am recunoscu chipuri vazute prin pozele bunicii mele, cele ale familiei Nagacevschi Dumitru si Irina.
Larisa   -  
19 Ianuarie 2012, 17:16
Sus ↑
da despre Vasile de ce nu spune nimic? a perdut buna relatie cu el cu tot cu fotografiile baiatului? sau poate al doilea fecior nu sa apropiat de asteptarile marelui tata-avocat?
elena   -  
29 Ianuarie 2012, 05:18
Sus ↑
fiul mai mic Vasile,se zvoneste ca ar fi logodit cu o modelina.
tudor   -  
26 Februarie 2012, 19:53
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău