VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Moştenitorii. Familia Andronic
 Descarcă
Noiembrie 2011, Nr. 91

Moştenitorii. Familia Andronic

Comentează   |   Cuprins

Nicolae Andronic
Preşedinte al Partidului Popular Republican, avocat


» Moştenirea ţine de conceptul meu de viaţă. Dacă nu pornim de aici, nu ne facem ordine în familie, nu-s nici tradiţii, nu putem înţelege ce înseamnă ţară şi avem doar o atitudine de consumator.

» „Viaţa omului începe în familie. Ea îl iniţiază în credinţă şi muncă, îi cultivă patriotismul şi dragostea de ţară… La creştinii ortodocşi, familia înseamnă biserica mică. Familia unită este baza unei ţări puternice şi această valoare îşi va păstra de-a pururi pentru noi caracterul ei netrecător.” Este unul dintre stâlpii programului Partidului Popular Republican, pe care îl conduc, pe lângă valorile fundamentale ale conservatismului (ţara, munca, capitalul, credinţa).

» Unde a fost respectat dreptul la proprietate privată, fiecare generaţie a lăsat ceva, acolo putem vorbi de moştenire în sens direct. Pe timpurile URSS, primeam de la părinţi doar moştenire spirituală. În acea ţară mereu a fost încălcat dreptul la proprietate privată – statul oferea un apartament pe care îl lua după deces. La noi, fiecare generaţie începe, practic, din nou, face exact ceea ce au făcut predecesorii lor.

» Spiritul familiei îl am educat de mic – când ne adunam cu toţii la masă, la care nu ne aşezam fără bunicul, fără tata… Încerc să restabilesc această tradiţie şi la mine acasă, mi-am anunţat feciorii că sâmbătă la ora 13.00, ei sunt aşteptaţi la masă în casa noastră – bucatele mă străduiesc să le pregătesc singur. Pe lângă plăcerea comunicării cu cei dragi, trebuie să discutăm problemele în interiorul familiei ca să nu auzim de ele la televizor ori din alte părţi.

» Mi-am dus copiii la cimitirul din sat şi le-am arătat unde se află mormintele bunicilor. Aş vrea foarte mult ca şi ei să facă exact aşa şi să nu greşească mormintele în cimitir.

» Copiii persoanelor realizate, de multe ori, au un parcurs şi comportament în viaţă diferit de cel al părinţilor, mai ales că li se oferă totul de-a gata. Asta se datorează lipsei părinţilor de acasă şi încrederii nelimitate pe care o au în odraslele lor, pe care, deseori, acestea n-o îndreptăţesc.

» Am nişte băieţi foarte buni şi sper că vor descoperi tot ce m-am străduit să le las eu, dar trebuie să ştie că în viaţa asta nimic nu se dă uşor, că trebuie să parcurgă singuri calea lor în viaţă, să nu aştepte că tata o să facă totul. Mai durează până rămân mulţumit pe deplin de ei – mai am de lucru, dar nu ridic mâinile.

» Până la 40 de ani nu sesizezi că viaţa este scurtă.
O faci după 50 deja… Începi a înţelege că trebuie să te mişti mai mult, îţi reaminteşti de bunica cu bastonul într-o mână şi sapa în alta. Şi mergi mai des la pescuit, la vânătoare.

Moştenitorii

Alexandru Andronic
27 de ani


Nu am avut de câştigat sau de pierdut ceva pentru că sunt fiul lui Nicolae Andronic. Am fost tot timpul eu însumi în acţiuni şi comportament. Este cu totul altceva felul în care mă percepe lumea din jur.

Tinerii de astăzi au un gol mare sufletesc şi se axează numai pe principii băneşti şi mult glamour umflat. Este un proverb englezesc despre ei : „Nu contează cine eşti, contează pe cine ştii”.

Generaţia mea, dar şi acea de după mine, va putea aduce puţin beneficiu acestei ţări şi asta mă doare. Cei care sunt competenţi de mult nu mai sunt în ţară, iar acea masă care a rămas constituie doar nişte consumatori. Spre regret, acest stat este format pe principiul conducerii maselor, dar nu pe principul conducerii oamenilor.

Cristian Andronic
15 ani


Am un tată sever, dar asta mă ajută să fiu mai ordonat şi îmi aminteşte de fiecare dată că învăţătura este pe primul loc.

Nu m-am gândit la ce-o să fac şi cum o să fiu la anii pe care acum îi are tatăl meu. Dar tot mai des el îmi spune ceea ce îi spuneau lui bunicii şi părinţii, că viaţa trece foarte repede şi cred că voi ajunge la un timp când voi înţelege şi eu aceasta. Dar până atunci, mai zburd...

Tinerii din ziua de azi au o cu totul altă viziune despre viaţă, spre deosebire de părinţii lor. Tot ei au şi unele avantaje – le este mai uşor să realizeze anumite lucruri care li s-au dat mai greu celor mai mari în anii lor de tinereţe. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Браво Фамилия Андроник! гордимся Вами!Счастья и благополучия!
Михай Светлана   -  
06 Decembrie 2011, 21:02
Sus ↑
SUPERBI! :) Acel mic e tare dulce! Sa va creasca mare! :)
Anita   -  
07 Decembrie 2011, 01:01
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău