VIP Magazin
19 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Geely MK2 a luat zece pe linie
Mai 2010, Nr. 73

Geely MK2 a luat zece pe linie

Comentează   |   Cuprins

În ediţia trecută scriam despre automobilele „Geely” şi promiteam să fac şi un test-drive, care a şi avut loc în ultima zi de aprilie. M-am convins că toate laudele pe care le-am auzit despre aceste maşini sunt binemeritate!

entru test-drive au fost pregătite patru maşini diferite, toate nou-nouţe, gata să dea tot ce au mai bun. Deşi un FC negru, foarte arătos, îmi făcea din ochi, eu am ales un MK2 argintiu, ca să-mi dau seama de ce este cel mai solicitat model la noi. Recunosc că e mai dificil să fii primul şofer al unei maşini, pentru că trebuie să ştii cum s-o îmblânzeşti şi s-o faci să te asculte. Cred că m-am descurcat destul de bine, din moment ce mi-a luat doar câteva minute ca să reglez toate oglinzile şi fotoliul, să pornesc radioul şi climatizorul şi să mă abandonez acelui sentiment fantastic de mândrie, mulţumire şi confort, generat de gândul că conduceam un automobil nou-nouţ, ce nu avea nici măcar numere de înmatriculare. (Iată de ce toţi care mă depăşeau se uitau aşa de lung la mine!)

Ca să avem libertatea de a testa cât mai multe dintre abilităţile acestor automobile, am ieşit din aglomeraţia capitalei şi ne-am îndreptat spre şoseaua Poltava. Desigur, până am ajuns la şoseaua preferată a şoferilor care circulă prin Moldova, am avut parte şi de gropi, şi de drum în reparaţie, şi de drum avariat, aşa că ne-am convins că „Geely MK2” nu este o maşină „de parchet”. Altfel spus, s-a ţinut bine pe toate suprafeţele, inclusiv pe un drum de câmp, pe care am intrat din curiozitate. Oricât de mult mi-aş fi dorit să apăs pedala acceleraţiei până în podea, mi-am dat seama că trebuie să renunţ atunci când am ajuns la 140km/h, ca să nu rămân fără permis în cazul în care m-aş fi întâlnit cu o patrulă a poliţiei rutiere. M-am convins că pentru motorul de 1.5l cu care este dotat acest automobil viteza maximă de 165km/h nu e o problemă.

Ceea ce mi-a atras atenţia şi m-a impresionat în mod deosebit e stabilitatea acestei maşini. Chiar şi în cele mai periculoase curbe nu am remarcat nici cea mai vagă ezitare din partea ei, simţindu-mă mai în siguranţă decât în multe alte automobile pe care le-am condus. În plus, mai şi frânează foarte bine, deci chiar nu ai de ce să-ţi faci griji la acest capitol. Cutia de viteze manuală cu cinci trepte, pe care le schimbi foarte uşor, de parcă te-ai juca cu ele îţi oferă un control total asupra motorului. Cei care preferă cutiile automate ar avea de obiectat la acest capitol, dar nu-i nimic - în cel mai scurt timp „Geely” va pune la punct şi acest detaliu. Nu am reuşit să parcurg 100 km pentru a calcula exact cât consumă MK2, dar i-am crezut pe cuvânt pe consultanţii showroom-ului „Geely” când mi-au spus că maşina pe care am condus-o are nevoie de 6l de combustibil pentru 100 km la traseu şi de 6,5l în regim mixt.

entru că sunt produse în 2010, maşinile pe care le-am testat sunt dotate cu toate cele necesare pentru confortul şi siguranţa şoferului şi al pasagerilor, începând cu air-bagurile, senzorii de parcare şi sistemul de blocare a uşilor pentru protecţia copiilor şi terminând cu oglinzile acţionate şi încălzite electric, sistemul inteligent de iluminare şi CD playerul cu USB port. În acest fel, „Geely” oferă un raport calitate/preţ foarte avantajos în clasa de automobile din care face parte, devenind soluţia perfectă pentru cei care îşi doresc o maşină nouă, dar nu-şi pot permite ceva foarte sofisticat. Până am ajuns înapoi la showroom, unde trebuia să mă despart de noul meu prieten pe patru roţi, mi-am dat seama că „Geely MK2” m-a cucerit şi pe mine. Aşa că, cine ştie, poate că încep să pun bani deoparte pentru un automobil nou!  (Irina Tribusean)

Geely Motors SRL
or. Chişinău, str-la 2, Sergiu Rădăuţanu, 5. Tel.: (022) 733 800

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

SUPER
elena   -  
18 Iulie 2010, 23:21
Sus ↑
it is really a very good car from many diffrant ways spechialy mk 2
hi   -  
01 Septembrie 2010, 02:36
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+21°