VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Esenţa fenomenului de Iurie Bădicu
Aprilie 2011, Nr. 84

Esenţa fenomenului de Iurie Bădicu

Comentează   |   Cuprins

Coafura şi cerceii în afaceri

Ne-am obişnuit deja cu faptul că femeile, întreţinând o discuţie, îşi trec mâna prin păr, pipăie inconştient vârful părului sau, mai grav, îl ondulează în jurul unui deget. Cultura afacerilor nu admite acest lucru.
Părul este elementul primordial în crearea impresiei la prima vedere. Dacă vă întâlniţi concomitent cu zece persoane, opt dintre ele îşi formează caracterul discuţiilor şi relaţiilor de mai departe, reieşind din felul cum arată părul dumneavoastră. O femeie de afaceri cu un păr lung sau ondulat de factură naturală, lăsat pe spate (în bătaia vântului) să acopere porţiunea omoplaţilor şi mai jos, dă impresia că a scăpat/pierdut trenul tinereţii...  Şi procedura de întindere exagerată a părului şi încarcerarea acestuia într-o coafură plată, chiar de este în vogă, e improprie stilului de afaceri. Litiţia Baldrige, personalitate mondială la capitolul etichetă, a spus-o, încă în secolul trecut: „Arată ceea ce ai în cap şi nu ceea ce creşte pe cap!”


Toate în business îşi au măsura lor, inclusiv lungimea părului. Abundenţa părului este tratată ca o lipsă de îngrijire. Un bărbat cu aspectul părului stufos ori cu un volum exagerat de păr, cu bucle mici, fie şi cu păr rectiliniu, dar lung, creează impresia că acesta nu reprezintă compania, ci luptă împotriva ei. De aceea părul trebuie să fie frumos aranjat, pieptănat sau periat tot timpul.
Fiţi atenţi cu perucile. Dacă presupuneţi că partenera dumneavoastră poartă perucă şi vă macină curiozitatea (Doamne fereşte!), n-o întrebaţi despre asta, purtarea perucilor, a meşelor şi vopsitul părului sunt lucruri universal valabile şi nu necesită menţionare. Nu vă face faţă faptul dacă întrebaţi partenera de business: „Ţi-ai vopsit părul? Îţi stă foarte bine! Ce culoare ar fi..., ce producţie?”.

Un director loial poate suferi în tăcere din cauza tunsorilor ciudate ale angajaţilor săi, dar şi aici este necesar de a face diferenţa dintre colectivele creatoare de intelectuali şi comunităţile oamenilor de afaceri (pure). O coafură inedită, cu stranietăţi cromatice şi aspectuale, dă bine unui om de cultură, dar îi ştirbeşte enorm din seriozitate. Oamenii de afaceri cunosc acest lucru şi îl iau în calcul la prognozarea profitului într-o eventuală relaţie. Societatea mondenă, show businessul şi alte industrii culturale intră în categoria excepţiilor. Oricum, urmează să nu confundăm produsul acestor afaceri, element din exteriorul omului, cu omul de afaceri.
Şi dacă, în majoritatea cazurilor, cerceii sunt luaţi la asortat cu alte bijuterii, cum ar fi inelul, brăţara sau lănţişorul, în lumea afacerilor ei se racordează la coafură. Motivele sunt simple: regiunea pieptului şi partea de jos a gâtului, la o femeie de afaceri, în mai dese cazuri este acoperită decât dezgolită; astfel purtarea lănţişorului e inutilă. În plus, femeia de afaceri poartă unu, maxim două inele, care trebuie să fie inedite şi fără condiţia de a fi parte a setului cu cercei. Ochii sau alte trăsături ale feţei trebuie să capteze atenţia şi nu bijuteriile! Urechile dezgolite (cel puţin una) dau senzaţia unui tipaj intelectual rafinat, acestea pot culmina cu un cercel neutru la vedere, dar veridic şi calitativ.

 


Cu siguranţă, întrebarea „cum sărută femeile de afaceri?”, din editorialul precedent, rămâne actuală. Or, nu poţi săruta o femeie dacă nu adie, câtuşi de puţin, a parfum! Ce părţi ale corpului îşi parfumează femeile de afaceri din Moldova şi care din ele se recomandă să fie date cu parfum, precum şi despre cultura afacerilor, aflaţi în ediţia viitoare.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

badicu de la apropo teai mutat la VIP nuti place deacum sirpotrebu...
vika   -  
20 Mai 2011, 18:30
Sus ↑
vika, taci cii baiet di treaba, vezi ca scrie inteligent omu, eu stiu ca nul prea inghiti..
serii   -  
26 Mai 2011, 12:05
Sus ↑
Părul este elementul primordial în crearea impresiei la prima vedere??????
nuu cred...
Anna   -  
16 Iunie 2011, 22:56
Sus ↑
Părul este elementul primordial în crearea impresiei la prima vedere???
nu e corect
Anna   -  
16 Iunie 2011, 22:57
Sus ↑
cred ca parul, unul din elementele importante, mai degraba... ei, da pentru a argumenta, ca coafura ii importanta la prima intalnire, poate,,, ca-i asa.
serii   -  
22 Iunie 2011, 22:15
Sus ↑
e bun articolul
anca   -  
25 Septembrie 2011, 21:16
Sus ↑
super
veta   -  
30 Septembrie 2011, 23:31
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău