VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Back to school
August 2009, Nr. 64-65

Back to school

Comentează   |   Cuprins

Geta burlacu
interpretă


„În şcoală am făcut multe şotii. Odată, împreună cu nişte colegi, i-am pus piuneze pe scaun profesoarei de limbă franceză, care de fapt era foarte frumoasă şi finuţă şi nu merita deloc acest lucru. A fost nenorocul ei că noi eram puşi pe şotii în acea zi. Oricum, ea nu s-a aşezat pe piuneze. După ce a intrat în clasă, a tras cu coada ochiului spre scaunul ei, apoi, cu un zîmbet imperturbabil, a spus: „O doamnă întotdeauna se uită unde se aşează înainte de a o face!”. Este o lecţie foarte utilă, pe care o ţin minte pînă astăzi.”

Dorin Chirtoacă
primar general al capitalei


„Deşi învăţam foarte bine, eram obraznic, aveam numai note de „2” la purtare şi toată vremea erau chemaţi părinţii la şcoală. Din acest motiv, nu am fost „înrolat” în rîndurile pionierilor odată cu toată lumea, ci peste o jumătate de an. Mai tîrziu, după ce am absolvit şcoala de muzică (clasa pian), la un sfîrşit de semestru, cînd se făceau mediile la muzică, la şcoală, m-a scos profesoara la tablă, împreună cu un coleg. Pe el l-a întrebat cîte note are portativul, iar pe mine – despre o notă de care n-am auzit niciodată. Nu am ştiut să răspund şi, de ciudă, am ieşit din clasă şi am urcat într-un copac din preajma şcolii. Am coborît cred că peste vreo două ore...”.

Vlad Filat
preşedinte PLDM


„Am fost un elev cuminte, asta îmi aduc aminte, care învăţa foarte bine şi nu avea timp de şotii. Probabil, eram mai încăpăţînat ca alţi elevi, trăsătură de caracter neagreată de unii profesori. Într-o zi, am hotărît să fug de la lecţia unui asemenea învăţător. M-am dus cu băieţii din clasele mai mari la pescuit. Ţin minte că am prins peştele cu mîna şi, pentru că nu aveam unde să-l pun, l-am ascuns în sîn...”

Marian LUPU
preşedinte PDM


„Nu ţin minte să fi avut un obiect preferat la şcoală. Îmi plăcea să învăţ la toate, la matematică, limba franceză şi română, la chimie. Eram gata să devin student şi la medicină, şi la economie. Pasiunea cea mai mare din perioada şcolii se numea altfel - cărţile. Devoram orice şi cînd aveam vreo oră liberă, mă apucam de citit. Îmi mai aduc aminte că la fiecare 1 septembrie sau la sfîrşit de an şcolar, fiind cel mai înalt băiat din şcoală, îmi revenea misiunea, alături de o colegă din clasa a I-a, să sun din clopoţel.”

Natalia Barbu
interpretă


„Pe vremea cînd eram obligată să fac carte şi muzică la modul cel mai serios, sufeream de o insuficienţă cronică de joacă. Într-o zi, am aruncat vioara cît colo şi am tulit-o la joacă. Plăcerea a durat pînă seara tîrziu. A doua zi, cînd m-am trezit nepregătită pentru lecţii, am decis să nu plec la şcoală, de frica „doilor”. Am ieşit din casă în mod firesc, am hoinărit pe străzi pînă s-au terminat lecţiile. În următoarea zi, mi s-a făcut frică de absenţele din ziua precedentă. Şi iar, cu ghiozdanul plin, am hoinărit prin oraş. Cînd îngheţam tare, căci era iarna, intram în scara blocului. „Povestea” a durat o săptămînă întreagă, pînă cînd n-a fost sunată mama de la şcoală, iar vecinii n-au întrebat-o
de ce stau ca un vagabond zile întregi în scara blocului...”.

Serafim Urechean
lider AMN


„Cu profesorii mă împăcam foarte bine. Cheile de la laboratorul de chimie şi de la cel de fizică erau la mine. Îmi plăcea să fac tot felul de experimente, în special cu substanţele care explodau. În copilărie îmi doream să fiu aviator şi confecţionam avioane care chiar zburau. De la 7 ani merg pe motocicletă, iar la 14 mi-am luat permisul, după ce mi-am scos un certificat precum că aş avea 16 ani – vîrsta cuvenită. În acea zi la examen au mai venit 28 de brigadieri, dar nu l-au susţinut.”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău