VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
ANDI BOLO, O NOUĂ STEA PE CERUL VIEŢII
August 2012, Nr. 99

ANDI BOLO, O NOUĂ STEA PE CERUL VIEŢII

Comentează   |   Cuprins

Andrei BOLOCAN. Prezentator TV, om de artă şi specialist în agro-inventică. S-a afirmat în cinematografie jucând rolul unei tufe în filmul „O, plai duios, Moldova mea!”. Acum prezintă, în duet cu Nata Albot, emisiunea „Sare şi Piper”, la JurnalTV.

n ultimul timp (ador clişeul ăsta!), oamenii mă opresc pe stradă şi exclamă: „Andi Bolo”, „ţodedic”, „dragostea este ca iubirea, dragostea este un amor!”,  iar eu, buimăcit, nu ştiu ce să le răspund, decât că eu nu sunt Andi Bolo, eu doar îi produc piesele şi îl ajut cu promovarea. E mult aici de explicat, aşa că am hotărât să apelez la câteva surse demne de încredere, printre care şi o redacţie de jurnalişti din Kampala, Uganda, care a realizat recent un interviu cu Andi Bolo. Cred că măcar aşa veţi reuşi să-l cunoaşteţi pe tânărul interpret şi să-l deosebiţi de mine, Fran Podulean, extraterestru cu actele în regulă.

După filmarea în scurtmetrajele „Costea stă ucis pe plajă” şi „Ramon, Ramon eu nu sunt gay!”, moldoveanul Andi Bolo a devenit cunoscut şi în Uganda. De aceea ne-am gândit să realizăm un interviu exclusiv pentru a-l cunoaşte mai bine. Sau poate doar pentru că el ne-a plătit ca s-o facem. Hz.

O revistă din Uganda: Pentru început, cine este Andi Bolo şi de unde vine el?
Andi Bolo: Sunt un interpret de muzică foarte uşoară (în special îmi place să cânt cu vocea, îndeosebi melodii duioase, mai ales de suflet). Vin din Republica Moldova (Terra de vera cruz), de 21 de ani. În sens că Republica Moldova este de 21 de ani. În sens că este independentă de 21 de ani. În sens că este liberă de imperiul Austro-Ungar, cred că ştim bine istoria şi sângele vărsat de înaintaşii noştri Artur şi Galina Garibaldi.

Am studiat la o universitate. Nu mai ţin minte cum se numea şi nici nu vreau să-mi amintesc, pentru că să înveţi la ASEM este un mare chin. Oricum, pe mine m-au ajutat în viaţă nu bursele sau băncile. Pe mine m-a ajutat portativul cu note muzicale, chitara bunicii mele Agrippina şi o soluţie de peroxid de hidrogen, atunci când am mâncat un pumn în cap, în clasa a II-a.
Cariera mi-am început-o încă de la vârsta de 1 an, când am participat la un concurs de râgâit din Minsk, Belarus. Atunci am ocupat locul II şi am fost comparat cu Robertino Loretti. Datorită vocii mele am câştigat după asta alte două premii, după asta un premiu, după asta alt premiu, după care, într-un an, am câştigat deja alte premii şi acum am deja multe premii. Am fost nominalizat şi la Debutul Anusului, dar am avut o concurenţă dură şi i-am cedat locul lui Boris, tatăl meu după mamă.

O revistă din Uganda: Ai apărut la noi în ţară la emisiunea televizată „Oamenii aleargă după apă”, de la UGANDA CANAL, dar îţi mai aminteşti tu oare când ai debutat acolo, în RM, la o emisiune TV şi cu ce piesă?
Andi Bolo: Am participat la Preselecţiile Naţionale Eurovision din 1914 şi 1915. Din păcate, atunci în Republica Moldova tocmai se petrecea războiul civil (Nordul cu Sudul, abolirea sclaviei, femeile cereau dreptul să circule călare pe cal etc.) şi nu existau televiziuni. Am suferit destul de mult şi, împreună cu doi oameni de ştiinţă din Tula, am inventat iconoscopul şi televiziunea digitală. Astfel, am putut să apar în 1940, la Chicago, în primul meu show televizat pe nume „Big Black Cock”, în traducere Cocoşul cel Mare şi Negru,  cu piesa „Iconoscop, iconoscop” drept dedicaţie pentru Zworykin.

O revistă din Uganda: Care a fost cel mai important concurs pentru tine, în afară de „Floarea Vieţii”, din Cahul, unde ai câştigat 150 ml de gel pentru fixarea părului?
Andi Bolo: Când am aflat că eu voi merge la „Străşenenii au Talent”, am avut o stare de confuzie, euforie combinată frumos cu o teamă. Brusc am simţit ce responsabilitate frumoasă am pe umerii mei frumoşi. Am simţit că prin mine lumea va cunoaşte ţara mea, Coreea de Nord, atât de mare, atât de frumoasă.

„Străşenenii au Talent” a fost o experienţă unică, dar şi frumoasă pentru mine. Ascultam atâtea voci frumoase, formaţii de înaltă calitate şi instrumente muzicale cumpărate la mâna a doua din Japonia. Uneori simţeam că e frumos ceea ce mi se întâmplă. Alteori însă nu aveam suficientă putere să rezist şi atunci cedam. Mă duceam în braţele unui sunetist, Aristarh şi plângeam. Iarăşi, tot concursul era o contradicţie frumoasă pentru mine.

Cel mai frumos moment l-am avut în seara concursului atunci când concursul s-a desfăşurat pe bune. Milioane de priviri frumoase erau aţintite asupra mea şi miliarde de oameni frumoşi mă vedeau prin intermediul televiziunii moderne. Ce pot să vă spun? Când îmi amintesc de Aristarh, de concurs, de aplauzele spectatorilor – mă gândesc că poate, pentru o clipă, eu, o fată simplă din prerii, am stăpânit întreg globul pământesc!

„Străşenenii au talent” mi-a dat o forţă aparte. O forţă pe care am folosit-o când a trebuit să împingem maşina înapoi până la intrarea în Cojuşna, pentru că ni s-a terminat benzina.

O revistă din Uganda:  Ce solişti din Uganda îţi plac şi cu cine ai vrea să faci un duet?
Andi Bolo: Îmi plac mai mulţi artişti. Îmi plac şi unii, dar şi alţii.

O revistă din Uganda: Ce vrei să faci mai departe în cariera de nisip?
Andi Bolo: Ceea ce am făcut tot timpul: muzică, muzică şi iarăşi tenis. Nimeni nu mă poate opri. Omul dacă are un vis, atunci îl va realiza! Iar eu nu sunt om, eu sunt femeie şi necesit mult timp şi muncă.

O revistă din Uganda: Ai vreun slogan în viaţă?
Andi Bolo: Nu voi uita niciodată ceea ce mi-a spus odată Roma Iagupov şi anume: „Pădure, chitara, calul, focul, doina, haiduc, toba mare, chitara, calul, haiduc, pădure!”. De multă vreme, acesta îmi este sloganul!

O revistă din Uganda: Un mesaj pentru cititorii Unei reviste din Uganda şi fanii tăi din inima Africii?
Andi Bolo: Dragostea învinge SIDA!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

te ador andi ,cariera ta de nisip este atit de stralucitoare init nu ne mai trebuie soare pt a ne bronza ! esti viata a mii de oameni,tinio tot asa si mai vino prin buciucani sa faci un tuneu mondial
o fana inflacarata   -  
09 Septembrie 2012, 15:42
Sus ↑
Maladezz Bolo!!!!!!!!!!!!
AxEL   -  
09 Septembrie 2012, 16:49
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău