VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
5 afaceri profitabile
Decembrie 2007, Nr. 44

5 afaceri profitabile

Comentează   |   Cuprins

„VIP magazin” vă propune un top de alternativă al afacerilor care ar putea fi profitabile pe viitor.

1. Atelier pentru fabricarea jucăriilor moi

E tocmai momentul potrivit pentru a începe fabricarea jucăriilor moldoveneşti. China, cel mai mare producător de jucării din lume, este forţat să se retragă de pe multe pieţe europene şi occidentale, iar un şir de fabrici din ramură sunt închise, după ce a fost depistat că jucăriile chinezeşti conţin substanţe nocive. Pentru a deschide un atelier mediu de fabricare a jucăriilor moi aveţi nevoie de un spaţiu de producere, materie primă de import şi croitorese profesioniste. Investiţia primară ar putea ajunge la circa 100 mii de euro.

2. Salon de înfrumuseţare dedicat exclusiv bărbaţilor

Această afacere v-ar putea aduce un profit anual de peste 50 mii de euro. Şi nu este o glumă: bărbaţii sunt destul de pudici atunci când e vorba de probleme legate de cosmetică, masaj sau manichiură şi pedichiură şi, de fapt, aceştia sunt mult mai interesaţi de propriul aspect fizic decât se crede de obicei. Pentru a începe o astfel de afacere, aveţi nevoie de până la 20 mii de euro pentru a-i investi în amenajarea unui spaţiu închiriat, achiziţionarea aparaturii de specialitate şi a mobilierului, angajarea unui consultant şi a personalului. O strategie de dezvoltare ar putea include onorarea de servicii la domiciliu pentru clienţii fideli şi deschiderea câtorva noi locaţii.

3. Decoraţiuni petreceri

Este o afacere cu potenţial mare de viitor cu o investiţie relativ mică, ce se poate amortiza din aproximativ 15 evenimente decorate. Va trebui să învăţaţi diferite moduri de decorare: cu materiale, cu plase de lumini, tehnologii de decorări florale, baloane cu heliu, arcade din baloane, arcade din materiale etc. etc. Vă pregătiţi un portofoliu de imagine pentru a vă putea prezenta în faţa clienţilor şi …succese.

4. Producerea medicamentelor naturiste

Chiar dacă pentru a începe această afacere veţi avea nevoie de mulţi bani, merită să investiţi într-un astfel de business. Tot mai mulţi oameni aleg în ultimul timp tratamentele naturiste, iar numărul medicilor adepţi ai tratamentelor alopate creşte de la o zi la alta. Pentru a porni afacerea veţi avea nevoie de utilaj, cel puţin 50 de angajaţi, contracte cu furnizori de materie primă şi de autorizaţia Ministerului Sănătăţii. Suma necesară pentru investiţie ar putea depăşi 10 milioane euro.

5. Prelucrarea deşeurilor menajere şi industriale

O minifabrică cu un incinerator ecologic de deşeuri este tocmai o afacere potrivită de viitor: pornind de la constatarea că, în virtutea demersurilor de aderare la Uniunea Europeană, vom fi obligaţi să protejăm mediul după reguli stricte.  Aveţi nevoie de un capital iniţial de circa 2 milioane de euro pentru procurarea minifabricii şi pentru angajarea a circa 20-30 de muncitori. De asemenea, aveţi nevoie de autorizaţia Centrului Naţional de Medicină Preventivă, dificil de obţinut, de altfel, medicii sanitari motivându-şi refuzul prin condiţii nocive de muncă (în pofida faptului că foarte mulţi muncitori de la Regia Autosalubritate lucrează în condiţii sub limita decenţei). Cu toate acestea, o astfel de afacere i-ar aduce statului nişte venituri de pe urma impozitelor şi ne-ar salva de una dintre cele mai mare gunoişti de la Ţânţăreni, situată în preajma Chişinăului.

Afaceri ciudate care au adus profit de milioane de euro

biberon de aur cu diamante

Compania Personalized Pacifiers se ocupă cu vânzarea biberoanelor. Această afacere i-a adus companiei până acum un venit de 2 milioane USD. Secretul constă în faptul că Personalized Pacifiers nu vinde biberoane obişnuite, dar personalizate – cu numele sau fotografia copilului. Compania a scos la vânzare în 2006 o colecţie de biberoane cu inscripţii de Crăciun, care i-au adus venituri duble. De asemenea, aceasta comercializează  biberoane cu aripi de înger, cu globuri de crăciun, cu clopoţei. Dar cel mai interesant exemplar este un biberon din aur alb cu diamante, care costă 17 mii USD.  

hotel-stup

În Tokyo funcţionează, de mult timp, un hotel ciudat, în care nu există camere de hotel cu care ne-am obişnuit. În locul acestora se află capsule, amenajate una lângă alta exact aşa ca într-un fagure de miere. Parametrii capsulei sunt tocmai potriviţi pentru cazarea confortabilă a unui singur om, dar fără valiză. Aceasta este dotată cu televizor, climatizator, sistem audio. Hotelul constă din două sectoare: public, unde poţi să citeşti o revistă, să bei o cafea, să navighezi pe internet, şi cel privat, unde poţi să faci un duş, să-ţi schimbi hainele, pe care le laşi într-o cameră de păstrare împreună cu valiza, şi să-ţi ocupi capsula pentru somn. Zona privată este împărţită în două – pentru femei şi pentru bărbaţi. Hotelul se poziţionează în nişa de deservire foarte comodă pentru businessmeni, pentru cei care întârzie la ultimul tren. O noapte de cazare în hotelul-stup costă 30 USD. Primul hotel-stup a fost deschis în Tokyo, al doilea - la Londra şi ambele se bucură de o popularitate foarte mare.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

am o hala de 300 de metri patrati ,terminata acum.mi-am propus sa fac un atelier mecanic si un magazin de piese auto insa ulterior m-am razgandit pt ca in oras sunt o multime si toate cunostintele mi-au spus ca nu va merge dat fiind faptul ca hala se afla la 5 hm de oras...as vrea din partea voastra o idee,tinand cont ca,capitalul meu se afla undeva in jurul sumei de 50.000 de euro..va multumesc
cristina   -  
11 Septembrie 2013, 23:18
Sus ↑
in ce oras???condreaileana@yahoo.com aici ma gasesti
ileana   -  
30 Noiembrie 2013, 21:10
Sus ↑
contacteaza-ma daca mai ai fonduri condreaileana@yahoo.com
ileana   -  
30 Noiembrie 2013, 21:15
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău