VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
5 afaceri fără perspectivă în Moldova
Decembrie 2007, Nr. 44

5 afaceri fără perspectivă în Moldova

Comentează   |   Cuprins

1. Hotel pentru animale

Deşi o astfel de afacere e destul de solicitată şi profitabilă în alte ţări, în Moldova ea are deocamdată puţine şanse să devină una de succes. Din păcate, moldovenii (chiar şi acei cu venituri substanţiale) nu prea îşi imaginează cum să-şi lase patrupezii iubiţi la hotel atunci când ei sunt plecaţi de acasă, în timp ce sunt atâţia vecini, rude, prieteni, care pur şi simplu nu-i pot refuza.

2. Agenţii de presă

Sunt cele mai neprofitabile din domeniu, în mare parte din cauza că nu pot plasa publicitate. Necesită investiţii mari şi contracte importante pentru vinderea ştirilor. Cedează serios la capitolul venituri în faţa televiziunilor, revistelor şi chiar a ziarelor.

3. Frizeriile

Frizeriile devin un business tot mai puţin atractiv din cauza concurenţei. În plus, foarte multe persoane preferă saloanele de înfrumuseţare în care beneficiază de mai multe servicii la un loc şi pot economisi timpul.

4. Produsele de panificaţie

Este un business cu puţine şanse de reuşită şi nu din cauza că nu există cerere, dimpotrivă. Veţi avea nevoie de multă imaginaţie şi perseverenţă, în cazul în care v-aţi propus să câştigaţi lupta cu un gigant în domeniu, cu tradiţii pe piaţa autohtonă şi cu o politică decizională a preţurilor.

5. Internet-café

Afacerea cu internet-cafe-ul nu mai este super-profitabilă ca acum cinci ani. În primul rând, se înregistrează o concurenţă mare în domeniu, în al doilea – totul depinde de poziţionarea localului. Tot mai mulţi au calculatoare acasă. Trebuie să luaţi în considerare că pe lângă banii de început trebuie să mai aveţi o sumă substanţială  în rezervă - oricât de bune ar fi calculatoarele, mereu se va găsi cineva care să le „defecteze” sau să plece acasă cu un mouse în buzunar. Nu în ultimul rând, va trebui să cumpăraţi programe şi jocuri licenţiate, iar fiecare PC va avea nevoie şi el de licenţă. În plus, trebuie să asiguraţi o legătură stabilă la Internet, adăugaţi costul utilităţilor, salariile angajaţilor şi vedeţi dacă vă mai rămâne profit.


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău