VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
VIP magazin 1 An. Prieteni buni alături de noi
Iunie 2005, Nr. 14

VIP magazin 1 An. Prieteni buni alături de noi

Comentează   |   Cuprins

De ziua noastră, adică la evenimentul din 22 mai, ne uitam emoţionaţi cum vin, de o punctualitate ireproşabilă, cele mai importante personalităţi ale Chişinăului ca să ne spună “La mulţi ani!”. Alexandru şi Tatiana Pincevschi, Boris Gămurari, Iacov şi Alex Tihman, preşedintele Mircea Snegur, Ion şi Stela Sturza, Vlad şi Sanda Filat, Chiril Lucinschi, Larisa Stati, Nicolae şi Irina Andronic, Dorian şi Lucia Berdos, Nadia şi Sergiu Mocanu, ziarişti şi interpreţi notorii, manageri de la companii importante… şi, la încheierea şirului - Marian şi Victoria Lupu. Toată lumea a venit la “Flamingo” pentru noi, adică pentru “VIP magazin” – revista celor mai celebri oameni ai acestei ţări.

După ce redactorul-şef Sergiu Gavriliţă a strâns mâinile oaspeţilor, Lenuţa Volcovschi şi Rodica Trofimov i-au condus pe la mese, chelnerii au turnat în pahare, iar Nata Albot şi Constantin Cheianu au anunţat începutul evenimentului. Orchestra dirijată de maestrul Gheorghe Mustea abia se reţinea să dea arcuş liber valsurilor lui Straus. Cât timp ne-am simţit ca şi în înalta societate, oaspeţii au votat cele cinci personalităţi ale anului “VIP magazin” – Mircea Snegur, Ion Sturza, Halim Ateş, Marian Lupu şi Pavel Stratan.

Noutatea serii a fost licitaţia, în prem ieră la Chişinău, la care au fost vândute 27 de obiecte ale VIP-urilor protagoniste ale revistei. Tabloul chinezesc oferit Marian Lupu a fost achiziţionat cu patru mii şi o sută de lei de Vlad Filat, căruia îi datorăm atmosfera incitantă şi intrigantă din startul licitaţiei. Ceasul preşedintelui Mircea Snegur (pentru care “s-au bătut” Gabriel Stati şi Alex Kalenyuk), a ajuns contra preţului de trei mii de dolari, pe mâna stângă a tânărului om de afaceri Stati. Un pumnal din colecţia preşedintelui Petru Lucinschi, dăruit de Rasul Gamzatov acum 30 de ani, a fost cumpărat de Vugar Novruzov de la Azmol Company, care are o întreagă colecţie de obiecte ce au aparţinut scriitorului. Sabia turcească de la Boris Gămurari a provocat interesul lui Valeriu Guma, care a dat pe ea tocmai 400 de dolari. Rochiţa pe care Tatiana Ţîbuleac a purtat-o la un anişor a ajuns la fostul ei iubit Edgardo Ruggiero. Mingea de fotbal adusă de la Doneţk de Arcadie Zaporojanu cu autografele lui Mircea Lucescu şi echipei Şahtior, a fost cumpărată contra 100 dolari de Sergiu Gavriliţă, redactorul nostru şef, care a primit reclamaţii că nu i-a lăsat şi pe alţii s-o liciteze.  Iurie Matei a dat mai puţin de 100 de dolari pe un bibelou Swarovski de la familia Moraru şi pe telefonul mobil al lui Andrei Sangheli. În ciuda răcelii dintre Val Butnaru şi Nicolae Andronic, ultimul a dat pe pipa directorului „Jurnalului” tocmai 2200 de lei. Iar Val Butnaru a procurat contra alte două mii de lei unul din primele fotolii ale lui Iurie Borş. Licitaţia a finalizat cu Mihai Severovan, candidat la postul de primar al Chişinăului, care a dat 150 de dolari pe geaca de biker  a lui Serafim Urecheanu, pe care scrie „Măr”. Banii, mai mult de cinci mii de dolari, vor fi donaţi în ultima săptămână a lunii iunie secţiei Hematologie pentru copii a Institutului Oncologic (urmăriţi ştirile!).

Că evenimentul şi publicul a fost de excepţie – v-aţi convins. Că noi suntem tari de tot – nici nu discutăm. Dar, în acest reportaj, sunt obligată moral să numesc oamenii (şi o fac cu toată plăcerea şi recunoştinţa) care au făcut posibilă reuşita aniversării noastre. Mulţumim din inimă companiei Stati&Co, Ralucăi Costache de la BDR Associates, pentru idei de milioane, extraordinarei femei de afaceri Valentina Harti, de la Gianfranco Ferre, impresarului de fotbal Arcadie Zaporojanu, care nu ne-a lăsat niciodată să ne simţim singuri, dlui Eduard Musteaţă de la “Oriflame Moldova”, dlui Victor Alerguş, om de afaceri şi sufletist fără pereche, dlui Alexandru Pincevschi de la “Elita-5”, dlui Fabrizio Granero de la “Club Air” şi dlui Afanasie Eşanu de la “Voiaj International”.

Nu mai puţin importante au fost vinul şi şampania de la “Mileştii Mici”, oferite cu căldură de dl Mihai Măciucă, ţuica “Destin” de la “Toast de Lux” şi răcoritoarele de la “Coca-Cola”. Mulţumim mult şi ne mai vedem şi cu alte ocazii ca să mai povestim şi să facem lucruri mari.   (R.C.)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău