VIP Magazin
19 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
10 Cei mai sexy intelectuali
Octombrie 2010, Nr. 79

10 Cei mai sexy intelectuali

Comentează   |   Cuprins

„Academia Caţavencu”, cunoscută publicaţie bucureşteană, a găzduit în paginile sale un top al celor mai sexy intelectuali români. Ideea ni s-a părut interesantă şi nu ne incomodăm să recunoaştem că am decis să o preluăm, aplicând-o la condiţiile şi la intelectualii noştri, dintre Prut şi Nistru. Spre deosebire de colegii de la Bucureşti, însă, nu ne-am aventurat să desemnăm tocmai 50  de creiere sexoase, rezumându-ne la 10 inşi.

Cine sunt aceştia? Scriitori, artişti, politicieni, jurnalişti, dar, mai presus de orice, Intelectuali, adică oameni care îşi pun minţile la contribuţie pentru a ajuta societatea  în care există să fie înţeleasă mai bine. Aşadar, îi scoatem la judecata dvs. pe cei pentru care a optat componenţa feminină a „VIP magazin”, fiind perfect conştienţi că alegerea noastră va provoca atât reacţii pozitive, cât şi controverse. Dragi cititori şi, mai ales, dragi cititoare, acum voi aveţi cuvântul.

1. Emilian GALAICU-PĂUN
Cine a încercat să pătrundă în fantasmele erotice ale liceenelor şi studentelor de la filologie pentru a lăsa o urmă pe acolo, s-a convins că locul nu e vacant, fiind ocupat de poetul Emilian Galaicu-Păun. Şi asta se întâmplă de vreo două generaţii de domnişoare, începând cu colegele sale de la Facultatea de Litere de la începutul anilor ’80 şi terminând cu cele care se năşteau în acea perioadă. Şi este de aşteptat că locul nu va deveni vacant încă vreun deceniu-două. Un aspect de vedetă de film, veşnică „tinereţe fără bătrâneţe” la cei 46 de ani, pleată neagră în vânt ca a tânărului Eminescu, celebritate, mai multe volume de poezie premiate şi traduse în diferite  limbi, inclusiv în japoneză, dicţiune de actor – toate astea atrag irezistibil atât adolescentele romantice, cât şi damele-poete.

Şi pentru că multitudinea de calităţi pe care le deţine erau prea puţine, a mai trebuit să cucerească, la sfârşitul anului trecut, titlul de magistru al Clubului Erudiţilor. Un motiv în plus pentru a le vrăji şi pe eruditele ţării.

2. Iurie LEANCĂ
Are în felul său de a fi şi de a vorbi un soi de fragilitate, pare vulnerabil, atrăgând astfel femeile cu instinct matern puternic, care ar dori să-l protejeze. Totul, însă, e o aparenţă. A reuşit în doar jumătate de an, de când este ministru de Externe, mai multe isprăvi diplomatice decât alţii în patru ani. Denotă consecvenţa şi îndârjirea celui care „tace şi face”, un semn distinctiv al caracterului şi bărbăţiei. Prezenţă meteorică acasă, este mai mult în afara ţării, tulburând astfel imaginaţia fetelor avide de călătorii în ţări străine şi de recepţii simandicoase.
Atrăgător, elegant şi „tras prin inel”, este un rafinat, iar părul cărunt pe un creştet de tânăr, asociat cu rostirea graseiată, îi imprimă distincţie. Este o atracţie pentru femeile rafinate, inteligente.

3. Vasile BOTNARU
În ciuda vocii sale care imită perfect sunetul produs de ferestrăul-beschie, Vasile Botnaru atrage doamnele printr-o anume sobrietate şi bărbăţie a felului său de a fi. Deşi pare să fie şi el foarte atras de femei, reuşeşte să mimeze o indiferenţă profundă, fapt ce le scoate din minţi pe unele reprezentante ale sexului slab. S-a fotografiat în postura lui Dimitrie Cantemir pentru „VIP magazin”, dar seamănă mai curând cu un Volter sarcastic.

Toate astea, asociate cu un intelect robust şi cu postul barosan de director al radio „Europa Liberă”, tulbură imaginaţia domnişoarelor şi doamnelor care se trezesc nopţile în transpiraţii după ce s-au visat îmbrăţişate de un vampir cu chipul lui Botnaru, speriate mai ales de gândul că asta le-a plăcut. În lumea fără stil şi fără fiţe a jurnaliştilor moldoveni, este printre puţinii care etalează un anume stil vestimentar, situat în zona sport-military, posesorul, încercând şi pe această cale, să prelungească starea de tinereţe vecină cu adolescenţa. Şi să ascundă cu orice preţ că este deja bunic.

4. Mihai Fusu
Mihai Fusu ar putea fi printre tinerele actriţe ceea ce este Galaicu-Păun printre tinerele poete, dar îi lipsesc farmecele fizice ale celui din urmă. Compensează asta prin meseria de pedagog şi regizor. Îi place să le fie dascăl viitoarelor actriţe, astfel încât ele să ajungă să se uite la dânsul ca la un zeu şi, totodată, un înţelept. Ca regizor, ştie să le facă pe actriţe dependente de el. Anul acesta împlineşte 50 de ani şi, amintindu-i vârsta, am comis un sacrilegiu, întrucât urăşte asta mai dihai decât „femeea de 30 de ani” a lui Balzac. Vrea să pară mereu de 27 de ani şi face tot posibilul pentru asta: urmează diete, a fost (şi mai este) – cu intermitenţe – vegetarian, face exerciţii fizice, nu fumează, nu consumă (aproape deloc) alcool. Şi este foarte preocupat de vestimentaţia sa, vrea să pară boem şi, totodată, distinct. Din această cauză, nu poartă blugi. Printre oameni de teatru de la Chişinău arată aşa cum îşi închipuie actriţele că trebuie să arate un regizor de la Londra ori Praga.

5. Constantin CHEIANU
Despre Constantin Cheianu se pot spune multe lucruri frumoase, numai că e frumos nu e de spus. Are multe calităţi, dar toate oarecum în exces: este  prea înalt, prea pleşcat, prea sarcastic, se pricepe la prea multe lucruri – şi jurnalistică, şi literatură, şi teatru, şi televiziune, vrea să placă la prea mulţi. Mimează un tip grav, scrie comentarii politice acide şi piese sociale de teatru. Dacă nu am şti că a apucat să fie căsătorit de două ori şi că în două cărţi autobiografice şi-a povestit cu lux de amănunte experienţele sale erotice, am crede că e un tip grav şi plicticos. În ciuda impresiei de dur, pe care vrea să o sugereze, nu poate ascunde un fond de blândeţe, care îi determină pe mulţi să nu-i zică altfel decât „Costică”. Spiritul liber, independenţa, lipsa de inhibiţii şi inteligenţa sunt calităţile care îi dau personalitate şi, probabil, farmec.

6. Andrei POPOV
Întruchipează noua elită intelectuală şi diplomatică a Moldovei. Este primul fiu de diplomat moldovean, ajuns diplomat. Pare ideal pentru aşa ceva, începând cu fizicul (are sub 1,90 metri înălţime, este chipeş, deţine voce de bariton caldă, catifelată) şi terminând cu darurile intelectuale, moştenite ori câştigate - inteligenţă, caracter, curaj. E o plăcere să-l ascuţi. Face parte din prima generaţie de intelectuali şi diplomaţi care „nu caută cuvinte”. Afişează un calm oarecum forţat în raport cu sexul slab, semn că se simte foarte atras de el. Deşi nu pare să aibă o preocupare specială nici pentru fizicul său, nici pentru vestimentaţie, este întotdeauna îngrijit şi elegant. O anume nervozitate interioară îi trădează firea de „neîmblânzit”, „nărăvaş” – un bun excitant pentru unele temperamente feminine.

7. Iurie MATEI
Este unul dintre cei mai stilaţi bărbaţi ai Chişinăului. Are un stil vestimentar personal, îi place să îmbine culori şi linii neaşteptate, iar ţinutele sale au întotdeauna un accent care îl scot în evidenţă (culoarea cravatelor, bunăoară).
Ştie să fie galant cu femeile, fără a cădea în dulcegării. Este uşor narcisiac, are calmul interior al bărbatului care se ştie irezistibil. Remarcabil contrast între sensibilitatea de artist delicat şi faţa-i cioplită parcă cu o daltă brutală, inspirând o forţă virilă, instinctuală. Un contrast ce se regăseşte şi în arta sa: pictează într-o manieră rafinată cvazirenascentistă, dar atunci când se pune pe sine în tablouri nu ezită să-şi etaleze nudul dotat cu o mândrie masculină oarecum mai generoasă decât proporţiile obişnuite.

8. Aureliu BUSUIOC
Adevărat sex-simbol al anilor ’60-’70, la cei peste 80 de ani ai săi Aureliu Busuioc continuă să păstreze multe dintre calităţile bărbatului plin de şarm. Statură impunătoare, brunet focos cu privire scăpărătoare, frumuseţe de boier, o română bogată şi nuanţată, spirit ironic, om care se pricepe la lucruri rafinate în viaţă – iată ingredientele unui mâncător de inimi feminine, care a făcut ravagii în rândul sexului frumos al Chişinăului, dar şi din întreg spaţiul ex-sovietic, atunci când descindea pe la congrese şi case de creaţie. Are, însă, şi calitatea nepreţuită a amantului – discreţia. Dacă un bărbat care nu prea are succes la femei iubeşte să se laude cu victoriile sale masculine (cel mai des, închipuite), Busuioc, bărbatul care a vrăjit mii de femei, este tăcerea întruchipată.

9. Dumitru CIUBAŞENCO
Este o atracţie masculină în primul rând prin faptul că este unul dintre cei mai deştepţi jurnalişti de la noi. Deţine un intelect ascuţit, independent şi plin de curaj. Adăugaţi la toate astea că este înalt, zvelt, iar chipul său mai păstrează ceva din aerul unui băiat de clasa a XII-a şi o să aveţi datele unui bărbat incitant. Maniera de a vorbi – calmă, fără ostentaţie asociată, cu un soi de sfială, trădează o natură delicată, tandră. Ca stil vestimentar, preferă clasicul, nu vrea să iasă în evidenţă, poate fi văzut mereu în costume care îi subliniază silueta, îi place să poarte cravate, iar dacă renunţă uneori la ele, nu se lipseşte aproape niciodată de sacou. Văzându-l, femeile sunt stăpânite, probabil, de două porniri – prima e să-l protejeze, a doua e să-i smulgă masca de cuminţenie împreună cu hainele.

10. Viorel „Posmotrel” MARDARE
Este atracţia adolescentelor şi a fetelor deştepte prin combinaţia de inteligenţă, non-conformism şi un anume gen de frumuseţe romantică. Nu se teme să fie provocator, să scandalizeze, să meargă împotriva valului. Lasă impresia băiatului lipsit de complexe, pentru care nu există autorităţi. La cei 30 de ani pe care nu îi exteriorizează, pare obsedat să conserve în el starea de adolescent rebel, nihilist, un lucru care îi va reuşi, se pare, încă vreo 20 de ani. Crede cu tărie că fetele se simt atrase nu de fizic, ci de intelect, erudiţie, umor şi sarcasm. Vocea-i fragilă, însă, spune că este şi un vulnerabil şi, deşi ascunde preocuparea pentru imaginea sa publică, îşi doreşte avid atât succesul la femei, cât şi succesul în general.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Mihai Fusu nu poarta blugi? Ia uitati-va la poza :-))
Eugen   -  
17 Noiembrie 2010, 10:31
Sus ↑
nimik sexy nu vad aici...
eu   -  
17 Noiembrie 2010, 12:18
Sus ↑
10 creiere sexoase, aici nu-l vei gasi pe Dima Bilan...
pentru "eu"   -  
17 Noiembrie 2010, 13:49
Sus ↑
ANDREI POPOV- votul meu va apartine! O combinatie perfecta de intelect si aspect fizic! O minte lucida, bine crescut, manierat si foarte cult!
Aurelia   -  
17 Noiembrie 2010, 17:55
Sus ↑
nici unul din cei zece alesi nu mi s-au parut sexy(sorry), poate e vreo eroare si ati incurcat compartimentul?cred ca corect ar fi''10 cei mai unsexy''.dar pina la urma ce avem cu aceea si ne multumim.,de fapt intelectualii nostri nu prea-si bat capu cum arata.
cris cazacu   -  
18 Noiembrie 2010, 17:41
Sus ↑
numi pare nici unul sexi toti sunt deja batrini
iulia   -  
21 Noiembrie 2010, 19:43
Sus ↑
mitos micleusanu e cel mai sexy intelectual!
o admiratoare   -  
22 Noiembrie 2010, 01:34
Sus ↑
nici unul nu are ce cauta aici...............
N   -  
22 Noiembrie 2010, 12:56
Sus ↑
Vasile Botnaru Imi place de demult cum gindeste cum arata si e cel mai sexsi!!!
maria   -  
30 Noiembrie 2010, 21:38
Sus ↑
Botnaru
maria   -  
30 Noiembrie 2010, 21:57
Sus ↑
viorel ...cel mai sexy
woow   -  
11 Decembrie 2010, 15:00
Sus ↑
Îm place foarte mult Iurie Leancă
D   -  
30 Ianuarie 2011, 08:51
Sus ↑
Вот, посмотрел(а) на Виорела, очень секси парень!:)
терминаторша   -  
01 Februarie 2011, 08:11
Sus ↑
Emilian Galaicu-Paun - itelectual sadea.
Lia   -  
28 Iunie 2011, 11:43
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+20°