VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
„Idoli” ai secolului XX
Mai 2008, Nr. 49

„Idoli” ai secolului XX

Comentează   |   Cuprins

Winston Churchil and Augusto Pinochet

Nicolae Andronic
politician


Idealul meu a fost şi va rămâne pentru toată viaţa tatăl meu, pe care l-am pierdut foarte devreme, pe când nu aveam nici 30 de ani. Îi datorez ceva în viaţă pentru că cele mai bune calităţi le am de la el. Şi-a dorit foarte mult să devin ziarist, dar a fost unica dată când nu i-am respectat dorinţa şi am mers la fel ca fratele meu la Facultatea de drept.

Winston Churchil este idealul meu în ceea ce ţine de comportamentul politic. Raportat la realităţile de astăzi şi la situaţia în care se află Moldova, îl prefer pe Augusto Pinochet, care a scos ţara din comunism, a dat-o în mâinile poporului, a organizat primele alegeri parlamentare şi a făcut din Chili o ţară prosperă economic.   

Sofia Rotaru

Anişoara Puică
interpretă


Din copilărie şi până în prezent îmi place foarte mult Sofia Rotaru. Îi admir nu doar vocea, dar şi felul în care se îmbracă, se comportă pe scenă, felul în care arată, ţinuta şi feminitatea. Ştie cum să placă publicului, indiferent de ţara în care cântă. Îi face pe oameni s-o aplaude sincer, s-o admire şi să se întoarcă la toate concertele ei. Când eram mică îmi aranjam părul ca ea. Unii zic că stilul pieselor mele seamănă foarte mult cu al ei. Îmi pare rău că a plecat din Moldova şi a devenit artistă a altui popor. Aş vrea să vină mai des cu concerte la Chişinău.

Aureliu Busuioc

Anatol VIDRAŞCU director al grupului editorial „Litera”

Idolul copilăriei mele a fost personajul Radu Negrescu din romanul lui Aureliu Busuioc „Singur în faţa dragostei”. M-a fascinat pentru că mi s-a părut un personaj deosebit.

Pele

Grigore Zapuhlâh
şeful catedrei de neurochirurgie
a USMF „N. Testimiţanu”


În copilărie l-am adimirat foarte mult pe Pele. Tot ce ţinea de Brazilia şi Pele mi se părea fascinant. Mi-am dorit foarte mult să devin fotbalist, iar toată lumea era pe atunci înnebunită după fotbal. Acum fotbalul îmi place, dar sunt înnebunit după neurochirurgie.

Bruce Lee

Vitalie Nagacevschi
preşedintele organizaţiei
„Juriştii pentru drepturile omului”


L-am admirat în copilărie pe Bruce Lee pentru rolurile din nişte filme de acţiune influenţate de un romantism specific. Mereu invincibil, cu tehnici de lupte unice pe care le poseda în exclusivitate. Este primul actor care, fiind maestru în artele marţiale, a introdus această artă în cinematografie. Prin exemplul lui, artele marţiale au fost promovate pe teritoriul SUA şi al Europei. De la el cred că am preluat perseverenţa.

Sophia Loren and Elena Strâmbeanu

Corina Fusu
consilier municipal


Îmi place foarte mult Sophia Loren. Supranumită simbol al cinematografiei italiene şi a frumuseţii naturale, Sophia Loren este o actriţă foarte frumoasă şi talentată. O admir şi pentru faptul că este bogată din punct de vedere emoţional.
Model de profesionalism pentru mine este Elena Strâmbeanu, care m-a determinat să aspir la meseria de prezentatoare TV.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău