VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Tatiana Spânu. Diferită
Octombrie 2013, Nr. 113

Tatiana Spânu. Diferită

Comentează   |   Cuprins

„Fiica lui Nicolae şi a Ecaterinei”. Aşa îşi începe ea prezentarea… Cumva te prinde senzaţia că începi un nou roman al lui Druţă. A, nu! Suntem tot aici, în paginile revistei „VIP magazin”, care „dezgoleşte frumos” un nou personaj din spaţiul monden, căruia, iată, i-a venit rândul. O nouă vedetă! Utilizăm termenul respectiv fără a căuta un alt cuvânt care s-ar cam cere şi el integrat în ecuaţie – „aere”.

Tatiana Spânu nu are aere de vedetă, dar asta nu-i scade nota şi nu-i şifonează autoritatea profesională. E simplă în comunicare, îşi vede cuminţică de treaba ei. Uneori, aceste calităţi îi joacă festa, mai ales când are în faţă pe cineva cu abilităţi absolut contrare celor descrise mai sus şi începe un nou discurs cu ceva de genul: „Ştiţi, noi, vedetele”… Ea cade din această categorie fără măcar să fi încercat să urce. Este diferită, nu vrea cu hurta şi preferă calea proprie. Modestă în comportament şi muncitoare în procesul de creaţie, face ce ştie ea mai bine: piese, albume, videoclipuri. Şi sesiuni foto. Ca asta ce urmează, o şedinţă foto într-un loc frumos, cu o protagonistă la fel de frumoasă!

1. Cel mai bun prieten. Pianul…
La vârsta de nouă ani, le-a spus părinţilor că vrea să cânte la pian. Mai rar, dar se întâmplă şi asta – de obicei e invers şi nimeni nu întreabă şi, respectiv, nu este întrebat: ai luat instrumentul în primire şi fii bun să dormi cu el pe parcursul a şapte ani. În cazul Tatianei însă, pianul i-a fost cel mai bun prieten. De-a lungul anilor, s-a îndrăgostit de muzică şi procesul nu a fost deloc forţat. În ultimul an de pian a făcut cunoştinţă cu Tanita – pe atunci profesoară de vioară, care a îndrumat-o, i-a explicat ce e bine şi ce-i rău, ce trebuie să facă şi ce nu, după care a venit şi a trecut Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, unde a făcut şi masteratul. Dacă vorbim de oamenii pe care i-a întâlnit în momente cruciale, nu-l putem trece cu vederea pe Viorel Ţigănaş. El e cel care i-a şi scris cam toate piesele... „Departe de tine”, „Eu sunt Electro”, care poartă numele albumului de debut, „Speranţe pierdute”, „De trandafiri, de crizanteme”, „Magical”, „Remember me”. Pentru trei dintre aceste piese, Tatiana a făcut şi videoclipuri. Muncă, ce mai!2. Criticii, mânca-i-ar lupul…
Moldoveanul este campion intergalactic la puricat vecinul şi discutat omul care cântă la TV. Tatiana nu este o excepţie în această privinţă şi este şi ea subiect de critici, fapt care la început o deruta, dar, cu timpul, înţelepciunea, care vine cu experienţa, i-a adus imunitate şi a învăţat-o să accepte firesc lucrurile. Cu simţul umorului. Şi, dacă e cazul, să înveţe şi să corecteze.

A cunoscut fenomenul încă pe când era la liceu, cu prima sa piesă care se auzea la radio, avea şi un clip… O afecta. Atunci, a învăţat că viaţa nu este dulce. La fel, a învăţat că eşti criticat doar atunci când începi să contezi, să te evidenţiezi şi anume în acel moment unora din jur nu le place asta. Or, ea este criticată pentru că este diferită. Ea este aşa şi nu se va schimba pentru că cineva vrea asta. Dacă nu ar fi ea Tatiana Spânu, ar tinde spre schimbare! Îndrăzneţ, dar cu personalitate! 


3. Dacă nu eu, atunci cine?

Este corectă cu ea însăşi în aprecieri. Nici modestă, dar nici nu exagerează. Crede că tot ce ne oferă Cel de Sus este, întotdeauna, în proporţii – niciodată nu le poţi avea pe toate, pentru că nu am mai avea spre ce tinde. Fiecare dintre noi are puncte forte şi mai puţin… Evidente sau mai puţin. Dar, pentru că Tatiana este, totuşi, o femeie, aceasta are o calitate de a vrea să schimbe ceva în ea… orice, doar să fie schimbare: de la păr drept la ondulat, blond spre şaten şi invers, pentru că se plictiseşte sau vrea să copieze pe cineva. Deseori, o vizitează şi pe ea gândul de a mai umbla un pic la înfăţişare sau de a fi în vreun fel, dar până la urmă se calmează cu ideea că trebuie să-I mulţumeasă Lui Dumnezeu pentru ce i-a dat. Şi i-a dat, respectiv, are pentru ce să se iubească. Dacă eu nu m-aş iubi, atunci cine? Dacă noi nu ne-am iubi, atunci nu putem aştepta iubire de la cei din jur. Cum te vezi tu, aşa te văd şi ceilalţi. Important e să se simtă bine. Ea se simte bine în pielea ei, acasă cu familia, cu prietenii în club, în scenă cu fanii sau la shopping, când citeşte o carte… Şi da, când zâmbeşte.4. Povara vedetelor noastre
Mereu poţi auzi vedetele noastre cum se plâng de viaţă grea. E greu să fii vedetă, deşi nu auzi pe nimeni să renunţe de bună voie. Să nu vadă pe Adrian Ursu, să nu audă de Mariana Şura, să înceapă ziua de muncă la 8 şi să iasă la 17, să intre pe la pieţişoara de lângă casă şi să urce cinci etaje cu tolbele în gât, să facă repejor o gustărică pentru familionul înfometat, să-şi ia înainte de culcare ce-i trebuie de la soţ în pauza meciului de fotbal... Aceste perspective nu încântă pe niciuna. Şi nici pe Tatiana nu o încântă. Sunt momente, ca la oricine, când ar vrea să nu vadă şi audă  pe nimeni, dar îi trece. Cu asta trăieşte. Cum floarea primeşte lumină, aşa ea primeşte energie din toată viaţa sa de vedetă. Sau de interpretă… Pe fetele care vin din urmă şi vor şi ele să cucerească everesturile succesului, le sfătuieşte să se gândească bine dacă vor asta cu adevărat sau este doar un moft. Da, e foarte frumoasă lumea asta a lor, a vedetelor, dar tot atât de dificilă. Pentru început, trebuie să faci o piesă bună şi un videoclip, ceva nou cu care ai putea ieşi din tipare. Trebuie să se vorbească despre tine, ceea ce se obţine doar prin originalitate şi prin muncă. Ea a încercat cu electro, un stil care a mers!  5. „Blonda lui Botgros”
„El” încă nu a intrat în viaţa ei, dar dacă ar veni, nu s-ar gândi mult, pentru că de soartă nu poţi fugi. „El” e alesul inimii. Când o va găsi şi unde, Tania nu are de unde şti, dar ea îl aşteaptă... Are şi un „portret-robot” al sortitului pe care şi l-a făcut în minte, doar că încă nimeni nu a reuşit să corespundă descrierilor.

Dar până ajunge cineva să semene cu portretul-robot întocmit în mintea Tatianei, hop şi Corneliu Botgros postând pe Facebook o poză în care cei doi nu lasă niciun milimetru de spaţiu între ei – adică, îmbrăţişaţi de-a binelea, binedispuşi şi foarte fericiţi. Presa nu doarme, a şi numit-o „blonda lui Botgros”, reuşind să scoată şi nişte declaraţii de la cei vizaţi în „dosar”: Corneliu spune că au fost împreună la un spectacol la Floreşti, s-ar fi văzut pentru prima dată, au fost acolo şi alţi interpreţi şi el nu vede nimic penal în a face o poză cu o colegă de breaslă. Sigur că între ei nu este nimic... Ar fi rămas o suspiciune de ce a postat anume poza cu ea, şi nu cu altcineva, dar asta doar o suspiciune rămâne. Tatiana a menţinut aceeaşi politică de dezminţire, dar a făcut-o cu uşa întredeschisă: „El e singur, eu sunt singură”. Adică, nu ar avea de suferit niciun soţ/soţie, care ar fi problema? Dar nu a comentat dacă este cu el sau nu. N-ar fi nicio problemă, într-adevăr, doar că şi subsemnatul are o poză similară cu interpreta Tatiana Spânu de la inaugurarea unui club din Chişinău. Presă, tu unde ai fost atunci?!  

Text: Marcel Toma. Foto: Roman Friptuleac. Stil: Diana Frunză şi Cristina Volkova.
Coafură şi machiaj: salonul „CRISTIS”. Loc: Agropensiunea „Butuceni”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău