VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Mister & Missis Sîrbu
Noiembrie 2008, Nr. 55

Mister & Missis Sîrbu

Comentează   |   Cuprins

Cuplul lor a apărut ca din senin. La o emisiune a lui Teo Trandafir, se pare, Radu, fost component al trupei „O-Zone”, a ieşit în public, dar  nu  singur – era cu nevastă-sa, Ana, de care ştia foarte puţină lume şi aceea din cercuri foarte apropiate interpretului. Atunci au apărut o mulţime de întrebări. Răspunsurile au venit pe urmă. Ei şi-au văzut de viaţa lor - „day by day, night by night”, vorba cîntecului în care şi-au lansat cuplul artistic – de copilul lor şi de carieră, pînă la urmă. Cortina din jurul lor a fost trasă şi iată-i în atenţia publicului, român mai mult. Ne-am permis şi noi luxul de a le adresa cîteva întrebări, aducîndu-i  în faţa dumneavoastră cu viaţa, cariera şi  intimităţile lor…

Femeia din spatele lui

În spatele oricărui bărbat de succes este o femeie. În spatele lui Radu este Ana. Ea l-a convins să participe la preselecţia pentru “O-Zone”, dar l-a susţinut şi ajutat şi în perioada post-“ozonistă”, cînd s-a afirmat cu numele lui de scenă – RadU. Mai mult, a ieşit din umbră şi acum realizează împreună proiectul “MR.&MS.”, care a cunoscut succesul pe piaţa românească, culminat cu nominalizarea “Best New Act” la “Romanian Music Awards” – show la care, recent, cuplul a oferit publicului ieşean un spectacol incendiar.

Acum, Ana nu doar îl susţine – are contribuţia sa în realizarea carierei lui,  propunerile ei fiind binevenite întotdeauna. A compus versurile la majoritatea pieselor de pe albumul „HEARTBEAT”. Lucrează împreună: uneori ea vine cu o piesă nouă, alteori el. Trăiesc şi muncesc la Bucureşti, acolo unde au o casă superbă şi un studio propriu de înregistrări, în care îşi petrec o mare parte a zilei, făcînd muzică pentru ei, dar şi pentru alţii.

El – cu prietena ei, ea – cu prietenul lui

S-au întîlnit cînd ea avea 16 ani, iar el - 19.  Ana mergea cu o prietenă spre casă, care-i povestea de noul său iubit. La un moment dat, l-a văzut pe Radu şi putea să jure că-l ştia de-o veşnicie, cu toate că-l văzuse pentru prima oară – era chiar băiatul despre care îi vorbea prietena mai devreme. Seara au ieşit împreună  - era pentru prima dată cînd mergea la o discotecă, pentru că pînă atunci nu o lăsau părinţii. El era DJ acolo şi, normal, vedeta serii. Peste un timp, au început să iasă în gaşcă.  Radu, prietenul lui, prietena ei şi ea. Într-un fel sau altul, ea a devenit iubita prietenului lui, iar el - iubitul prietenei ei. După cum recunoaşte Ana, era cumplită  perioada, pentru că era teribil de îndragostită de Radu, dar nu avea curaj să facă nici un pas. Şi-au dat seama de cele ce se întîmplau un pic mai tîrziu, cînd  privirile lor au început să se întîlnească “din greşeală” din ce în ce mai des, iar invitaţiile la dans au devenit zilnice. El s-a despărţit de prietena sa. Şi ea, la rîndu-i, de prieten. Radu a continuat să vină s-o ia la discotecă… Şi tot aşa, pînă în seara cînd au reuşit să se certe pentru prima oară şi să se sărute, tot pentru prima oară.  De atunci,  a început o relaţie frumoasă, care durează deja de 11 ani, rodul căreia a devenit Anastasia-Dalia…

…Acum, sînt doi oameni maturi, care au stabilit foarte clar unde se termină limita distracţiei şi începe cea a responsbilităţii. Şi tocmai dragostea unuia faţă de altul, dar mai ales faţă de mica lor prinţesă, îi face să respecte aceste limite şi să nu distrugă, dintr-o simplă prostie, tot ce au creat. Oricum, au grijă ca relaţia lor să nu se transforme într-o uzură banală: la aniversarea a şaptea a căsătoriei lor, Radu i-a dăruit 77 de trandafiri albaştri (nuanţa cromatică preferată a Anei), aduşi tocmai din Olanda. Ea nu a rămas datoare şi i-a comandat un program întreg de strip-tease, într-un club.

O relaţie discretă

Relaţia lor a început mult înaintea existenţei trupei în care el a cunoscut consacrarea – „O-Zone” - la momentul în care a venit succesul, aceasta era, deja, bine închegată. S-au căsătorit chiar la începutul carierei de „O-Zone” - au făcut-o în secret, pentru că Radu nu avea de ce să se justifice în faţa celorlalţi.  Era un gest pe care îl făcuseră doar pentru ei doi şi prin care au trecut într-o altă etapă a relaţiei, care s-a dovedit a fi de un real succes, pentru că pînă acum nu au regretat pasul făcut atunci. Mai mult decît atît, cel de-al treilea membru al familiei lor, venit în 2005, motiv din care Radu a refuzat deplasarea în Japonia, a  făcut ca legătura lor să fie una extrem de strînsă. Despre „compatibilitatea” stării sale civile şi activitatea în „O-Zone”, nu exista nici o clauză în contract şi nici nu-i păsa de prejudecăţile altora. Nu se afişau prea des, pentru că nici ea nu-şi dorea acest lucru, dar nici el nu insista. Se simţeau bine împreună exact în felul în care erau lucrurile - nu trebuia să explice nimic, nimănui.

Puţină lume „normală” poate să înţeleagă cum de a fost posibil să se menţină o relaţie, căsnicie, de fapt, pe cînd sub mînă era atîta „material”… Pardon, atîtea admiratoare, doar cu „sms”-uri şi „Picasso” în minte, roiau în jur, dornice de autografe. Păi, iată că se poate!

Normal că vorbim şi de gelozie - şi asta este o modalitate de exprimare a dragostei, atît timp cît scopul ei este să nu pierzi persoana iubită. Ana a trecut prin multe răutăţi şi a văzut multe la viaţa ei, dar întotdeauna a dat dovadă de multă maturitate şi înţelegere, ştiind cum să ţină situaţia în frîu, fără să jignească pe nimeni.

Cel mai familist dintre „ozonişti”

Radu era singurul dintre membrii trupei „O-Zone” cu femeie la casă. Prea puţin îi păsa cum erau foştii săi colegi de trupă - familişti sau nu... Sănătoşi să fie. Niciodată nu s-a uitat cum e cel de alături, pentru a-i urma exemplul. El e aşa cum este, a fost crescut într-o familie iubitoare şi a creat, la rîndu-i, una la fel. Oamenii din jur i-au dat milioane de sfaturi, crezînd că ei ştiu cel mai bine cum e mai bine pentru el. El, însă, şi-a urmat instinctul, aşa că astăzi a ajuns să aibă o familie perfectă, o fetiţă  minunată şi o carieră în plină ascensiune, un contract semnat cu cea mai tare casă de discuri din lume („Universal Music”). Este atent la fiecare pas din viaţă. Dar cînd îl face, îl face cu fermitate. Asta le doreşte şi foştilor săi colegi de trupă!

MR.&MS.

Ideea proiectului a apărut odată cu piesa  “Love is not a reason to cry”. Radu avea nevoie de o voce feminină, perfect compatibilă cu vocea lui. Făcuse şi o listă de fete pentru acest featuring, dar nu prea era încîntat de rezultat. Ştia că Ana cînta, dar, de obicei, cînd o ruga să cînte ceva pentru el, găsea motiv să n-o facă. Atunci, i-a zis că dacă nu găseşte vocea perfectă pe care o caută, o să renunţe la piesă. A fost o strategie bună, pentru că ştia că aceasta îi place foarte mult şi nu l-ar fi lăsat să renunţe la ea atît de uşor. A intrat în camera de înregistrări cu versurile în faţă şi a tras vocea cu o lejeritate maximă. Atunci, Radu şi-a dat seama imediat că asta e vocea pe care o vrea pe piesa respectivă.  I-a şi zis de asta, la care Ana a zîmbit, crezînd că glumeşte. Negocierile au fost foarte dure: seara au discutat mult, acasă, pînă să obţină să-i fie alături în acest nou proiect. Nu a fost simplu să o convingă, ea ştiind ce înseamnă viaţa de artist şi la ce sacrificii să se aştepte în ceea ce priveşte familia. Cum e să-ti petreci sărbătorile în concerte şi multe altele… Într-un final, înţelegerea s-a făcut. Dovadă că nu a dat greş cu această opţiune a fost succesul piesei şi al proiectului, în general, în România. Plus că, la doar trei luni de la lansare, au fost nominalizaţi la categoria “Best New Act”, în cadrul premiilor “Romanian Music Awards”.  

Text: Marcel Toma.
Foto: Oltin Dogaru

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău