VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Mariana Şura
Octombrie 2008, Nr. 54

Mariana Şura

Comentează   |   Cuprins

Casa Mare, Casa Bunicii, voie bună, muzică etno şi iată cum găsim „dezgolita” ediţiei din octombrie – interpreta Mariana Şura. Sorry, Artist  Emerit  Mariana Şura, care nu s-a dat în fiţe şi pentru care a fi sexy este o parte componentă a meseriei. Pe măsura protagonistei rubricii e şi locaţia aleasă pentru şedinţa foto – restaurantul „Roata Vremii” – un loc impresionant în care fiecare dintre noi se regăseşte, cu siguranţă.

Nume: Mariana Şura.
Data şi locul naşterii: 23 august 1982, Floreşti. Cînd avea un an şi jumătate, familia s-a stabilit cu traiul la Chişinău.
Familia: ea, mama, tata şi fratele mai mare cu doi ani – fără soţ/ginere/cumnat.
Studii: liceul „Petru Zadnipru”, un an preuniversitar la Conservator şi patru ani de facultate la „Gavriil Musicescu” (muzică uşoară şi jazz).
Concursuri: 2002 – Premiul 1, „Maluri de Prut”; 2003 – Premiul 3 la concursul tinerilor interpreţi din Ialta, Ucraina. Premiul 2 la „muzică populară” şi „Premiul Tineretului” la un concurs din Piteşti, România.
Videoclipuri: „La mulţi ani!”, „Floare de mălin”, „Dragoste vreau”, un colind, „Eu sînt femeia”, „Te vreau lîngă mine”. În iunie a lansat primul său album, compus din 14 piese.
Colaborează cu autorii: Maria Stoianov, Liviu Ştirbu, Alexandru Vdovicenco, Vitalie Rotaru. Semnează singură două piese din album.
Merite: „Artist Emerit”.
Experienţă tv: prezentatoarea karaoke show „Vocea Poporului” („NIT”).
Mijloace de transport utilizate: autovehicul „Toyota Yaris”, bicicletă sport.E mai uşor să cînţi etno, decît muzică populară?
Sînt destui interpreţi de muzică populară şi nu cred că e cazul să mă bag pe domeniul „lor”. La nunţi e clar că se amestecă totul, dar la un concert pe scena Palatului Naţional, nu pot să ies eu, Mariana Şura, să cînt „populară” înaintea lui Mihai Ciobanu sau Zinaidei Julea. Este şi partea inversă, cînd unor interpreţi consacraţi de muzică populară nu le iese tocmai bine să cînte altceva… Lumea şi-a format deja nişte standarde şi priveşte suspicios cînd vede că cineva încearcă să le „trădeze”…

E „fiţos” publicul ăsta…
Păi dacă te percepe de la început într-un fel – gata! Rămîi aşa pînă încărunţeşti.
Altfel îl dezamăgeşti.

Te consideri o cîntăreaţă sexy? Dar lumea cum te vede?
Cred că da. Şi alţii la fel – de multe ori simt priviri „interesante” şi primesc complimente din partea bărbaţilor. Chiar şi pe site-ul www.odnoklasniki.ru primesc multe aprecieri de la oameni pe care nici nu-i cunosc. Sînt mulţumită de faptul cum arăt, în general, şi nu las lucrurile să degenereze. Sînt atentă şi la slăbit pentru că, în primul rînd, mi „se duc” faţa şi sînii, ceea ce nu-mi face bine la exterior.

Spui de bărbaţi. Cred că femeile…
Bine, doamnele au o părere mai „specială” despre femeile din jurul lor. Se întîmplă să întîlnească una mai tînără, mai frumoasă, mai slabă, mai înaltă, mai „dotată” la sîni şi fund şi atunci apar probleme de genul invidiei care generează, la rîndu-i şi altele. Dacă mai eşti şi apreciată, respectată şi ai un nume – aţine-te! Chiar dacă şi ele se descurcă în viaţă şi în plan profesional, cred că nu e bine să le faci concurenţă. Să ştii că nu prea am întîlnit femei în care să ai încredere ca într-un adevărat prieten.

Care este genul spectacolelor la care eşti invitată să cînţi?
Păi, cam la toate. Nu duc lipsa concertelor, inclusiv celor publice. Doar la „Povestea de Crăciun” - spectacol organizat de „Pro” - nu am fost niciodată invitată şi nu am un răspuns la acest subiect. Poate, lumea de acolo nu mă ştie… Poate au gusturi diferite de ceea ce fac eu. Ştii că în gustul omului nu poţi să… faci nimic.

A ieşit cu tam-tam decernarea titlului de Artist Emerit.  Cine te-a contestat, de ce şi cum ai reacţionat?
În faţă, nimeni nu mi-a spus nimic. Au avut grijă unele „prietene” – o prietenă adevărată nu-mi spunea asta niciodată – să-mi transmită nişte păreri: chipurile, cineva se revolta că e doar Maestru în Artă, iar eu sînt Artistă Emerită. Păi, scuze, oameni buni, aţi lucrat şi pe vremea preşedinţilor Mircea Snegur şi Petru Lucinschi – dacă pe timpul lor nu aţi luat titlul acesta, problema o căutaţi în sine! S-a făcut gălăgie de ce anume preşedintele Vladimir Voronin a înmînat titlul respectiv anume în anul acesta: a fost Anul Tineretului, din cei prezenţi la ceremonia de înmînare erau prezenţi vreo zece tineri cu vîrste pînă la 26-27 de ani – actori de teatru, dansatori, prezentatori tv şi, din interpreţi, eu şi Natalia Gordienco, ea fiind cea mai tînără. S-a vorbit că Natalia a arătat picioarele, iar Mariana – decolteul. Dacă respectivii consideră aşa, am zis să arate fiecare ce poate, să li se dea ceva şi lor. Eu, cînd ies pe scenă, am grijă să arăt bine şi nu să fac abuz de adîncimea decolteului. Cînd mă solicită oameni mari din politică sau afaceri, pe care nu-i cunosc şi n-am habar de unde au telefonul meu, ei nu-mi spun să vin cu şoldul gol şi bustul descoperit – mă cheamă să cînt o piesă-două, pe care le cunosc şi vor să le audă la evenimentul lor. Despre titlu am aflat de la tata, iar lui i-a zis un prieten, care auzise la „Mesager”. Ulterior, am citit în presă informaţia oficială.

Acum, sincer, oamenii chiar au motive să te invidieze…
În viaţă, totul mi se întîmplă foarte spontan. La fel cum m-aţi invitat la acest proiect. Poate Dumnezeu mi-a oferit şansele pe care le-am avut. Recunosc că am beneficiat de nişte daruri divine – alţii au trebuit să muncească mult mai mult ca să obţină ce am eu, şi la o vîrstă mult mai înaintată. Dar, asta-i viaţa – nu pot da cu piciorul în şansele ivite, doar pentru că altul nu le are. Şi dacă le are, sigur, nu-mi dă şi mie. Dacă tot mi s-a oferit titlul acesta, trebuie să renunţ şi să-l dau cuiva care-şi muşcă buza de invidie?
 
Ai mulţi duşmani?
Am mulţi, dar nu-i prea văd la faţă, că acţionează de după colţ, iar Artistul Emerit Mariana Şura are şi mai mulţi – numărul lor crescînd după acordarea titlului. Mă bucur, însă, că este mare şi numărul celor care mă simpatizează, mă plac pentru cum cînt şi cum arăt, mă felicită pentru munca mea. Pentru mine este important că am locul meu în domeniul muzicii, publicul meu, deoarece niciodată n-o să-i pot împăca pe toţi şi să cînt de toate. Iar titlul pe care l-am primit doar mă ambiţionează să fac muzică şi mai bună, şi mai calitativă, ca peste 10-20 de ani lumea să zică: uite, fata asta chiar a meritat! Să aibă de numărat albume, clipuri, hit-uri etc… Să am ce le reproşa bîrfitorilor...

Cum te descurci cu admiratorii?
M-au cerut în căsătorie mulţi, unul chiar pe data de 08.08.2008 – cică era şansa noastră comună, pe care n-o puteam rata. Uite că am ratat-o. Unul era atît de obsedat, încît m-a sunat în fiecare noapte, timp de vreo lună, de pe număr ascuns. Alţii nu se complică şi sună ziua, cu invitaţii de întîlnire „la un ceai” sau alt fel de aiureli. Sînt şi oameni serioşi, bărbaţi care îmi fac curte, ştiind că sînt celibatară. Calculată fiind de fire, sînt sceptică în ceea ce priveşte persoanele de care mă apropii, chiar şi la un ceai – despre noi şi aşa se vorbesc destule…

Care e cea mai tare bîrfă pe care ai auzit-o despre tine?
M-au combinat cu un om mare din ţară – dacă cineva îşi închipuie că eu pot avea ceva cu o aşa persoană, cred că are nevoie de o circumvoluţiune în plus… Poate cineva vede doar o parte din adevăr – aprecierea şi solicitarea de către persoane importante – restul îl dezvoltă după cum îl duce capul şi educaţia.

„Vocea poporului” e o emisiune de karaoke. Ai depistat şi vreun talent veritabil?
Vine multă lume, nu este profesionistă, dar care cîntă din suflet - acesta şi este profilul emisiunii–karaoke. Calitatea interpretării, cred, nu este pe primul loc într-o asemenea emisiune. Oamenii se distrează şi e bine. Alţii o iau ca pe un început de carieră, cu spectatori, televiziune etc. Totodată, mă bucur cînd descoperim talente – cîştigătoarea ediţiei de vară este o fată talentată, cu viitor. Altă participantă a luat locul doi la un festival din Franţa – are talent şi i-am spus să nu stea pe loc.

Cîteva cuvinte despre interpreta şi femeia Mariana Şura…
O femeie romantică, dar şi cu picioarele pe pămînt, care simte, deja, că ar vrea o familie, un copil… În acelaşi timp, vrea să-şi continue cariera pentru că nu poate fără muzică. Şi, e o interpretă ambiţioasă în pofida bîrfelor, care o fac mai puternică.

Un vis?
Începînd cu anul acesta, visez să fiu mireasă... Nu e o obsesie, dar mă gîndesc serios să îmbrac rochia de mireasă. Am avut recent ocazia, dar nu a fost să fie – aşa e viaţa. Nu am făcut tragedie din asta şi nu grăbesc evenimentele – toate la timpul lor. Iar eu aştept acele timpuri…

Text: Marcel Toma
Foto: www.fotoroom.md
Vestimentaţie: Valentina Vidraşcu
Coafură şi machiaj: Nastea Certogonova (salonul „Lio”)
Locaţie: restaurantul „Roata Vremii”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

sami spui terog mariana ,cind o sa fie iarasi concursul vreau sa particip neaparat
cojocaru ruslan   -  
15 Ianuarie 2010, 23:18
Sus ↑
Este superb, dar nu cred ca este real...Nu-mi vine sa cred...Convinge-ma...
Nicolae Cebotari   -  
29 Ianuarie 2010, 15:52
Sus ↑
Esti superba,Mariana!!!!
lilan   -  
26 Februarie 2010, 16:51
Sus ↑
mie nu-mi prea place de ea....
liviu   -  
17 Martie 2010, 16:27
Sus ↑
MARIANA-DA,DA,DA!
aCEL   -  
04 Aprilie 2010, 21:21
Sus ↑
mariana sura are familie sot copil
amina   -  
24 Aprilie 2010, 10:30
Sus ↑
esti o fire simpatica si tare de cracter esti foarte frumoasa ciar imi placi si cintecele tale le plac mult
victor   -  
27 Aprilie 2010, 16:02
Sus ↑
Mariana cind o sa fiba urmatorul concurs spune terog
besliu andrei   -  
01 Mai 2010, 08:23
Sus ↑
esti o femeie foarte frumoasa cu un corp foarte sexy
maria   -  
08 Iunie 2010, 10:54
Sus ↑
MIA PLACUT FOTOGRAFIA CU TINE DAR IMI PARE RAU CA NU MIAI DAT UN AUTOGRAF
VLAD   -  
09 Iunie 2010, 12:01
Sus ↑
CHIAR NU-MI PLACE DELOK DELOK
EU   -  
18 Iunie 2010, 13:25
Sus ↑
ai un korp superb dar mai klasik era daca dipareau ghemurile de atza
puishor   -  
13 Iulie 2010, 22:29
Sus ↑
eshti o femeie atragatoare
oleg   -  
13 Iulie 2010, 22:40
Sus ↑
Ai o adresa de mess.
costi_123   -  
23 Iulie 2010, 01:38
Sus ↑
este frumoasa si foarte buna
Colea   -  
13 Decembrie 2010, 18:11
Sus ↑
este frumoasa si foarte buna
Colea   -  
13 Decembrie 2010, 18:11
Sus ↑
este frumusa atragatoare si simpatica
Colea   -  
13 Decembrie 2010, 18:13
Sus ↑
sueprrrrrr!!!!!!!!!
vvvv   -  
17 Februarie 2011, 14:53
Sus ↑
Sunt un fan al tau , ai o voce extraordinara si cum s-a demonstrat, un corp fenomenal.
Sergiu   -  
23 Februarie 2011, 13:41
Sus ↑
nu am nici sot si nici familie ! merci tuturor celora care ma iubesc....:) ei si celora care se umplu de oftiga,care nici n-au fost si nici nu v-or fi asa ca mine!!! va pup pe toti !
pentru amina   -  
05 Aprilie 2011, 01:43
Sus ↑
08.08.2008 :-) asta visai tu!
eu   -  
15 Aprilie 2011, 16:47
Sus ↑
Sunt o fana dea ta, ai o voce superrrrrrrr!!!!!!!! si foarte sexy
olga   -  
29 Aprilie 2011, 23:53
Sus ↑
hai di undi vati luat cu fani apropo mariana e cea ai frumoasa
mamuta   -  
16 Mai 2011, 15:26
Sus ↑
esti ff super......te ador mariana
me   -  
01 Septembrie 2011, 22:47
Sus ↑
supeeeer
Nataly   -  
25 Ianuarie 2012, 20:21
Sus ↑
superrrrrrrr Mariana
Nataly   -  
25 Ianuarie 2012, 20:21
Sus ↑
esti o cintareata supert
irina   -  
01 Octombrie 2012, 20:07
Sus ↑
Aroganta si insuportabila. Putina modestie te-ar face mai simpatica. Cintete pupulare sinii goi nu prea se lipesc.
liliana   -  
21 Noiembrie 2012, 21:58
Sus ↑
Lili ești o moldoveanca adevarata!!! Invidioasaaaaaaaaaaaaaaaa:)
Mariana   -  
27 Aprilie 2013, 15:26
Sus ↑
asa si asa
sss   -  
01 Iulie 2013, 15:32
Sus ↑
salit Mariana sa stii esti foarte frumoasa
Andreea   -  
03 Martie 2014, 15:32
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău