VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Margareta Pântea. Regina Margo
Mai 2006, Nr. 25

Margareta Pântea. Regina Margo

Comentează   |   Cuprins

Încă o zi neobişnuită din viaţa ei. Actriţa Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” Margareta Pântea (colegii de scenă îi spun Marga sau Margo), are emoţii asemănătoare cu cele dinainte de spectacol,  când  face primul pas în scenă. Îşi spune ca întotdeauna “este ultimul spectacol”, îşi trăeşte ultimele clipe după culise cu fruntea în palme…


Pentru unii care nu o cunosc - “foarte stranie”. Iubită de alţii pentru capacitatea de a crede până la capăt în ceea ce face. Oricum o introvertită, însă este suficient s-o priveşti în ochi şi vei afla fără cuvinte ce vrea să spună.”Niciodată nu am crezut în frumuseţe exterioară. Poţi să ai pe tine o haină săracă, câteva kilograme în plus, orice altceva care să nu  placă celor din jur, însă poţi să fii foarte frumoasă când îţi păstrezi bogăţia din interior, nu se referă numai la femei. Să nu exagerezi, să simţi limitele, să ştii ce este important.”

Sensibilă, visătoare, foarte  capricioasă. Nu se deschide nimănui, decât celor dragi şi spectatorului pentru care de altfel şi trăieşte.

Vârsta: deocamdată nu o simt
Stare civilă: cu ştampilă, dar îndrăgostită
Ocupaţia: mamă, soţie, actriţă
Roluri: ...le mai caut
Hobby: să mai încerc ceva ce nu am încercat
Visuri: să dorm liniştită

Margareta, cât de tare te-a intrigat să te “dezgoleşti frumos” pentru noi? Pentru cine ai făcut-o, de fapt?

M-aţi provocat, ce mai! Este ceva ce n-am mai făcut. Am ales între refuz şi refugiu, ultimul. E un fel de evadare  pentru ca să nu pot dormi o lună, pentru o strună din sufletul meu care se numeşte îndrăzneală. În fine, am vrut să verific dacă pot s-o mai fac şi pe asta. Sigur, asumându-mi responsabilitatea şi riscul că oricum se va vorbi...

Ce ai vrut să vedem atunci când urma să-ţi admirăm pozele - nuditatea, sufletul, talentul?

Mi-aş dori să aflu şi eu ce am reuşit mai mult. Până la urmă, cititorii decid.

Familia ta a fost prima care ţi-a vazut pozele. Care au fost reacţiile în casa voastră?

Credeţi că le-am auzit??? Atâta doar... Da!Da!Nu!Nu!
Nu!Da!Poate!Mami....!!!

Soţul tău este regizor, tu actriţă. E dificil să menţii un cuplu cu ocupaţii atât de diferite de ale oamenilor cu alte activităţi, mai pământeşti?

E dificil în cazul când nu este înţelegere şi nu numai în meseria noastră. Şi apoi este o singură deosebire de alte activităţi. Noi suntem persoane publice, aflate în văzul lumii. Divorţuri sunt peste tot.

Ce face unul şi ce face celălalt când apar tentaţiile pe stânga?

Întotdeauna el a fost pe stânga mea, iar eu pe stânga lui.

Cum reacţionează soţul tău când un rol te impune să fii foarte aproape de alt actor, să te săruţi pasional, de exemplu? Aţi avut la începuturi o discuţie care a stabilit comportamentul vostru în aceste situaţii?

Mai cu drag şi mai cu suflet  nu am sărutat pe nimeni în afară de Sandu şi copiii noştri. El o ştie. Ceea ce ţine de comportamentul în scenă - meseria îşi are legile ei.

Cu cine eşti mai prietenă - cu actriţele din teatru sau cu actorii?

Cu cei care au curajul să mai creadă în teatru şi nu numai....ÎN CEVA!

Există prietenie între femei?

Da, în cazul în care fiecare îşi păstrează eu-l său.

În filmul dlui Tihman “Mirajul dragostei” ai fost partenera frumosului Sasha Demidov  din Israel. Nu au existat riscuri legate de emoţii?

Eu îmi iubesc toţi partenerii, au capacitatea să-şi găsească un loc anume în inima mea. Iar pentru primul meu film, am avut norocul să întâlnesc un actor profesionist, foarte atent, care arde pe platoul de filmare. Ne-am dorit să fie un film bun, mai ales ştiind cât suflet a pus în el dl Tihman.

În general, e mare riscul actorilor să facă pasiuni pentru partenerii din spectacole sau filme? Sau aici nu ţi-i Hollywood-ul?

Depinde ce-ţi propui.

Cum eşti când eşti rea?

Îmi doresc să nu mă vadă nimeni. Sunt Scorpion.

Ce nu admiţi în comportamentul unui bărbat?

Plictiseala. Atunci vorbesc prea tare.

Ce nu ţi s-a întâmplat, dar ai vrea să ţi se întâmple în viaţă?

Soarta mea e scrisă deja, ca şi a fiecăruia dintre noi. Mi-aş dori să fie mai blândă şi mai înţelegătoare. Să am timp pentru copii. Să-i ajut, să le citesc poveşti, să-i iau cu mine peste tot. Iar dacă nu se întâmplă, să cred că va veni timpul când mă vor ierta că am ales această meserie.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău