VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Ludmila Gheorghiţă. Nimfa de la „Satiricus”
Mai 2007, Nr. 37

Ludmila Gheorghiţă. Nimfa de la „Satiricus”

Comentează   |   Cuprins

Puţini bărbaţi se pricep în materie de teatru. Dar la zvonuri şi bârfe – destui! Cică, repertoriul Teatrului „Satiricus. Ion Luca Caragiale” este plin de scene „fierbinţi”, iar Sandu Grecu este cel mai erotoman regizor de teatru de la noi. Iar dacă o fi cumva aşa, logic, trupa ar trebui să aibă şi cea mai dezgolită actriţă. De ce atunci încă nu a fost dezgolită de „VIP magazin”? După o perioadă de tatonări şi „investigaţii”, am făcut cunoştinţă cu actriţa Ludmila Gheorghiţă, pe care am şi „bănuit-o” că ar fi cea mai dezgolită actriţă a teatrului, propunându-i să-şi arunce straiele de dragul revistei noastre. Şi pentru că este pasionată de Grecia antică, am zis să-i găsim şi o tematică corespunzătoare: să fie patria Afroditei!

Argumentele lui Sandu Grecu

„Nu cred că găsiţi în trupa noastră o actriţă mai „dezgolită” decât mine. Nici nu m-am gândit dacă aceasta e de bine sau nu – de fiecare dată, a fost decizia regizorului pe care orice actor trebuie s-o respecte. Altminteri, îţi cauţi altă meserie. E drept, de fiecare dată când o fac, am nevoie de argumente serioase din partea regizorului” – aşa a început dialogul între reporterul „alintat” în ultima perioadă cu femei mult prea frumoase, dar mai puţin îmbrăcate, şi protagonista rubricii „TABU”. Încă o bilă albă în contul lui Sandu Grecu, mi-am zis, de parcă ar mai fi fost nevoie.

Pentru prima dată s-a dezbrăcat pe scenă în 1996, în „Ciuleandra”, la „ritualul Mătrăgunei”. A trecut de tracul primei asemenea experienţe, deşi, de fiecare dată, urmăreşte cu coada ochiului reacţia publicului. Şi de fiecare dată, în locul huiduielilor aşteptate primeşte aplauze. Mai greu rezistă privirilor din culise, deoarece colegii o ţintesc „neruşinat” timp de peste 15 ani. Le zice să se uite la unele mai tinere, că ea…Modestă, femeia. A ezitat să-şi invite părinţii la spectacolele sale pentru că nu ştia cum vor reacţiona când îşi vor vedea copila ţopăind goală în faţa publicului. Dar, până la urmă, nu s-a întâmplat nimic grav. Dimpotrivă, tatăl a îmbrăţişat-o şi a sărutat-o, felicitând-o sincer. Cel care, nerealizat în ale actoriei, a încurajat-o mereu în această meserie. În pofida aparenţelor, rămâne o persoană pudică, cu nişte principii de viaţă pe care nu le poate ignora sub nici o formă. O deranjează prejudecata potrivit căreia actorii sunt nişte uşuratici care nu au nimic în comun cu o viaţă privată exemplară. Doar neştiutorii pot s-o spună…

Între Acropole şi Babilon

Este la „Satiricus” chiar de la înfiinţarea teatrului, începând cu anul 1990, imediat ce a absolvit liceul. Fire flexibilă şi adaptabilă la orice mediu, nu i-a fost greu să se menţină pe scena acestuia timp de aproape 17 ani. S-a format acolo şi, mai în glumă, i-a zis lui Sandu Grecu că şi-a trăit jumătate din viaţă la teatrul lui. A lipsit un singur an, după ce l-a născut pe Cristi, iar numărul spectacolelor jucate nici nu şi-l aminteşte. Acum este încadrată în peste zece piese. Joacă de toate, inclusiv rolul Galateei în „Metamorfoze” de Ovidiu, în limba latină. Dar rolul cel mai important şi mai complex este cel al Ancăi în „Năpasta” – pe care l-a însuşit cu mari sacrificii – dar pentru care a şi fost răsplătită în 2006 cu Premiul pentru cel mai bun rol feminin la Gala „Unitem”.

Ludmila face parte din trupa unui teatru moldovenesc care a călătorit, poate, cel mai mult – a colindat Europa în lung şi în lat. A jucat şi în cetatea Babilonului, în Irak, locuri ce au impresionat-o în mod deosebit, la fel ca şi Grecia, ţară care i-a rămas în suflet pentru toată viaţa. Singura decepţie pe care a trăit-o în Elada a fost muntele Olimp, care, în pofida aşteptărilor sale, inspirate din mitologia greacă, s-a dovedit a fi un pisc alpin ca atâtea altele. De ce îşi fac, oare, oamenii iluzii?

Romantic şi cu ochi albaştri
 
În plan personal, lucrurile nu au fost la fel de stabile ca în teatru – viaţa bate filmul! A divorţat când feciorul, Cristi, avea doar patru luni. Ce-i drept, s-a căsătorit la 17 ani, în chiar primul an de scenă. El avea ochi albaştri, i se părea al naibii de romantic şi era regizor de lumini – cu o asemenea „recuzită” la îndemână, ce-i i-ar mai trebui unei tinere actriţe? Apoi, şi-a dat seama că nu au nimic în comun. Înainte de „cel mai important moment al vieţii”, care pentru unii se transformă în unul „fatal”, n-au convins-o nici argumentele mamei sale, divorţată şi ea... A trecut peste toate greutăţile şi nu a renunţat la meserie, dar recunoaşte că fără ajutorul mamei, s-ar fi descurcat cu greu. Nu s-a gândit nici o clipă să abandoneze teatrul şi să emigreze, deşi a avut mai multe posibilităţi s-o facă. Îşi creşte băiatul care are aproape 15 ani, alături de care se străduieşte să ţină pasul cu alde „50 Cent” şi „Black Eyed Peas”, deşi preferă muzica romantică gen „Holograf” sau „Taxi”. Nici un interpret şi nici o trupă, însă, nu rezistă, în topul Ludmilei Gheorghiţă, în faţa lui Florin Chilian şi al său „Zece”, care o topeşte definitiv.


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Esti perfecta , skumpa noastra Lu, complimenti si de la sig. ISi...Te pupam dulce cu totii.
matusa Emilia de la Italia   -  
28 Aprilie 2013, 11:29
Sus ↑
Am scris mai sus.g6
emilia   -  
08 Iunie 2013, 00:07
Sus ↑
privet.
sandu   -  
22 Decembrie 2015, 00:29
Sus ↑
Privet.
Sandu   -  
22 Decembrie 2015, 00:33
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău