VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Iulia Bescetnicov. Lady vamp de la Urgenţă
Iunie 2007, Nr. 38

Iulia Bescetnicov. Lady vamp de la Urgenţă

Comentează   |   Cuprins

Străzile sunt pline de panouri cu chipul ei, care nu lipseşte nici din spoturile video publicitare. Nici cititorilor revistei „VIP magazin” nu le sunt străini ochii ei verzi, privirea-i glacială,  ucigătoare chiar, fiind în stare să „distrugă” orice bărbat care-i iese în cale. Iulia nu a ratat prilejul de a-şi etala farmecele şi de a-şi deschide sufletul nici în ediţia specială publicată de către noi anul trecut, „99 de femei ale Moldovei”. Parcă lipsea, însă, ceva. Exact: o şedinţă foto incendiară şi un text pe măsură la rubrica „Dezgolite frumos”. După „unda verde” dată de Agenţia de modelling „New face models”, pentru care munceşte în prezent, iată-ne faţă în faţă la un interviu inedit pentru ambii. Cum totul e bine când se termină cu bine, la capătul a două ore de discuţii s-a ajuns ca un model de top să-i explice unui bărbat, care a debutat ca ziarist sportiv, regulile artei marţiale aikido. Superb! (Marcel TOMA)

Între medicină, turism şi modă

Spre disperarea părinţilor, de mică şi-a dorit să se facă medic. Şi nu unul de familie, ci medic legist. Ce mai, să facă autopsie şi să aibă parte şi morţii măcar de ceva frumos – iartă-mă, Doamne! Alung imediat gândurile perverse şi ascult atent povestea unei femei blonde, înaltă de 1,80 m, frumoasă, de succes, care a călcat peste voinţa familiei şi s-a înmatriculat la Medicină, chiar la „buget”. Era printre puţinii studenţi care “rezistau” la prima tentativă de disecţie a cadavrelor. Şi nu e vorba de cruzime sau duritate: pur şi simplu, este curioasă şi tare de fire, fapt ce a contribuit şi la imaginea de model pe care o are în prezent: chipul de „Lady vamp” sau „Regina gheţii”.

Cum modellingul şi actoria n-au fost abandonate, Iulia, care juca rolul principal într-un lungmetraj – „Jana” – întâmpina mari probleme la facultate. Pentru că disciplina de la Universitatea de Medicină este cunoscută drept cea mai drastică printre instituţiile de învăţământ superior de la noi. Chiar dacă profesorii erau înţelegători cu vedeta în devenire şi îi lăsau de fiecare dată portiţa deschisă, fata nu a fost în stare, fizic, să recupereze fiecare absenţă, aşa cum i s-a pus condiţia. Şi-a luat „concediu academic”, care s-a dovedit a fi de lungă durată, a dat la ASEM şi al doilea an învaţă să scoată bani din turism şi servicii hoteliere… Adică, cum să transforme vacanţa clientului într-un rai pe pământ – aşa e mai bine!

Modellingul şi sensul vieţii

Este născută în zodia scorpionului şi în anul taurului şi cu asta toate sunt spuse: obţine cam tot ce-şi propune, dar, totodată, conştientizează că viaţa nu ar fi interesantă dacă toate i-ar ieşi după placul ei. De mică a vrut să fie înaltă, frumoasă, să aibă picioare lungi, chiar dacă nimeni din familie nu se laudă cu o „altitudine” de peste 1,78 m – atât cât măsoară tatăl – că despre mama şi sora nu poate fi vorba decât de 1,68 m. Dumnezeu i-a ascultat ruga şi la 15 ani i s-a părut păcat să nu-şi încerce norocul într-o meserie pe cât de atrăgătoare şi măgulitoare, pe atât de complicată şi de istovitoare. Nu şi-a făcut din modelling un sens al vieţii şi a obţinut totul cu propriile forţe – aşa se explică faptul că ascensiunea ei pe „podium” s-a realizat doar acum câţiva ani. Din aceleaşi motive nici nu şi-a propus să plece peste hotare pentru a câştiga mai mult. Îi este recunoscătoare Valentinei Radcenco pentru multe realizări obţinute în meserie. Iulia Bescetnicov este modelul care a lucrat cu multe agenţii şi publicaţii din Rusia, Kazahstan, Ucraina şi, mai nou, din România – la Săptămâna modei de la Iaşi.

Preferă munca de model, nu şi cea de manechin – una deosebit de istovitoare. Parametrii fizici o scutesc de „plăcerea” de a fi „cuier” pentru vestimentaţia creatorilor de modă, aşa că nu-l mânie pe Dumnezeu şi nici pe muritorii de rând, care, de vreo trei ani încoace, îi admiră imaginea de pe cam toate produsele publicitare autohtone. De fapt, principala ei realizare este faptul că numele şi chipul său sunt cunoscute în Chişinău. Despre piaţa de profil de la noi crede că se poate face carieră, dar într-un sens mai limitat al cuvântului, mai mult la „munci sezoniere”.

Riscurile meseriei

Primul lucru pe care îl simte o femeie-model este reputaţia proastă de care se „bucură”. Cazurile negative se generalizează şi atunci toate modelele apar într-o lumină deloc curată, iar viaţa este înainte şi e greu să mai repari imaginea şifonată rău în anii tinereţii. Invidia este prezentă la tot pasul, dar cel mai curios  este că, de multe ori, vine din partea bărbaţilor. Apoi, obţinerea şi menţinerea parametrilor fizici necesari meseriei aduc necazuri de sănătate, iar practica demonstrează că nici o dietă nu poate fi sănătoasă. La Iulia problema nu se referă – nu are restricţii în alimentaţie şi preferă să meargă mai des la sală decât să tragă foame. Oricum, a slăbit mult în ultima lună, când a purtat creaţiile designerilor români la Iaşi într-un ritm halucinant.

Viaţa personală a modelelor e o problemă aparte: sunt admirate de către bărbaţi, dar lucrurile iau o altă întorsătură după ce devin soţii. Soarta lor depinde în totalitate de mentalitatea soţilor: de cele mai multe ori, ei nu admit să împartă totul, mai ales la greu, cu o soţie-model, care nu poate promite să vină acasă nu mai târziu de ora 22 00.

Chirurg la Urgenţă

Nu se încadrează în nici un clişeu profesional – este un om obişnuit, cu dorinţe lumeşti. Mai nou, face echitaţie şi vrea să practice aikido. Ştie că din modelling nu se va hrăni veşnic, aşa că intenţionează să pornească o afacere, probabil, în domeniul turismului. Totuşi, visul ei rămâne să absolvească Medicina şi să fie, neapărat, chirurg la Urgenţă.
Ei, de ce oare n-a aşteptat apendicita mea vreo câţiva ani?

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

e sexxy....
allacika   -  
17 Martie 2010, 16:32
Sus ↑
interesant subiect, slabut articol si exprimare greoaie (pe alocuri gresita)...
a   -  
11 Martie 2011, 18:58
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău