VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Irina Tarasiuc. Lume, lume
Noiembrie 2012, Nr. 102

Irina Tarasiuc. Lume, lume

Comentează   |   Cuprins

Dacă îţi fixezi drept obiectiv să fii optimist şi să crezi în propriile forţe, succesul ţi-e garantat. Nu omitem multă muncă din această ecuaţie, desigur. Dovada vie este Irina Tarasiuc, fata care, într-o perioadă relativ scurtă, a parcurs calea de la statutul de tânără speranţă venită de la Bălţi la cel de vedetă implicată activ în viaţa socială. Ea a reuşit să se realizeze şi în viaţa personală, se poate lăuda cu familia sa, cu soţul iubit şi cu o minune de fată care, uite-acuş, uite-acuş… Până atunci – hop şi noi cu o şedinţă foto să imortalizăm burtica până când copilul va vedea lumina zilei!

Cântă de mică. Cocoţată pe canapeaua în loc de scenă şi cu spray-ul mamei însemnând microfonul. Până a se decide în privinţa carierei de cântăreaţă, a oscilat între profesia de mireasă (adică model, aşa ca fetele frumoase care defilau în rochiile sclipitoare pe podium) şi cea de însoţitoare de bord… şi asta până la zece ani, când a început să facă vocal profesionist, ca mai apoi să ia lecţii de la Elena Sagaidac şi Margareta Ivanuş, făcând naveta Bălţi-Chişinău. La 18 ani s-a mutat în capitală, a absolvit ULIM-ul, apoi a urmat Jurnalism la Universitatea Slavonă şi nu pentru că-i place tare să ia declaraţii în stradă, ci pentru că, dintre toate ofertele universitare, aceasta era meseria cea mai aproape de spiritul său. Oricum, pentru ea cel mai important job în viaţă e cel de cântăreaţă şi va cânta exact cât va trăi.

L-a cunoscut pe Serghei Covalschi, alias soţul, îndată după ce s-a mutat la Chişinău. Era 13 septembrie şi de atunci această cifră a devenit pentru ei fericită şi îi înconjoară peste tot. Erau într-un studio de înregistrări. Ar fi trebuit să se căsătorească chiar din prima lună – atât de compatibili s-au dovedit a fi şi au înţeles-o din prima… Acum abia aşteaptă apariţia pe lume a prinţesei lor şi nu o sperie gândul de care fug multe femei de vârsta ei, dornice să facă carieră. E corect şi asta, dar cei care vor să facă totul odată, o fac – şi carieră, şi fericire personală. Oamenii puternici trec peste greutăţi. Dacă vezi problema doar prin prisma frumosului şi a plăcerii, le reuşeşti pe toate.

Proiectul „Lume” s-a născut în acelaşi studio în care şi-a văzut pentru prima dată soţul – peste vreo lună l-a cunoscut pe Eduard Lopatenco, un prieten mai vechi al lui Serghei, care tocmai dorea să tragă un aranjament pentru piesa „Soro lume” – primise o comandă „socială” pentru o piesă prin care să cheme lumea la vot, iar refrenul urma să fie din cântecul „Lume, lume”. Irina a primit invitaţia să cânte refrenul şi a acceptat fără să stea prea mult pe gânduri şi fără să presupună ce succes urma să aibă piesa, ce impact urma să aibă în acea campanie electorală –  dacă puneai în priză un fier de călcat, tot „Lume, lume” cânta şi acela. Nu putea să nu le placă, aşa că au decis să formeze un trio – „Lume”.

Acum, trupa este compusă de Irina şi Serghei – au rămas în relaţii bune cu Eduard, care a decis să meargă pe un proiect solo. Iar cei doi îşi văd mai departe de planuri: în septembrie au filmat un clip pentru o piesă scrisă de Serghei şi care va fi lansat în decembrie – o bucată lirică, un fel de imn al familiei lor. Mai devreme, ea s-a filmat într-un clip al prietenului său Leo Jee pentru concursul Discovery, în rolul unei actriţe – proiectul a decurs în Varna, Bulgaria. Cum fără proiecte sociale? Următorul va fi lansat în primăvara anului viitor, unul anunţat deosebit de important pentru societatea noastră – ne promite Irina. Şi cum fără Eurovision? Ea speră că va avea destulă forţă să participe la preselecţia naţională de anul viitor. Cel puţin, şi-o doreşte foarte mult.  

Preferinţe
Culori: alb, roz.
Gen de muzică: R&B, jazz.
Interpreţi: Christina Aguilera, Beyonce, Ani Lorak, „A – Studio”.
Automobil: Maybach Exelero.
Locaţia pentru odihnă: casa mea. Nu se compară cu nicio insulă.
Culoarea ochilor la bărbaţi: căprui.
Mâncare: lasagna pregătită de soţ.

Text: Marcel Toma.
Foto: Art-Vision.
Hair style : Albina Ionesco, Elena Pantazii (Gloss Beauty Studio).
Make-up: Yulia Podlesnova

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău