VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Gabi Ciubară şi Mihai Beregoi.  Asteptând-o pe Gabi...
Martie 2007, Nr. 35

Gabi Ciubară şi Mihai Beregoi. Asteptând-o pe Gabi...

Comentează   |   Cuprins

El se numeşte Mihai Beregoi/ prietenii în spun Marcel
Ea – Gabriela Ciubară
El are 33 de ani şi e Balanţă
Ea are 26 de ani şi e Capricorn
El a absolvit medicina, dar lucrează ca manager de proiect la PNUD Moldova
Ea este cel mai cotat artist make-up de la noi, deţine mai multe Grand-Prix-uri şi activează la „Micuşa Stil”, mai şi predă arta machiajului
El – brunet cu „inflexiuni” meridionale, genul irezistibil de intelectual misterios după care oftează femeile cu gusturi rafinate
Ea – blondă, coborâtă parcă dintr-un tablou de Veronese ... contemporan,  o frumuseţe dintre acelea care poate fi numită oricum, numai banală nu (revoltător de frumoasă – mai degrabă)
El – introvertit (mai mult sau mai puţin)
Ea – extrovertită (dar cu un bun-simţ nativ)
El – clasico-modern
Ea – moderno-clasică

Nu bănuiam atunci când mi s-a propus subiectul că unul dintre eroii rubricii de astăzi este o mai veche cunoştinţă de a mea, şi ce cunoştinţă încă, chiar fostul meu elev, Mihai Beregoi. Abia absolvisem facultatea şi mi s-au dat ore la a X-a. Anii au trecut, iar în locul puştiului de 17 ani, cu umor fin, se află un bărbat matur „la casa lui”. O aşteptăm pe Gabi (protagonista rubricii „Dezgolite frumos” a VIP-ului din octombrie) într-un local din centru. Ne mai amintim de anii de şcoală între timp. Deşi e aproape opt seara, Gabi întârzie, mai are treabă. În sfârşit, apare –  cu un trend modern, machiaj uşor, bijuterii fine, parfum subtil (cu siguranţă, nu-i genul care să-şi „verse” dimineaţa  flaconul pe ea) – altfel spus – rafinată şi elegantă. Îşi cere jenată scuze pentru întârziere şi ne spune că e moartă de foame. O dată cu sosirea ei, discuţia capătă alte valenţe: este o fire sociabilă. Fiţi de acord, mai rar poţi întâlni o femeie foarte frumoasă care, în acelaşi timp, să fie şi extraordinar de simpatică. Gabi e aşa. Între timp, soţii se antrenează într-o discuţie despre apartamentul recent procurat, despre mobila pe care urmează s-o cumpere. „Eu cred că ne-ar fi suficientă şi o saltea ca să facem dragoste” – spune Gabi, dezinvoltă. „Ei, Mihai, glumesc şi eu” – e răspunsul la privirea un pic contrariată a soţului.

Mireasă „de probă”

Aveau cunoştinţe comune, însă nu ştiau iniţial unul de celălalt. Era prin 2004, când Mihai, care se afla în concediu şi-şi sorbea liniştit cafeaua la o terasă din imediata apropiere a salonului „Micuşa Stil”, a remarcat-o: „Mi-a atras atenţia, deoarece era nu ştiu cum altfel, se detaşa dintre toate fetele. A, da, şi purta nişte pantaloni roz, mulaţi ce-i veneau foarte bine.”  Fata îşi luase un respiro pentru un suc. „Am văzut că mă „fila” cu privirea şi m-am gândit nu ştiu de ce că este turc. Nu i-am prea acordat  atenţie nici atunci, nici puţin mai târziu, sentimentele au apărut hăt mai încolo...”

De fapt, Mihai a văzut-o îmbrăcată mireasă cu mult înainte ca ea să fie chiar mireasa lui. Era în ajunul plecării Gabrielei şi a colegelor ei la un concurs de profil în Bulgaria. Una dintre colege era o mai veche prietenă de-a lui Mihai, iar fetele urmau să meargă la un salon specializat de unde să aleagă o toaletă de mireasă pentru concursul de la Sofia. Mihai s-a oferit să le fie taximetrist. Şi cum Gabi are parametrii unui top-model, rochiile de mireasă au fost probate pe ea sub privirile admirative ale celui care avea să-i devină peste un timp soţ. La ce se gândea Mihai când o vedea ba într-o rochie, ba în alta, cu voal ba lung, ba scurt?!  Cu siguranţă, nici prin cap nu i-a trecut că va fi fericitul care o va duce la altar în toamna lui 2005. Mai ales că Gabi respingea orice tentativă de apropiere. „Nici numărul de telefon nu vroiam să i-l dau. Şi nici măcar nu ştiu de ce eram atât de refractară, doar îmi era simpatic, totuşi... Până la urmă, i-am zis prietenei noastre comune, care mă tot cicălea, să-i dea o dată numărul meu de telefon... şi să mă lase în pace”, îşi aminteşte Gabriela. Din Bulgaria, atunci, s-a întors cu Grand Prix, iar când a deschis mobilul la vamă, mesageria ei era plină cu mesaje doar de la Mihai. Peste mai puţin de un minut, băiatul a sunat-o.

„ Ne ducem la pădure?”

Prima invitaţie „oficială” pe care i-a făcut-o Mihai Gabrielei a fost prin septembrie 2004 şi a sunat cam aşa: „Ne ducem la pădure?”. A urmat răspunsul prompt al Gabrielei:„Hai!”. Era o zi frumoasă, numai că tânărul nu şi-a dus aleasa printre termite, ci la un restaurant din codrii Orheiului. A fost romantic. „Iar Gabi credea că o să ne plimbăm prin pădure...”, spune amuzat Mihai. Gabrielei îi plac la nebunie excursiile la natură; Mihai este un pic mai „house”, doar un pic. El îmi arată un portofel, frumos, negru şi îmi spune că acest obiect are o valoare sentimentală inestimabilă. „Este cadoul Găbiţei. Nu eram căsătoriţi şi ea mi-a dăruit un portofel scump şi a mai pus, pentru noroc, bani în el. Nu-ţi imaginezi cât de mult m-a emoţionat gestul ei! Şi acum, după atâta timp, retrăiesc acele emoţii. A fost pentru prima oară când o femeie îmi oferea un dar. De regulă, eu eram cel care le făceam iubitelor cadouri.” Gabi nici măcar nu avea suficienţi bani pe atunci, dar atât de mult dorea să-i facă o surpriză iubitului său, încât i-a împrumutat.

Nuntă cu alai

Nu s-au gândit în vara-toamna lui 2004 că relaţia lor se va transforma în ceva atât de serios. Din noiembrie 2004, au început să locuiască împreună. Şi ar fi locuit ei poate mult şi bine împreună, aşa, fără obligaţii matrimoniale, dacă Gabi nu l-ar fi întrebat tranşant, prin martie 2005: „Mihai, tu te însori cu mine? Du-te acasă la mama ta şi gândeşte-te.” S-a gândit trei zile şi a cerut-o de nevastă. Cum în faţa dragostei cad toate bastioanele, pe 14 octombrie 2005, de Ziua oraşului, eroii noştri se căsătoresc. Şi nu oricum, ci cu mare pompă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, alături de alte câteva perechi invitate de municipalitate. „Doar că Gabi a mea era cea mai frumoasă mireasă. Pe cuvânt!”. Viceprimarului Romei i-au plăcut mult mirii şi le-a înmânat o medalie de onoare „Cetăţean liber al Romei”. Au plecat în luna de miere chiar în noaptea nunţii, în Turcia. Când au ajuns la destinaţie şi au sunat acasă, nuntaşii mai chefuiau.

Gusturi comune

Ambii consideră că e bine că vin din domenii diferite. Ea este om de artă şi, în acelaşi timp, o persoană simplă – e de părere Mihai. Gabi găteşte bine, ce-i drept, poate mai rar decât şi-ar dori, dar cu timpul ei liber lipsă aşa se întâmplă, de regulă. „Am găsit în persoana lui Mihai nu doar iubitul ideal, ci şi stabilitate, încredere, sprijin”, afirmă Gabriela. La rândul său, Mihai nu neagă: „Iniţial, mi-a plăcut cum arată, pe urmă m-am convins că, fără sufletul ei frumos, frumuseţea ei fizică n-ar lumina. De fapt, Gabi luminează... Părinţii au educat-o corect. Se descurcă în viaţă, este tacticoasă şi sociabilă în acelaşi timp. Nu a făcut, de când o cunosc, nici măcar o singură gafă de comunicare.” E lucrul care se vede cu ochiul liber la ambii – îndrăgostiţi şi, în acelaşi timp, conştienţi de calităţile pe care le au. Despre defecte n-au vrut să vorbească.

În nici un caz, trădare

„Nu dragostea menţine doi oameni împreună în timp, ci calitatea relaţiei lor. Totul în viaţă se împarte la doi: şi iubirea, şi vina, şi plictiseala” – consideră ambii. „Şi trădarea?” – îmi scapă. Nu crede nici unul, nici celălalt că ar putea să ierte trădarea sufletească. Nici la capitolul „cea fizică” nu sunt prea toleranţi. „În nici un caz, trădare”, afirmă tranşant Mihai care e de părere că un bărbat înşală instinctiv, de cele mai dese ori, pe când o femeie, dacă o face, o face calculat. Discutăm în contradictoriu. Oricum, sunt prea îndrăgostiţi unul de celălalt şi regret că am abordat un subiect străin lor (să dea Domnul şi mai departe tot străin să le fie). Mihai este conştient că bărbaţii îl invidiază atunci când îl văd cu Gabi: „N-am nimic împotrivă că o admiră, dacă această admiraţie nu depăşeşte buna cuviinţă. Până la urmă, de ce să nu-ţi placă o femeie frumoasă?”.  Despre copii... Încă nu, le este bine în doi deocamdată, însă Gabi mă asigură că „se lucrează intens la acest capitol”.

Mihai, un copil foarte dorit

Este puţin „mămos”, doarece a fost singurul copil, „băiatu’ lu’ mama”, tatăl natural a murit când Mihai era mic.

A fost numit Mihai în cinstea unui medic ginecolog care le-a salvat viaţa, lui şi mamei sale. S-a născut printr-o complicată cezariană. Pe medic îl chema Mihail Burştein. Oamenii îi mai spuneau şi dl Mihai. Peste 25 de ani, Mihai Beregoi l-a găsit la Ierusalim, acolo unde are o clinică de obstretică şi ginecologie.

Mihai a absolvit medicina şi a şi practicat-o mai mulţi ani la Spitalul de urgenţă în secţiile de anestezie şi reanimare. Acum este implicat într-un proiect amplu la PNUD ce prevede reducerea şi combaterea traficului de droguri în mediile şcolare.
Gabi, copilul cuminte

Ce nu ştiţi despre Gabi e că este o veritabilă fiică a nordului, născută şi crescută la Bălţi, cu părinţi din Edineţ şi Râşcani. „De mică eram foarte grasă şi foarte liniştită, ia acolo o „răţuşcă urâtă”. Puteai să mă laşi într-un colţ uitată şi dacă nu îşi amintea nimeni de mine – tot acolo mă găsea, îi coseam păpuşii haine, o coafam şi nu scoteam un cuvânt.” (Gabi – grasă şi tăcută, cam greu de crezut!) A absolvit Şcoala de pictură din Bălţi, apoi a mers la Academia de Arte, la design vestimentar. Pe la anul trei, s-a dus la dl Micuşa şi l-a rugat s-o înveţe arta coafatului. Fata avea talent, voinţă şi muncea mult. Iniţial, a fost coafeză. Apoi a mers mai departe pe linia make-up. Îi place să vadă femei frumoase, îi place să le ştie iubite şi mereu bine dispuse.

Este povestea sumară a unui cuplu modern, dar pentru care instituţia familiei este sfântă. La fel de îndrăgostiţi ne dorim să-i revedem prin ani.

Marcela GAFTON   

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Ma bucur pentru voi, sa fiti fericit si indragiti de toata lumea viata-ntreaga. O cunosc pe Gabi personal si pot spune despre ea ca este pur si simplu "un ingeras". Ma bucur c-am cunoscut-o. Intr-adevar ceea ce s-a scris despre ea e adevar...este o fiinta de nedescris . Bravo parintilor care-au crescut-o. Fericit de Mihai c-o are alaturi.
Eugenia   -  
18 Decembrie 2011, 00:04
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău