VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Ecaterina Pimenova. Zîna fluturilor
Iulie 2008, Nr. 51-52

Ecaterina Pimenova. Zîna fluturilor

Comentează   |   Cuprins

E tînără, frumoasă şi blondă, dar nu vă grăbiţi să vă daţi cu părerea vizavi de ultimul detaliu. Face parte din categoria femeilor de afaceri, ea încercînd, cu succes, piaţa Moldovei într-un domeniu pe cît de exotic, frumos şi romantic, pe atît de ciudat şi străin nouă, pentru care o bucată de afumătură şi „bazuka” de bere reprezintă, în caz majoritar, prioritatea naţională existenţială. Şi dacă afacerea sa se numeşte „Lumea fluturilor”, a fost păcat să n-o implicăm pe Ecaterina într-o poveste, în chipul zînei, pentru că i se potriveşte de minune.

Comunicarea

Tocmai a absolvit Facultatea de Jurnalism de la ULIM, specialitatea Public Relation, după care vrea să facă şi Masteratul. Îi place comunicarea, motiv din care a şi mers la Jurnalism. Dacă, ceva timp în urmă, o fată blondă şi frumoasă era „obligată” să dea actele la Drept sau Economie, ei i s-a părut banal să urmeze „moda” de altă dată – puţine sînt fetele care doresc, într-adevăr, să se facă jurişti, dar s-o facă de dragul fiţelor nu îi stă în fire. Şi nici ipocrită nu-i, să se mintă pe sine… Mai devreme, dorea să se facă psihanalist, dar a înţeles la un moment dat că, la noi, acest domeniu nu este dezvoltat la un nivel cum şi-ar fi dorit. Este studentă sîrguincioasă – niciodată media nu i-a coborît mai jos de 9 – nici la şcoală, nici la facultate.

Lumea fluturilor

Ideea afacerii a venit ca urmare a pasiunii sale pentru călătorii – a cutreierat lumea-n lung şi-n lat. În Austria, a vizitat  „Casa fluturilor”, fapt care a marcat-o şi a inspirat-o în afacerea curentă: fluturii vii tropicali în calitate de cadou, decor exotic sau „foc de artificii” romantic reprezintă o splendoare care nu lasă indiferentă nici cea mai împietrită inimă, cu excepţia celor ce suferă de fobia insectelor. Merge la orice fel de eveniment: de la zilele de naştere pînă la cununie. S-a aprins, a venit la Chişinău şi a început să se intereseze de detalii pentru a porni afacerea care datează de un an de zile şi trăieşte cu ideea că, într-o zi, va inaugura şi la Chişinău „Casa fluturilor”, ca la toată lumea. Specia cea mai frumoasă o consideră Morphida – cea mai rară şi mai frumoasă din lume.

Iniţial, privea fluturii ca o femeie, fascinată de frumuseţea lor, ca apoi să sufere la dispariţia lor - doar fluturii trăiesc numai trei săptămîni. Pentru a evita problemele sentimentale, s-a obişnuit cu ideea şi vede lucrurile doar ca pe o afacere. Rezultatele au depăşit  aşteptările, ţinînd cont de faptul că „piaţa” noastră nu văzuse pînă acum asemenea ciudăţenii… pardon, minunăţii. Ori, serviciile companiei sînt pe placul celor mai rafinate gusturi şi celor mai diferite „portmonee”.

Viaţa mondenă

Din postura de tînără femeie de afaceri este prezentă şi în viaţa mondenă - trebuie să cunoască pe alţii şi să fie cunoscută. Nu vrea să supere pe nimeni, dar vizitează cel mai des localurile patronate de Oleg Gumeniuc, cel care a „deschis uşa” rubricii „New Generation” în revista noastră – se simte cel mai comod în asemenea cluburi stilate, deosebite, dar şi calde, concomitent. Pentru Catea, contează foarte mult specificul localului, dar şi omul - patronul, adică - care o întîlneşte în prag de fiecare dată cu voie bună, asigurînd prin aceasta o atmosferă destinsă, plus că are parte şi de o companie pe „aceeaşi frecvenţă de undă”. Elita, ar spune unii. Ecaterina, însă, consideră că elita este categoria de oameni cu vîrste mai avansate, care au realizări serioase în viaţă.

Caii de sub şa şi de sub capotă

Face hipism, chiar dacă nu la nivel profesionist. Pe lîngă caii adevăraţi, este pasionată şi de cei de sub capotă – de maşini şi, în speţă, de viteză. Dintre mărci îi place Bentley, dar e mulţumită şi de BMW-ul ei, seria 5. Îi plac maşinile mari, să se oftice cei care văd femeile doar în „căprioare” de mic litraj. Ar „încăleca” şi una din seria 7, dar nu vrea să exagereze… Apreciază marca pe care o conduce pentru viteza pe care o dezvoltă, ideală pentru vîrsta sa, chiar dacă nu a participat niciodată la curse de un sfert de milă sau altfel de competiţii – nu e profesionistă şi are carnet doar de doi ani.

Dintre alte pasiuni, îi place dansul, în special, cel oriental. Şi ieşirile în afara oraşului, într-o poieniţă sau pe malul unui iaz – nici nu ţine contul litrilor de combustibil „sacrificaţi” pentru aceste escapade, pe care le consideră absolut necesare pentru a scăpa de stresul urbei. Anume aşa s-a pregătit de fiecare dată pentru examene.

Căsătoria timpurie şi ştampila în paşaport

E oponenta căsătoriilor timpurii – pe la treizeci e numai bine. Pînă atunci, ar urma o perioadă „de încercare” pentru cuplu, de acomodare sau… de despărţire în cazul în care viaţa în comun scîrţîie. Nu de alta, dar, dacă se mărită, să o facă o dată în viaţă… Pentru a fi alături de omul iubit, nu este neapărat nevoie de ştampilă în paşaport.  Îi place libertatea şi nu acceptă presiunile, de genul sunetelor de telefon din cinci în cinci minute cu aceleaşi întrebări: unde eşti şi cu cine? Ori, o relaţie trebuie să se bazeze pe încredere reciprocă – este al patrulea an împreună cu persoana iubită. Pentru ea, bărbatul adevărat contează de la 30 de ani. Restul sînt copii, alături de care nu se simte femeie. E de acord că există tineri deştepţi la 20 de ani şi nu prea la 40, dar, totuşi, la un bărbat, este atrasă de înţelepciune mai degrabă, decît de tinereţe. Dintre calităţile pe care nu le suportă la un bărbat, Catea menţionează vorbele pe la spate, la modă mai mult printre femei, dar destul de întîlnite şi la cei „puternici”, dar şi minciuna – mai bine adevărul, oricît de crud ar fi acesta. Deşi, agreează ideea unui Hans Christian Andersen modern, în stare să ticluiască o poveste frumoasă, în care femeia să creadă toată viaţa!

Text: Marcel Toma
Foto: www.fotoroom.md
Stil: Eugen Reabenchi
Coafură: Emilia Neicovcen (salonul „Cristis”)
Machiaj: Tatiana Moraru (salonul „Cristis”)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Dulce fata...ca dintr-o poveste cum nu mai este...
barbaris   -  
07 Martie 2010, 09:20
Sus ↑
fata e superba
niku   -  
01 Mai 2010, 01:29
Sus ↑
da...............buna fata
mda   -  
01 Mai 2010, 05:11
Sus ↑
Krasivaea devushka...Interesno ,u nee sei4as esti pareni ili ee serdce svobodno?
serj   -  
12 Mai 2010, 00:15
Sus ↑
poate cu un Bentley o sa faceti treaba.:)
x   -  
28 Iunie 2010, 19:03
Sus ↑
de unde se poate de procurat fluturi vii?
hero   -  
20 August 2010, 11:19
Sus ↑
mult konteaza si kum sa imbracat.........super accesorii si kostum bravo stilistului
lunka   -  
30 Noiembrie 2010, 18:51
Sus ↑
s Calinom Vieru readom mojno pozvoliti sebe i fermu crocodilov
vasea   -  
17 Ianuarie 2011, 03:33
Sus ↑
daca se poate numarul de contact.....ne dorim un astfel de efect la nunta
AAA   -  
11 Noiembrie 2012, 11:03
Sus ↑
cum se pot procura fluturi vii?
dya   -  
16 Octombrie 2013, 10:26
Sus ↑
unde pot procura fluturi vii?
dia   -  
11 Iunie 2015, 22:56
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău