VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Diana Grigor. Dimineaţa pe răcoare
August 2012, Nr. 99

Diana Grigor. Dimineaţa pe răcoare

Comentează   |   Cuprins

E tânără, frumoasă, a cunoscut succesul de mică, dar şi „gura lumii” – firesc. Diana Grigor şi-a făcut loc în lumea mare, este ambiţioasă şi ştie cum se transformă visele în realitate. Este cu picioarele pe pământ, om ca toţi oamenii, are bucuriile şi trăirile sale. Şi dimineţile ei, iar un început de zi ok înseamnă multe lucruri frumoase făcute pe parcursul acesteia. În una dintre dimineţile Dianei am intervenit şi noi cu un pictorial — calm, oarecum leneş, dar senzual şi apetisant totodată. Am aflat ce se întâmplă dimineaţa în viaţa fetei. Şi nu doar dimineaţa. Ce ştie şi ce crede despre multe chestii interesante.

Despre mine şi creaţia mea
>> La ai mei 20 de ani, am reuşit să particip la numeroase spectacole, concerte de binefacere, concursuri internaţionale de la care nu am venit cu mâna goală. În 2006, am lansat trei clipuri („Da sau nu”, 2006, „Get up and dance”şi „Tears of the sun”, în 2008) şi un album – („Pentru început”). După care m-am retras o perioadă, dând prioritate studiilor, am crescut, am învăţat, m-am maturizat şi am revenit în forţă în 2011 cu trei piese noi – „Light me up” , „Colour of my life” şi „Tonight”. Pentru ultima piesă, în februarie 2012, am lansat şi un videoclip, regizat de Florin Botea. În prezent colaborez cu artişti de peste Prut şi în curând vă pregătesc o nouă surpriză.

>> Sunt energică, uneori, prea îndrăzneaţă, deş-teaptă, şi, nu în ultimul rând, mă simt frumoasă şi sexy.

>> Nu sunt o studentă exemplară, dar frecventez orele la Academia de Arte de fiecare dată când am posibilitate. Am în spate şi Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga”… Niciun producător nu poate să-ţi compenseze lipsa unor abilităţi şi a talentului. Nu poţi minţi publicul la infinit despre aptitudinile tale vocale. Te minţi pe tine însuţi. Este adevărat că fără producător şi căi de promovare, nu faci prea mare treabă (doar cu talentul şi orele de canto) – împreună, acestea alcătuiesc verigile spre calea succesului.

>> Poate ar fi fost mai uşor să fac drept, economie, turism etc. şi să-mi văd de afacerea familiei, dar eu sunt foarte ambiţioasă şi nu aleg niciodată căile uşoare. Îmi place să trec prin greutăţi, să cad, să mă ridic, să o iau de la capăt şi să merg cu fruntea sus.

>> Muzica, pentru mine, nu a fost un moft. Niciodată. Ea a fost şi este o pasiune din care, la moment, încerc să fac o carieră! Chiar nu mă văd lucrând într-un oficiu, la bancă sau, cu atât mai mult, în organele de drept.
Gura târgului

>>  Nu sunt un om bogat atât timp cât tot ceea ce am se datorează muncii şi eforturilor depuse de către părinţii mei. Şi felul meu de a fi, în mare parte, se datorează educaţiei primite. Iar dacă cineva va face referire la dormitorul meu pe care l-a văzut la TV, am învăţat în timp să nu mai plec urechea la vorbele răutăcioase. Fiecare trăieşte după placul şi posibilităţile proprii, iar dacă mie îmi place să dorm în patul meu roz‚ încrustat cu cristale „Swarovski”, după cum au scris unii jurnalişti, nu văd de ce aş încerca vreun disconfort oarecare.

>> Acum nimic nu mă mai deranjează, mi-am ridicat un zid pe care niciun zvon nu cred că-l mai doboară! Acum jumătate de an, eram foarte afectată de tot ce se scria pe reţelele de socializare, bloguri sau din ce auzeam la televizor. Nu îmi făceam griji pentru mine sau imaginea mea, ce vor crede prietenii, colegii de scenă. Mă îngrijora însă reacţia părinţilor, care sunt mult mai emotivi decât mine, dar şi a oamenilor care nu mă cunosc, dar care trag concluzii doar din cele scrise sau auzite.

>> Nu mă consider o răsfăţată, am multe restricţii şi nu mi se permite orice cum pare la prima vedere! E adevărat că acasă nu-mi lipseşte nimic, dar asta nu înseamnă că am îndrăznit vreodată să bat cu pumnul în masă şi să strig până când obţin ce vreau. Tatăl meu este cel care ne alintă, dar nu văd nimic ieşit din comun în aceasta – aşa ar trebui să facă fiecare soţ/tată şi nu mă refer acum la cadouri scumpe, ci la detalii care contribuie la armonia în familie.

>> Nu fac parte din nicio gaşcă şi nici nu mă interesează bârfele... Am o atitudine loială faţă de colegii mei de scenă, apreciez munca tuturor, comunic în egală măsură cu toţi şi nu fac partajări de genul prieteni/duşmani. Eu am cercul meu de prieteni apropiaţi, care nu fac parte din showbiz, unde mă simt bine şi confortabil.

>> Mă plictiseşte viaţa monotonă, rutina de fiecare zi, de aceea încerc să nu trăiesc după un model tipărit. Nu suport oamenii ipocriţi şi mincinoşi, iar eu sunt o persoană directă şi nu voi tăcea, chiar dacă voi provoca cuiva durere. Prefer să fiu tratată la fel, să mi se spună verde în faţă. Detest persoanele înapoiate, care, deşi fac parte din noua generaţie, sunt mai inhibate ca bunicul meu care a simţit amprenta a două secole şi a două lumi diferite.

 Fără prinţ, dar cu admiratori
>> Îmi organizez timpul aşa încât să reuşesc să merg la sală de cel puţin două ori pe săptămână, să fac dans, engleză, să pot ieşi şi cu prietenii. La capitolul „băieţi”, nu pot să mă laud cu prinţul pe cal alb, dar recunosc că nu duc lipsă de admiratori.

>> E bun şi Ionel al nostru, dar şi Giovanni al lor... Pentru mine, Ionel ar fi mai aproape de suflet, iar ca să mă poată cuceri definitiv, pe lângă bunătate şi bărbăţie (calităţi pe care le posedă majoritatea bărbaţilor moldoveni), ar trebui să mai ia câte ceva din stilul şi calităţile unui european: cultură, educaţie, vestimentaţie, politeţe şi, nu în ultimul rând, diplomaţie. Aici se conturează diferenţele. Or, dezvoltarea spiritului uman este în strânsă legătură cu dezvoltarea istorică, economică, culturală a societăţii.

>> La bărbaţii moldoveni, cel mai mult mă deranjează lipsa de rafinament, atitudinea discriminatorie faţă de femei. Puţini bărbaţi de la noi acceptă ideea de femeie emancipată. Pentru mulţi dintre ei, femeia nu poate şi nu trebuie să audă vreodată cuvântul „carieră”, ea trebuie să stea cuminte în banca ei... adică la cratiţă. Puţini mai ştiu ce înseamnă tandreţea şi cum să cucerească sută la sută sufletul unei femei.

>>  Împart bărbaţii în mai multe categorii, după care conchid cam la ce ar fi ei buni. Există bărbaţi puternici alături de care te simţi în siguranţă, există bărbaţi inteligenţi şi deştepţi alături de care vrei să creşti şi să-ţi dezvolţi personalitatea, sunt bărbaţi generoşi care în fiecare zi te surprind cu flori şi cadouri, sunt bărbaţi familişti – stâlpi în familie… Dar mai sunt şi dintre cei care, în afară de propria afacere şi prieteni, nu mai văd nimic altceva. Cel mai util lucru pe care îl pot lăsa în urmă bărbaţii mi se asociază cu filosofia satului românesc, unde rostul vieţii se întemeia pe păstrarea unui echilibru simplu, dar uimitor de înţelept: „Să creşti un copil, să clădeşti o casă, să sădeşti un pom”.

Trăiască drepturile
>> Mă uimesc unele lucruri care se întâmplă în societate. Trăim în sec. al XXI-lea, într-un stat de drept unde democraţia şi suveranitatea poporului este mai presus de orice, dar mă cam crucesc uneori de ce se întâmplă şi la cum o „comit” unii. Nu văd motivul zarvei care s-a iscat în jurul adoptării legii „antidiscriminare”. De exemplu, eu sunt pro pentru că, după părerea mea, dacă fiecare persoană este liberă să-şi aleagă apartenenţa religioasă, socială, politică, în egală măsură, aceasta trebuie să fie liberă să-şi aleagă orientarea sexuală.

>> Nu sunt indiferentă faţă de ceea ce se întâmplă în Parlament, faţă de politică. Sunt şi eu cetăţean al RM, îmi iubesc ţara, istoria şi tradiţiile şi am fost profund dezamăgită şi indignată de impasul, criza politică în care ne-am aflat aproape trei ani de zile.

>> Cu un an în urmă, mi-a venit ideea să intru şi eu într-un un partid, dar mi-am dat seama ca e prea devreme pentru un pas atât de important. Nu că mi-e frică de responsabilitate, dar vreau să fiu sigură pe mine şi sigură în convingerile mele politice, în ideea că pot schimba ceva cu adevărat, nu doar să fiu plus un nume pe o listă de partid.  

(Text: Marcel Toma, Veronica Vladei. Foto: Florin Tăbârţă. Stil: Valerie Nicov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Frumos.... senzual si vaporos
lili   -  
14 Septembrie 2012, 15:39
Sus ↑
Nu o reprezinta deloc asa un limbaj ... cine a dat interviul?:))
lili   -  
19 Septembrie 2012, 14:01
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău