VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Dansuri culinare
Aprilie 2008, Nr. 48

Dansuri culinare

Comentează   |   Cuprins

Nu e nici o glumă de 1 aprilie. În această lună, cititorii noştri au parte de o rubrică de patru ori mai frumoasă şi mai senzuală ca de obicei. În premieră absolută, dezgolim frumos tocmai patru fete rupte din soare şi din… show baletul Teodor. Protagonistele au aniversat într-un mod aparte cei zece ani de la înfiinţarea trupei, spre deliciul cititorilor, dar şi al autorului, recunosc.

Tot pentru prima dată se dezgolesc două surori care, studiind la aceeaşi instituţie de învăţământ şi dansând în acelaşi colectiv, au decis să facă pereche şi în pictorialul nostru. Având drept scop selectarea unei frumuseţi din unul dintre cele mai de succes colective de dans modern din republică, am zis că e păcat să alegem doar una din „marea” de graţii, lăsând să se piardă bunătate de „material”. Alegerea temei nu a fost tocmai simplă. Până la urmă, ce ar fi mai potrivit scenei decât… bucătăria – locul în care arta, eleganţa şi pasiunea se regăsesc exact în aceeaşi măsură ca şi în dans?

Ana Irina Toma

Face dans, relativ, de puţină vreme: de trei ani, până la care a făcut modeling şi la care a renunţat deoarece nu i-au ajuns „câţiva” centimetri, pentru a continua şi după juniorat. La un moment, dansul a fost răspunsul la întrebarea ce să facă cu timpul de după ore. Acum un an şi jumătate a urmat un sfat de a merge la Teodor – mai întâi hobby class, după care a trecut castingul pentru trupa show-baletului.

Elevă în ultimul an la liceul „Mihai Eminescu”, intenţionează să facă studii serioase în „business şi administraţie” sau „bănci şi burse de valori” - îi plac cifrele, iar lumea lor rigidă o completează cu dansul, care e pentru suflet.

Elena Voscoboinic

Dansul şi copilăria au fost pentru ea sinonime – la vârsta de şase ani a fost dusă de mânuţă de către mama sa în sală, chiar dacă ea avea pe atunci doar chef de joacă prin curte. Aşa s-au perindat cei 13 ani de când a intrat pentru prima dată în sala de dans. Nu-i pare rău, fiind mulţumită de alegerea care nu i-a aparţinut. Acum nu-şi poate închipui ce-ar fi făcut fără dans. Teodor pentru ea este ocupaţia de bază şi locul unde merge ultimii trei ani cu cea mai mare plăcere. Nu uită, însă, de studii, pe care le face la Colegiul Naţional de Comerţ al ASEM, turism – o specialitate în plus şi o diplomă sub căpătâi nu strică nimănui, oricum.

Inesa Voscoboinic

Povestea ei este trasă la indigo cu cea a surorii sale mai mari: până şi specialitatea Colegiului Naţional de Comerţ la care studiază coincide – tot la turism. Despre îndrumătorul său în lumea dansului e clar de la sine - a fost decizia părinţilor, ea s-a conformat şi nu regretă. Este de puţin timp venită în familia baletului Teodor, iar dans face de zece ani – stil sportiv, cu precădere. Atunci când nu a putut dansa din motive de sănătate, a făcut modeling. Pentru ea, dansul este, concomitent, muncă şi plăcere. Uneori, munca o epuizează pentru că o face profesionist, dar plăcerea este şi mai mare, după ce apar rezultatele.

Tatiana Ceban

Deşi este una dintre cele mai micuţe de statură dansatoare din trupa baletului, acest fapt nu o deranjează deloc să-şi etaleze măiestria coregrafică şi nu numai… Spre deosebire de cele două surori, pe ea nu a dus-o nimeni de mânuţă în sală: acum opt ani a mers din propria dorinţă la o şcoală de arte, iar doi ani în urmă a fost admisă în colectivul show baletului Teodor. Pentru ea, dansul e mai mult decât un hobby - intenţionează să-şi continue drumul în acest domeniu şi la Academia de Arte, acolo unde are de gând să dea actele după absolvirea liceului „Mihai Eminescu”, unde studiază acum.

Eroinele noastre nu sunt în show baletul Teodor de multă vreme, ele reprezentând „sângele tânăr”, care curge în colectiv după ultima „reîncărcare”. În cei zece ani  de existenţă, prin şcoala Teodor au trecut generaţii de dansatori, acum venind şi rândul lor să dea culoare spectacolelor şi să încânte ochiul privitorilor. Le reuşeşte, judecând după succesul celor două reprezentaţii aniversare, pe care le-a susţinut show baletul în luna februarie (10 ani de la înfiinţarea Teodor şi 20 de ani de activitate artistică a lui Teodor Rădulescu). Acesta, apropo, le este profesor, părinte şi prieten, ţinând cont şi de faptul că petrec împreună foarte mult timp – mai mult decât în familiile lor. Este persoana care le ajută să se realizeze profesional, dar şi le învaţă foarte multe lucruri de viaţă, fapt ce, uneori, nici părinţilor nu le reuşeşte. În show-balet sunt ca într-o familie, cu toate plusurile şi minusurile ei, cu prietenii şi rivalităţi. E şi greu să evite certuri - în condiţiile în care se află mai întotdeauna împreună, problemele apar de la sine, dar şi se rezolvă la fel, momentele dificile fiind depăşite.

Cele patru „dezgolite” mai sunt şi femei în afară de a fi dansatoare, iar în imediata lor apropiere se află mereu câte un suflet şi, mai ales, trup bărbătesc, drăguţ şi atletic. Parteneri-parteneri, dar fiinţa umană mai are şi instincte. Şi aici lucrurile se lămuresc de la sine: pe scenă şi în sală sunt colegi, profesionişti, adică, iar în timpul liber de program nu interzice nimeni „comunicarea”. Deşi se întâmplă mai rar: au şi ei prietenele lor, iar ele, respectiv, prieteni. Geloşi, normal, dar care, până la urmă, nu au de ales şi se conformează situaţiei impuse de fete - sunt dansatoare. Este modalitatea de a se afirma şi de a câştiga un ban.

Text: Marcel Toma
Foto: Roman Rîbaliov
Stil: Eugen Reabenchi
Vestimentaţie: show balet Teodor
Coafură: Natalia Smirnova („Revlon Studio”)
Machiaj: Svetlana Patrikeeva („Revlon Studio”)
 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

fetele acestea,cind apar pe scena,eklipseaza total orice star care la moment cinta linga ele;foarte,foarte frumoase; una mai frumoasa ca alta
Baranciuc   -  
08 Martie 2010, 14:59
Sus ↑
ce sa zik...s-au strins toate domnele de pe"boulevard " impreuna......uneori dezgolita frumos nu inseamna joaka de porno star....cred ka tear aprecai mai mult romanii dak ai merge ku asah costume la dansez...poate te fak animatoare sau strepteusa...voskoboinik....succes fratelui sper ca ai tsau ajuns banii cershiti de la dansez pentru tine sai kumperi rafaello si haine de firma....
naasha   -  
24 Martie 2010, 19:01
Sus ↑
Voi mamae aveti?
a.   -  
15 Decembrie 2010, 13:50
Sus ↑
superrrr!!!
!!!!!   -  
13 Aprilie 2011, 17:58
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău