VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Dana. Liberă şi fericită
 Descarcă
Iunie 2011, Nr. 86

Dana. Liberă şi fericită

Comentează   |   Cuprins

Este director la Radio PRO FM, deşi imaginea de boss sever şi plicticos n-are nicio treabă cu ea. Are o sumedenie de talente şi o mulţime de ocupaţii (muzică, hipism etc…), este plină de optimism şi energie, pe care le mai „împrumută” şi celor din jur – cu ea nu ai nicio şansă să te plictiseşti.

Tot ea este Daniela pe care am admirat-o acum câţiva ani la preselecţia naţională „Eurovision” în proiectul comun cu „Monkey Mind”. La multitudinea de idei care „aleargă” prin căpşorul ei drăguţ, se aliniază şi un exterior foarte sexy, că nu de flori de cuc a fost pe locul al treilea în topul celor mai sexy femei din Moldova, pe care „VIP magazin” l-a făurit în luna martie. Precum îndrăgostiţii şovăie să-şi declare sentimentele, aşa şi noi ezitam să-i propunem să se „dezgolească frumos”, că e ditamai director, iar ea se tot întreba de ce „frânează” cei de la „VIP magazin”. În fine, inevitabilul s-a produs, Dana este originală în tot ceea ce face, inclusiv în poze şi în idei, ale căror începuturi i le-am sugerat noi, ca să nu-i pară viaţa ciocolată…

• La început a fost…
ca la toţi – 46 de cromozomi: prima victorie existenţială. După, au urmat planurile măreţe de „cucerire” a universului, care se extinde... în fiecare om, căci fiecare om este un mini-univers, sau maxi, depinde de nivelul intelectual şi emoţional. Rar însă am onoarea să întâlnesc oameni pe care într-adevăr vreau să-i cunosc, să aflu cum gândesc, cum simt. Şi dacă îi prind, atunci încerc să-i ţin alături.

• Primul gând cu care mă trezesc în fiecare dimineaţă, este…
opa, still alive! Deja este bine, deci „filmul serial” continuă, tot eu în rolul principal – Wow!  Apropo, se pare că am un „scenarist” tare iscusit, aş vrea să-l cunosc.

• Când mă privesc în oglindă, îmi zic... îmi place! Îmi place că femeia aceasta mă „urmăreşte”. În fiecare zi apare diferită: binedispusă, uneori plânsă, agresivă, mirată, dulce, obosită, fericită, rătăcită, dar întotdeauna sinceră.

• Cel mai tare sentiment de satisfacţie l-am avut…
atunci când am înţeles că poţi fi tu însuţi, că nu trebuie să te prefaci, că nu este necesar să demonstrezi ceva cuiva, asta este, pur şi simplu, inutil. Satisfacţia deplină o poţi simţi doar atunci când eşti liber. Pentru mine a fost extrem de util să mă eliberez de trecut, să nu mai regret, să şterg din memorie pe toţi şi tot ce merita uitat.

• Realizarea mea ce mai mare… nu este doar una. Există un şir de evenimente, de acţiuni întreprinse, de întâmplări şi decizii care au contribuit la formarea femeii din oglindă. Sunt fericită, asta este primordial. Am învăţat să iert şi să cer iertare atunci când greşesc...

• Dacă n-aş face muzică şi radio, aş fi putut… face orice altceva mi-ar fi trecut prin cap. Întotdeauna fac doar ceea ce-mi place. Dacă azi sunt la radio, atunci aşa trebuie să fie. Eu nu cred în coincidenţe, cred în destin. Cel mai palpitant este faptul ca nu ai de unde şti ce o să fie mâine. Poţi presupune, poţi încerca să calculezi viitorul, dar pentru ce? Nu-mi place să planific.

• Director şi om de creaţie… Jobul meu îmi permite să fiu creativă. Reuşesc să socializez, să beau cafea, să citesc, să dorm (ce-i drept, mai puţin), să meditez, să analizez şi multe alte chestii pe care le fac muritorii de rând, pentru a se simţi împliniţi.

• Muzica rock îmi oferă… senzaţii. Diferite: de la haos până la dragoste, de la pasiune până la dezamăgire. Muzica, indiferent de stil, te face să simţi sau să resimţi. Eu rar privesc videoclipuri: când ascult ceva, creierul meu deja generează imagini. Se referă şi la cărţi – îmi place să le citesc, nu să le privesc.

• „Eurovision”-ul, pentru mine, a fost… un „De ce nu?”. A fost o experienţă distractivă, o modalitate de a evita rutina.

• La viaţa mea, am făcut de toate, de la hipism, lecţii de pian, solfegiu, pictură, actorie, am cântat şi într-o formaţie rock, acum am ajuns la radio, dar sunt sigură că aici nu se încheie lista.  

• În viaţa anterioară, probabil am fost… vrăjitoare, 100%. 

•  Munca este o necesitate. „Munca gândeşte, lenea visează” (Jules Renard) – ador acest citat. Încerc să îmbin plăcutul cu utilul – uneori, 80% din zi lenevesc sau „visez”, iar 20% din creierul meu încearcă să fie productiv şi să muncească, alteori – invers. Am şi o scuză: sunt din zodia Gemenilor.

• Misiunea mea pe această lume este să… trăiesc.

• Fericirea se ascunde în… libertate şi corectitudine.

• Pentru ca toată lumea să fie fericită, este nevoie de... un arbitru echidistant.

• Fără bărbaţi, femeile ar fi…
urâte şi inutile. Trist, dar adevărat.

• Diferenţa dintre hipism şi călărie… hipismul se referă doar la cai, iar călare poţi fi şi pe alte „animale”. Măgar, spre exemplu, sau chiar obiecte, în funcţie de dorinţele şi aspiraţiile fiecăruia.

• Diferenţa dintre un cal şi un bărbat
este evidentă. E mai complicat să îngenunchezi un cal.  

• Dacă m-aş trezi doar cu un bărbat pe o insulă nepopulată,... aş fi recunoscătoare că nu sunt singură, deşi depinde şi de personajul respectiv. Există oameni care te irită chiar şi atunci când tac – cred că e vorba de energie. Eu sunt foarte sensibilă la energia pe care o emană cineva. 

Chestionarul lui Marcel care nu e Proust

Stare civilă:
Necăsătorită.

Volumul motorului pe care îl conduci (în centimetri cubi):
1598. Recunosc, am verificat. De obicei, zic 1 şi 6.

Volumul cupei sutienului pe care îl îmbraci:
Suficient.

Combustibilul preferat al maşinii tale:
Benzina, nu prea are de ales.

„Combustibilul” tău preferat:
Cafea, de dimineaţă, în pat, duminica!

Omul de la care ai vrea cu orice preţ să iei un autograf:
Alexandr Vasiliev, formaţia „Сплин”.

Ora la care faci stingerea:
După 00.00.

Cum ar suna în engleză următoarea dedicaţie: „Pe această cale, vreau să-i doresc lu’ cumătra Galea un car de ani, lu’ cumătru Jora 100 de ani fără remont, da’ la finii noştri dragi, o căruţă de copii, toţi sănătoşi, mintioşi şi frumoşi!”?
„Together because I like to move it, move it! Wish you cumatra Galya a Happy New Year, cumatru Jora a never reparation. To dear Finland I wish a Happy Nation and Eternal Celebration! For artişti 100 de lei, put ze Muzic, măi Didjăi!”


Text: Marcel Toma.
Foto: Vadim Jantâc.
Coafură: Adrian Radu (salonul MICUŞA STIL).
Machiaj: Tatiana Semicolenov (salonul MICUŞA STIL).
Locaţie: salonul MICUŞA STIL. Încălţăminte: magazinul PREMIER.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

as usual, funny, draguta si sincera)) faza cu ingenunchiatu cailor chair a fost tare))) put za muzic Dana)))
TeQuila   -  
03 Iulie 2011, 17:48
Sus ↑
nu-mi place! !!!!!!!!!!
!   -  
19 Iulie 2011, 18:13
Sus ↑
Bravo Dana....!!!
Liliana   -  
26 Iulie 2011, 20:13
Sus ↑
numi place ...nui pentru revista ...
eu   -  
05 Ianuarie 2012, 09:40
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău