VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Cindy Wanda. Să facem SHOW
Mai 2012, Nr. 97

Cindy Wanda. Să facem SHOW

Comentează   |   Cuprins

Chiar dacă sună destul de intrigant expresia „a aterizat pe scena muzicală naţională ca OZN-ul într-un lan de porumb”, comparaţia ar avea câţiva piloni de sprijin. Cel puţin, ea şi echipa care-i stă în spate şi se ocupă de promovarea proiectului Cindy Wanda, a cărui voce şi imagine este, merită aplauze şi pupici pentru „produsul” inedit lansat acum doi ani în spaţiul muzical dintre Nistru şi Prut.

Mai ales pentru imaginea discretă a fetei şi secretomania care persistă în jurul ei, că doar n-a botezat-o preotul „Cindy Wanda”. Oricum ar fi ea, primul său single şi clip – „Show” – a făcut destul... show pe piaţă. Acest proiect merge mai departe cu un nou single – „Come Love” (un videoclip care tocmai bate la uşă), dar şi cu o nouă imagine care o face pe Cindy mai romantică, sinceră şi firească. Noi vom păstra aura misterioasă din jurul ei şi nu vom divulga informaţii foarte importante, doar câte ceva din latura ei umană. Partea „cosmică” o lăsăm pe seama Dvs. şi a imaginaţiei voastre. Multă baftă!

Prezentările de rigoare
Născută la 3 septembrie 1992, a  absolvit Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” şi Şcoala de Arte ,,Valerii Poleakov” (secţia actorie), face studii de PR la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. Şi ca să nu vă pară viaţa ciocolată, descrierea de mai departe vine în engleză (dacă toţi moldovenii s-au apucat să cânte în limba lui Shakespeare şi Beckham, puneţi mâna pe dicţionare şi fiţi buni să traduceţi atent tot ce scrie mai jos).

Who is she?
Eyes which you can see the world through,
Sound of a beating heart,
Lips whispering about love,
Touch that worms the universe,
She’s the one that will blow your mind at any moment of the day,
She’s the one that you’ll be begging her to stay,
She’s the woman, the world is revolving around,
She’s an illusion,
She’s the remedy to any of your fantasies,
Let your emotions flow,
Breathe,
Feel,
Welcome, Cindy Wanda!

>> Pe unde vine povestea numelui de scenă? (Bănuiesc că nu este de botez.) E de la păpuşa Cindy ? Au fost şi alte variante? De ce nu Barbie, de exemplu?
Povestea este simplă. După ce am „născut” conceptul proiectului, trebuia să-l şi denumim. Şi pentru că personajul ni l-am imaginat dulce, electrizant şi rupt de realitate, ne-am gândit să-i dăm un nume de păpuşă (cu suflet). A existat o listă întreagă cu nume, printre care Alice, Molly, Emma ş.a. Nu am ales Barbie deoarece este mai bătrână decât Cindy. (râde) „Barbie” se pronunţă mai greu, iar noi ne-am dorit ca atunci când lumea va rosti numele, să aibă un zâmbet larg pe buze. Încercaţi şi veţi simţi diferenţa.

>> Au învăţat moldovenii să facă show? Sau vii tu să-i înveţi cum s-o facă lată cu primul tău clip cu acelaşi nume? După prima vizionare, a fost clar că ai venit la acea vreme cu o lecţie, ceva nou pe piaţă...
Moldovenii ştiu cum să facă show, dar, uneori, prea mult show. Prin intermediul videoclipului pentru primul single, „Show”, ne-am propus să punem accent pe excesul de fast. Consider că lucrurile cele mai preţioase trebuie înfăţişate cu simplitate. Simplitatea este sofisticarea extremă, cum zicea Leonardo da Vinci.

Eu gândesc diferit, de aceea lucrez alături de echipa „StudioZ”. Scopul nostru  a fost şi este să exprimăm ceea ce credem şi simţim printr-un mod inedit pentru Moldova. Este adevărat că, după lansarea proiectului, am observat cum lumea s-a pus pe treabă. Ne bucurăm că am participat la această schimbare, dar totul abia a început...

>> Ce-i lipseşte show-ului de la noi? Sorry că m-am legat de acest cuvânt, dar dă-mi altul de la care să pornesc...
Show-ul de la noi este ca un cocteil fără gust şi culoare.

>> Pe ce cuvântul business sau showbiz trebuie să fie însoţit imediat de „moldovenesc” şi nu în sensul cel mai pozitiv?
Prin acest „moldovenesc” se subînţeleg anumite caracteristici specifice neamului nostru. Trebuie să modificăm acest stereotip, pentru că atât timp cât nu vom renunţa la complexe, nu vom putea progresa. Ar trebui mai puţin să criticăm şi să ne punem serios pe treabă, căci talent este suficient.

>> De mici, fetele se joacă cu păpuşile, iar băieţii cu maşinuţele. Când cresc, rolurile se inversează. E ceva dat de la Creator sau avem de a face cu vreo mutaţie?
În cazul copiilor, este un fenomen firesc, iar preferinţele în funcţie de sex sunt înnăscute. Băieţeii doresc să-şi imite taţii, atraşi fiind de obiecte dinamice care pot fi utilizate activ, iar fetiţele – mămicile, cu scopul de a procrea şi de a avea grijă de păpuşi ca de propriii lor copii. Totuşi suntem fiinţe flexibile şi, atunci când creştem, ne alegem singuri interesele şi valorile care ne definesc. Dacă eşti un bărbat adevărat, nu ai îndrăzni să te joci cu inima unei femei, iar dacă tu, femeie, îţi cunoşti valoarea, nu te-ai lăsa vrăjită atunci când pe lângă tine trece nu ştiu ce maşină scumpă.

>> Ai avut vreo poveste adorată, care să-ţi rămână în suflet şi după ce ai trecut de vârsta basmelor? Prin ce te-a cucerit? Care poveste s-ar potrivi cu situaţia şi starea ta de acum, când te-ai făcut mare?
Mi-a rămas în suflet povestea „Fetiţa cu chibrituri” de Hans Christian Andersen. La fiecare lectură simţeam frigul, dar, în acelaşi timp, căldura provocată de flacăra chibriturilor. Cel mai mult m-a cucerit prin puterea magică a imaginaţiei care s-a născut dintr-un dor nebun. Este minunat ce forţă pot avea fiinţele dragi în viaţa noastră. Fiecare dintre noi are stări în care se simte dezarmat, neprotejat şi singur, dar visele sunt cele care ne dau puteri. Este nevoie de credinţă! Doar dacă crezi în minuni, ele se întâmplă! Astăzi trăiesc ca în povestea „Alice în Ţara Minunilor”.

>>Crezi în prinţ? Îl aştepţi neapărat pe un cal alb sau merge şi un X6?
Cred. (zâmbeşte) Prinţul meu nu este neapărat cel care are maşini luxoase. Al meu va veni zburând şi îmi va dărui aripi de iubire pentru a zbura împreună spre infinit.

>> Ce situaţie sau eveniment te-a amuzat cel mai recent? Ce (cine) e în stare să te amuze, în general?
Recent, am râs cu poftă în timpul unei călătorii cu microbuzul: şoferul era tare glumeţ şi binevoitor, născocea denumiri hazlii pentru fiecare stradă, în mod decent… Sunt fana lui Mister Bean şi Garcea. Glumele lor sunt irezistibile. Prietenii mei sunt la fel de nebuni ca mine şi, când ne întâlnim, râdem unul de altul fără supărări. Tatăl meu, la fel, este un personaj deosebit, care reuşeşte deseori să mă amuze cu glumele sale, născute din acţiuni fireşti.

>> Columb a descoperit America, deşi a murit cu gândul că e India. Te-ai gândit vreodată la vreo acţiune care să-ţi imortalizeze numele? Măcar în muzică...
Familia este sfântă. Prin familie, viaţa individului se eternizează. Lucrarea mea desăvârşită aici, pe pământ, o vor reprezenta copiii pe care îi voi naşte. Nu lupt pentru ca cineva să mă divinizeze după ce nu voi mai fi. Vreau să mă simt utilă prin acţiuni de caritate, nu pentru că asta ar fi în vogă, ci pentru că sunt sensibilă atunci când realizez cât de nefericiţi sunt unii şi nu pot fi indiferentă atât timp cât eu pot schimba ceva, chiar şi prin muzică. Vreau să aduc raze de speranţă şi lumină în viaţa lor!  

Text: Marcel Toma.
Foto: Andrei Cecan. Stilist coafor: Oleg Popan.
Make-up: Olga Verdeş-Gulchina.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău