VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
ACHTUNG! ACHTUNG! Uite cine vine!
Noiembrie 2009, Nr. 67

ACHTUNG! ACHTUNG! Uite cine vine!

Comentează   |   Cuprins

Le cunoaştem pe cele ce au grijă să fim informaţi la timp şi corect. Ar fi interesant să aflăm şi care va fi ziua de mîine a jurnalismului moldovenesc, cine creşte în „pepiniera” peniţei, reportofonului şi a microfonului, cine le va lua locul celor consacrate pe moment – fete frumoase la chip şi la suflet, tinere, dar care au şi reuşit nişte realizări pe tărîm profesional. Am făcut un raid pe la ziare, televiziuni, site-uri şi iată-le, sexy, simpatice, stilate şi deştepte!

Ecaterina Gurschi-Vigovskaia
www.allfun.md


Locul şi data naşterii: or. Chişinău, 30 noiembrie.
Locul de muncă: Portalul „www.allfun.md”.
Zodia: Săgetător.
Studii: Academia de Studii Economice, face masteratul tot la ASEM.
Stagii, realizări: „Vice-miss Moldova 2006”, finalista concursului „Miss Europe 2006”.
Starea familială: Căsătorită.
Dimensiuni: 85/62/88.
Partea corpului cea mai „valoroasă”: Ochii.
Bărbatul-sursă cel mai sexy: Soţul. Deşi nu este sursă…
Ţara cu cei mai sexy bărbaţi: Monte Carlo.
Maşina care i se asortează: „Bentley Continental”.

Model consacrat, absolventă de ASEM, cum se şi cuvine în breaslă, nu s-a gîndit la o carieră de prezentatoare tv, dar soarta a decis ca s-o facă şi pe asta de mai bine de un an. Pavel Zingan, patronul, căuta o fată pentru acest post. Cu frumuseţea din oficiu şi frica de camere uitată după numeroase concursuri – unele din criteriile de angajare – castingul a fost luat din prima, iar a vorbi frumos a învăţat pe parcurs. Venită din lumea modei şi a frumuseţii, se simte ca acasă în domeniul „fashion”, unde activează în calitate de prezentatoare. Ea nici nu a plecat definitiv din modeling… Visează să lucreze în Milano – centrul a tot ce înseamnă modă şi industria fashion, unde pot fi întîlnite doar branduri veritabile şi nu „improvizaţiile” din oraşul nostru, poţi schimba o vorbă şi un pupic pe obraz cu cei mai renumiţi creatori de modă şi stilişti din lume…

Crede că a arăta bine ajută fiecărui om şi ea nu este o excepţie, dar frumuseţea nu e cel mai important lucru în viaţă. Or, omul, pe lîngă frumuseţe, mai are nevoie şi de puţin creier… Îi place la nebunie să distrugă stereotipuri de genul „unei fete frumoase nu-i prea merge mintea”… Într-o zi obişnuită de muncă, îi trebuie vreo oră şi jumătate pentru a se aranja. Mai are timp şi de o cafea. În ziua filmărilor e altceva... Nu acceptă machiajul strident ca la Arnold Schwarzenegger în filmul „Commando”, mai ales că anul acesta „moda” impune minimum: pudră, rimel, roşu pentru obraz şi luciu de buze.

La cum arată şi ce meserie are, întrebarea despre gelozie este actuală – avea probleme pînă la căsătorie, era pusă în situaţia de a alege, ceea ce ea nu acceptă. Nu-i place să i se interzică ceva – rabdă o vreme, dar răbufneşte pînă la urmă… Cu soţul, lucrurile s-au schimbat în bine, omul are încredere şi, uneori, ea chiar se „revoltă” că nu e gelos. E şi demonstrat că fără încredere şi dragoste nu ajungi prea departe!

Cristina Moldovanu
jurnalist TV


Locul şi data naşterii: or. Chişinău, 17 august 1987.
Zodia: Leu. Rrrrr…
Studii: Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM.
Stagii, realizări: La început de drum. Promite să uimească!
Starea familială: Necăsătorită.
Dimensiuni: 93/64/94.
Partea corpului cea mai „valoroasă”: Capul, deşi prietenul îi zice altceva...
Bărbatul-sursă cel mai sexy: Mihai Moldovanu. Tatăl, prin cumul.
Ţara cu cei mai sexy bărbaţi: Moldova.
Maşina care i se asortează: „Jaguar XJS”, anii ’90.

În ultimul an de facultate, şi-a luat prietena de mînă şi a batut la uşa revistei „Vip Magazin” să ceară de lucru. Crede că trebuie să fi arătat destul de stupid momentul, dar nu contează... Amabili, Rodica Ciorănică şi Sergiu Gavriliţă le-au invitat într-un proiect. Au urmat interviuri, reportaje, lucrul pentru un site...
Uşa spre televiziune i-a deschis-o Andrei Tăbuică de la „Auto Expert” la care a ajuns pentru un interviu, iar el tocmai căuta o a fată pentru o rubrică. Nu ştie dacă aceasta e staţia terminus în plan profesional. Adică, dacă se va opri la televiziune. Se vede administrînd o afacere…

Arată bine şi asta o ajută în multe cazuri, mai ales cînd se „intersectează profesional” cu reprezentanţii sexului puternic - de la poliţişti nu afli mare lucru dacă nu le zîmbeşti cochet un pic. A văzut şi reversul medaliei, ciocnindu-se cu stereotipul „dacă eşti frumoasă, puţin probabil să ai şi creier”.  Uneori simte că nu este luată în serios doar pentru că arată prea bine ca să mai fie şi inteligentă. A durat pînă nu a deschis gura să pună o întrebare. Îi place să fie stilată, trendy şi sexy, dar un reporter îmbrăcat la modă, cu tocuri de 14 cm, în fustiţă scurtă, la un eveniment politic sau, mai rău, la o tragedie cu victime, nu dă bine deloc - fashion-ul îl lasă după orele de lucru…

Pregătitul pentru o nouă zi, de muncă, apropo, durează de la zece minute pînă la o oră - depinde la ce oră se trezeşte. Dacă e la şapte, stă în faţa oglinzii exact pînă în momentul cînd priveşte stresată la ceas, exclamînd: „şi azi întîrzii la lucru”. La capitolul autoapreciere stă sănătos: 2 la modestie şi 9 la sex-appeal. Cu aşa note şi aşa serviciu, asociat cu expuneri în compania oamenilor publici, apar şi riscuri. Gelozia, spre exemplu, pe care o fentează, deocamdată, în mare parte datorită prietenului care este o persoană înţelegătoare. Altceva e că şi oamenii cumpătaţi nu prea pricep de ce un nene oarecare, om de stat, persoană publică, o contactează telefonic mai tîrziu de ora 21.

Elena Robu-Popa
„Jurnal de Chişinău”


Locul şi data naşterii: s. Pănăşeşti, r-nul Străşeni, 19 mai 1981.
Locul de muncă: „Jurnal de Chişinău”.
Zodia: Taur.
Studii: USM, licenţiată în Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.
Stagii, realizări: Seminare internaţionale cu tematica integrării europene: Letonia, Ucraina. Stagiu practic, TVR Timişoara. Diploma de merit „Soros”.
Starea familială: Căsătorită.
Dimensiuni: 92/60/88.
Partea corpului cea mai „valoroasă”: Sînii.
Bărbatul-sursă cel mai sexy: Dintre bărbaţii cu care a reuşit să facă interviuri, cei mai sexy i s-au părut Marian Lupu, Vlad Filat, Victor Osipov.  
Ţara cu cei mai sexy bărbaţi: Italia.
Maşina care i se asortează: BMW M6 Cabrio roşu.

Este tînără, frumoasă, inteligentă şi… sexy. Pînă mai ieri a fost de admirat prezentînd ştirile la unul dintre posturile de tv de la noi. Mai nou, la www.jurnal.md – timp de cîteva săptămîni a întors pe toate părţile „Chestiunea zilei”, o emisiune de analiză cu invitaţi importanţi, tocmai în perioada cea mai fierbinte a anului politic. Acum e tot în trust, la „Jurnal de Chişinău”… Întotdeauna a visat să lucreze în presă. În special, în televiziune, de care s-a „îmbolnăvit” din prima zi cînd a trecut pragul „EuroTV”. Îşi aminteşte că primul reportaj a fost un test dificil - o conferinţă de presă la OSCE care începuse la ora 17.00, iar ştirea urma să meargă în emisie peste două ore. A trecut examenul cu brio, iar de atunci s-a şi îndrăgostit de politică, intenţionînd să facă şi masteratul în politologie.

Pentru ea este important să arate bine, să aibă grijă de sine, de felul cum arată, mai ales că este o jurnalistă TV. Ştie lecţia şi, atunci cînd trebuie să facă un interviu cu cineva mai puţin „abordabil”, recurge la un decolteu mai generos. Dacă ai ce arăta, funcţionează, spune Elena. Iar ea chiar are ce arăta… Pentru a fi mereu „în formă” face sport, merge la saloane de frumuseţe şi încearcă să mănînce sănătos.

Înainte de a merge la serviciu, „vizitează” obligatoriu oglinda, căreia, ceva timp în urmă, îi acorda mai multă atenţie. Acum, însă, a învăţat să se machieze şi coafeze repede - cam jumătate de oră... La serviciu, aplică un machiaj de zi, nu unul strident. Dar, pentru a scoate în evidenţă anumite părţi frumoase ale corpului, deseori recurge şi la accesorii interesante. Ştie să direcţioneze fenomenul „gelozie”, care, după Elena, trebuie să aibă limite: uneori, soţul este gelos, mai ales pe unii lideri politici. Gelozia soţului nu o stresează,însă...

Svetlana Manole
„Media Production”


Locul şi data naşterii: or. Cahul, 17 septembrie 1987.
Locul de muncă: „Media Production”.
Zodia: Fecioară.
Studii: Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM, unde face şi masteratul, specialitatea managementul instituţiei media.
Stagii, realizări: Premiu din partea Clubului Presei Economice.
Starea familială: Celibatară.
Dimensiuni: 88/65/95.
Partea corpului cea mai „valoroasă”: Ochii, deşi îşi iubeşte fiecare părticică. Nu ţine niciuna pe lîngă minte, care o face deosebită.
Bărbatul-sursă cel mai sexy: Teodor Rădulescu. Mai ales că e şi foarte galant... În categoria „sexy, dar  cam bătrîn” ar intra Cătălin Botezatu.
Ţara cu cei mai sexy bărbaţi: Italienii şi francezii ar putea da multe lecţii la capitolul stil şi atitudine faţă de femei, în primul rînd moldovenilor.
Marca de maşină care i se asortează: „Porshe” decapotabil.

După zeci de vise de fetiţă, era sigură, într-un final, că va fi jurnalist. A început să lucreze din primul an de facultate, lupta cu restanţele şi absenţele a fost grea, dar a cîştigat-o, pînă la urmă. 2009 a fost un an special nu doar pentru că a absolvit facultatea, dar şi pentru că a încercat în televiziune - o perioadă la „Pro TV”, iar de jumătate de an e reporter la „Media Production”, matinalul „Dimineaţa pe PRIME”, unde iscodeşte vedetele despre cum se îmbracă în dormitor.

Este de părere că fiecare ştire, reportaj e o poveste, iar jurnaliştii noştri caută mereu personaje pozitive sau negative, luînd partea celor ca „Alba ca Zăpada” sau a „Căpcăunului”, uitînd că adevărul se află undeva la mijloc. Anume despre adevărul ăsta, cît o boabă de piper, ar trebui să învăţăm să scriem. Ea încearcă... În mass-media de la noi, care e ca o familie mare, cu multe rubedenii, cumetri, unde aproape toţi se cunosc, se iubesc, se bîrfesc. Eşti primit relativ uşor în marea familie, însă trebuie să aştepţi ceva timp în antreu, pînă ţi se va acorda încrederea şi atenţia necesară...

Ştie că şarmul, pentru un jurnalist, este ceva aproape vital, care îţi poate deschide multe uşi. Deseori, persoanele intervievate sînt mult mai receptive doar pentru că le pare simpatică şi crede că, la început de carieră, a reuşit multe şi datorită aspectului. Iar pentru ea, chiar e foarte important să arate bine în orice situaţie, fie că este pe teren dis-de-dimineaţă, fie noaptea tîrziu. Nu înseamnă că poartă tocuri cui de 12 cm sau fuste scurte - nu ar fi tare comod. Un machiaj lejer, pantofi sport şi blugi - la asta se rezumă „uniforma de serviciu”. Totuşi, are două slăbiciuni „obligatorii” în context - cerceii şi decolteurile.

Anastasia Nani
„Ziarul de Gardă”


Locul şi data naşterii: or. Chişinău, 5 ianuarie 1986.
Locul de muncă: „Ziarul de Gardă”.
Zodia: Capricorn.
Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM, Şcoala de Studii avansate în Jurnalism.
Stagii, realizări: Premiul I, concursul naţional de investigaţii jurnalistice în cadrul Programului Consolidarea Capacităţii de Monitorizare a Societăţii Civile din R. Moldova, decembrie 2008.
Premiul I, „Jurnalismul de investigaţie în practică” (IREX), aprilie 2008.
„Speranţa anului 2007”, premiile Centrului Independent de Jurnalism.
Premiul III, concursul naţional de articole/reportaje de promovare a toleranţei faţă de diferite grupuri sociale, etnice, religioase (API), 2007.
Starea familială: Celibatară.
Dimensiuni: 95/66/98.
Partea corpului cea mai „valoroasă”: Ochii.
Bărbatul-sursă cel mai sexy: Cel care aduce o informaţie „bombă”.
Ţara cu cei mai sexy bărbaţi: Ţările nordice.
Maşina care i se asortează: „Toyota Rav 4”.

Aşa cum nu a putut să-şi realizeze primul vis de a face scufundări în Oceanul Atlantic sau Pacific, încă din adolescenţă, a decis să se scufunde în marea evenimentelor şi mereu a fost curioasă să afle ce se întîmplă după cortină. Firea-i curioasă a dus-o pînă în Alaska, pe insula Kodiak, cu cei mai mari urşi din lume – grizzly. S-a îndrăgostit de acest loc şi, o perioadă, şi-a dorit chiar să stea acolo – nu putea rămîne indiferentă faţă de oamenii extrem de ospitalieri, aurora boreală pe care o prinzi la sfîrşitul verii, urşii care traversează strada şi peisajele atît de diferite. După mai multe ieşiri din ţară, însă, a înţeles că acasă îi este locul şi preferă să se realizeze aici, chiar dacă la noi urşii grizzly nu se plimbă pe Aleea Clasicilor…

A remarcat nu o singură dată că uşile se deschid mai larg în faţa unei femei care arată bine, iar ea nu este o excepţie. Îi plac rochiile, fustele, aproape că a renunţat în ultima perioadă la pantaloni şi blugi. Recunoaşte că, uneori, fusta ar putea părea prea scurtă, iar decolteul prea adînc pentru un reporter de investigaţie, dar o preocupă mai mult felul în care abordează sursa, decît dacă aceasta o să arunce o privire la felul în care e îmbrăcată sau pieptănată. Oricum, nu a scăpat de probleme provocate de gelozia persoanei iubite – motiv din care a şi întrerupt orice „colaborare” cu cel puţin o persoană. Din cauza geloziei a avut nişte situaţii mai stresante, moment în care a şi decis că nimeni nu îi poate interzice să comunice cu sursele, colegii, oamenii cu care stabileşte relaţii de prietenie.

Marina Muntean
„Auto Radio Moldova”


Locul şi data naşterii: or. Chişinău, 6 mai 1987.
Locul de muncă: „Auto Radio Moldova”.
Zodia: Taur.
Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Arte Frumoase, USM.
Stagii, realizări: Ceea ce a făcut e o nimica toată pe lîngă ce are de gînd să facă.
Starea familială: Necăsătorită.
Dimensiuni: 90/68/98.
Partea corpului cea mai „valoroasă”: Picioarele, deşi nu poartă fustă aproape niciodată, pentru că-i place să le întindă cum vrea, dar ştie că anume ele trebuie puse în valoare pentru că sînt lungi, drepte şi cărnoase.
Bărbatul-sursă cel mai sexy: Fiecare are şarmul său, dar primul care îi vine în minte este Sergiu Prodan.
Ţara cu cei mai sexy bărbaţi: Revista „People” a desemnat SUA, dar ea susţine „producţia autohtonă”.
Maşina care i se asortează: La mişto – „Запорожец”. Serios, îi plac maşinile mari, „Land Rover”...

Cînd era de grădiniţă.....îi plăceau filmele horror, vroia să se facă chirurg, apoi, prin a 7-ea - învăţătoare, după ce a plîns după profesoara de română, care a „părăsit-o”. Pentru că ura fizica şi matematica, ai săi au trimis-o… la Colegiul Financiar Bancar – a aflat de la colegi că nu-i e locul acolo, iar profesorul de română îi descoperise talentul de actriţă. Era şi perioada în care politica luase o întorsătură neaşteptată, media începuse să devină prea cenzurată, iar ea nu se mai simţea bine în teorii despre finanţe şi asigurări… Şi a pornit fericită spre Facultatea de Jurnalism, însă nu a întîlnit rozul la care se aştepta - a dezamăgit-o dezbinarea jurnaliştilor, autocenzura pe care şi-o impun, dar trebuia să meargă mai departe: reporter la „BASA-press”, nespus de interesant. Simţea, totuşi, că nu vrea să alerge veşnic cu reportofonul în mînă la 40 de grade Celsius. A încercat altceva – radio – de care habar nu avea iniţial: „Radio Plai”, apoi „Auto Radio”, locul unde munceşte şi acum. În afară de media, se vede şi pe scena teatrului, locul unde se simte liberă cu adevărat, ruptă în totalitate de grijile cotidiene.

Este de părere că nu există femei urîte, ci doar femei care nu ştiu să se pună în valoare. O femeie îngrijită place oricărui ochi, iar din moment ce se pomeneşte la un interviu de angajare, directorul fiind bărbat, şansele ei cresc enorm. În adolescenţă era răţuşca cea urîtă, pentru că nu avea încredere şi se ascundea în haine largi. Cînd vrea să se simtă frumoasă, „consultă” oglinda preţ de cîteva ore - un fost iubit venea foarte entuziasmat, dar, pînă cînd era ea gata, scotea foc pe nări. Mai avea puţin pînă încărunţea, ca în reclamă...

Vestimentaţie: ARIDON
Text: Marcel Toma.
Foto: Florin Tăbîrţă.
Mulţumiri pentru sprijin: Tatiana Semicolenov (salonul „Micuşa Stil”).

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

super fete
alexandra   -  
08 Februarie 2010, 14:04
Sus ↑
superba papusa!!!
vadik   -  
06 Mai 2010, 14:15
Sus ↑
Eu am avut o fantezie sexuala cu Svetlana :D
Vasea   -  
07 August 2011, 00:26
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău