VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Emilian Galaicu-Păun a devenit Magistru

Emilian Galaicu-Păun a devenit Magistru

Comentează

La Şedinţa Elitară  Jubiliară, organizată pentru a marca un deceniu de la primul joc „Ce? Unde? Cînd?” în limba română au participat peste 100 de persoane, membri ai clubului şi invitaţi speciali. Şapte vedete autohtone au acceptat provocarea noastră, au format o echipă şi s-au aşezat la masa de joc.  

Evenimentul a avut loc sîmbătă, 30 ianuarie, într-un local din capitală, a durat cîteva ore şi a fost transmis în direct pe site-ul www.vipmagazin.md. Dacă atunci cînd s-a dat startul mai aveam timp să sorbim cîte un gît de şampanie şi să gustăm cîte o felie de caşcaval, plăcintă sau kiwi, pe parcurs jocul a devenit atît de captivant, încît nu ne mai ardea de gustări!  

În prima rundă, la masa de joc s-au perindat şase echipe. Asta pentru că, în conformitate cu regulile de joc, în cadrul Şedinţelor Elitare, fiecare echipă joacă pînă la primul răspuns greşit. Căpitanii – Andrei Strah, Octavian Sireţeanu, Victor Drăguţan, Marinela Parlicov, Andrei Curăraru şi Andrei Panici – participanţi fideli ai jocurilor intelectuale, şi-au chemat cei mai buni colegi de echipă, în speranţa de a da cele mai multe răspunsuri corecte. Lupta a fost acerbă, iar cîştigători au fost cei din echipa lui Andrei Panici, obţinînd astfel dreptul de a „candida” la titlul de magistru, care urma a fi desemnat la finalul serii.  

A urmat apoi surpriza evenimentului. Revista „VIP magazin”, partener al acestui eveniment, a invitat mai mulţi oaspeţi de onoare, care au acceptat provocarea. Astfel, la masa de joc s-a aşezat căpitanul Emilian Galaicu-Păun şi echipa de VIP-uri, formată din Angela Aramă, Oleg Efrim, Nicu Ţărnă, Sorin Bucătaru, Vasile Botnaru şi Constantin Cheianu. Au jucat pentru prima oară şi le-a fost greu să-şi ascundă emoţiile. Cu toate astea, s-au descurcat onorabil – la unele întrebări nici nu au avut nevoie de timp să se gîndească, iar la altele au ştiut să aleagă răspunsul corect din multitudinea de variante dicutate. „Ce să zic, havuzul din grădina publică „Ştefan cel Mare” nu are atîta apă cîtă adrenalină a ţîşnit preţ de jumătate de oră, cît ne-a trebuit ca să… cîştigăm cu 7 la 5” – scrie Galaicu-Păun pe blogul lui de pe europaliberă.org.

Emoţiile şi suspansul nu s-au terminat însă aici. În runda a treia la masă s-a aşezat o echipă-simbol al primilor 10 ani de jocuri intelectuale, formată din cei mai buni jucători ai clubului - Alexandru Fală, Viorel Mardare, Octavian Sireţeanu, Natan Garştea (căpitan), Irina Breahnă, Victor Lutenco şi Grigore Alhazov. Multiplii Magiştri Victor Lutenco şi Viorel Mardare au decis să cedeze locurile unor jucători mai tineri, astfel încît la masa de joc s-au aşezat Andrei Lutenco şi Rita Kotenko. La un moment dat, echipa a ajuns în impas, pierzînd cu 4-7, dar, la insistenţele sălii, acesteia i s-a oferit dreptul de a disputa un bliţ de revanşă, compus din ultimile două întrebări rămase pe masă, cu cîte 30 de secunde de gîndire pentru fiecare. După ce echipa a dat două răspunsuri corecte, conform înţelegerii, scorul s-a răsturnat, devenind 7-4, în favoarea jucătorilor.

Totuşi cel mai emoţionant, solicitant şi impunător moment al serii a fost desemnarea magistrului, care trebuia să fie ales de sală şi care... au fost, de fapt, doi! Emilian Galaicu-Păun a impresionat publicul prin erudiţie de invidiat, astfel încît titlul de Magistru i-a revenit oarecum firesc şi indubitabil. Al doilea Magistru a fost desemnat Octavian Sireţeanu, un jucător şi un căpitan foarte bun, dar şi unul din oamenii care au dedicat mult timp şi efort pentru dezvoltarea clubului.  

„VIP magazin” a oferit două premii speciale. Pe Natan Garştea l-am desemnat cel mai bun jucător şi căpitan de echipă al serii şi i-am oferit un abonament la revista „VIP magazin” pentru anul 2010. Al doilea premiu, în valoare de 300 Euro, i-a revenit lui Viorel Mardare, pentru onestitate şi pentru cel mai titrat Magistru (4 titluri).

Marcel Spătaru, preşedintele Clubului de Jocuri Intelectuale din Moldova, a încercat să ne explice ce înseamnă titlul de Magistru: „Să cîştigi titlul de magistru este probabil cea mai mare realizare individuală pe care o poţi avea în Club. Este o recunoaştere deschisă a valorii tale ca jucător. L-am văzut pe Alexandru Fală plîngînd o singură dată - atunci cînd a devenit magistru. Cînd devenea magistru, Andrei Lutenco spunea: „Acest titlu este mai important pentru mine decît diploma de la facultate, pe care o primesc în cîteva zile”. Alt magistru, Natan Garştea, după primirea titlului scria pe blogul său şi mai simplu: „Sînt fericit”.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

oho ce mustatza are Galaicu-Paun... Oare nu ii este greu sa se pupe?
Sirotinski   -  
02 Februarie 2010, 23:57
Sus ↑
Raspunsul la aceasta intrebare il gaseshti aici:

http://www.vipmagazin.md/profil/Emilian_Galaicu-Păun_sau_...cum_să-l_împaci_pe_omul_credinţei_(Călăuza)_cu_omul_tuturor_îndoielilor_/
Pt Sirotinski   -  
03 Februarie 2010, 09:47
Sus ↑
Bravo!
Alexandra   -  
10 August 2010, 17:17
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău