VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Pasha Parfeny - Pasha Lăutarul
Aprilie 2012, Nr. 96

Pasha Parfeny - Pasha Lăutarul

Comentează   |   Cuprins

„Lăutar” este povestea unui tânăr cântăreţ care se îndrăgosteşte la o petrecere de o fată frumoasă şi bogată şi pe care vrea s-o cucerească. Această istorie, veselă şi ironică, pusă pe versuri şi melodie cu ritmuri balcanice, cântată de Pasha Parfeny, va reprezenta anul acesta Republica Moldova la Eurovisionul de la Baku. A mers patru ani spre această victorie frumoasă şi îşi doreşte să evolueze cu succes în Azerbaidjan. Pasha Parfeny ne-a povestit cu mare drag despre visele sale, dansatoarele de la Kiev, părinţii de la Orhei şi fericirea de a reprezenta Moldova. (Text: Rodica Trofimov. Fotografii: Dragoş Cojocaru)

>> Am mers spre Eurovision câţiva ani la rând şi de fiecare dată m-am simţit pregătit pentru tot ce înseamnă victorie în selecţia naţională.

>> „Lăutarul” te trezeşte din starea de inerţie, te îndeamnă la dans şi te încarcă cu energie pozitivă, de aceea cred că a şi câştigat.

>> Într-un concurs, contează totul, ce şi cum cânţi, cum te mişti, cum te simţi pe scenă, cum simţi publicul, cum priveşti sau cum zâmbeşti… Contează încrederea în propriile forţe, starea de plăcere pe care o trăieşti fiind pe scenă.

>> Cu echipa din Kiev am făcut cunoştinţă la festivalul „The Golden Talent” din Batumi, Georgia. M-a impresionat devotamentul lor şi munca enormă depusă. Aşa şi nu mi-am dat seama când reuşeau să doarmă. Mi-au plăcut ideile lor, modul original de abordare a fiecărei piese.

>> Am primit peste 200 de mesaje cu felicitări, am avut o sumedenie de apeluri pierdute. Până şi acum primesc felicitări de la oameni necunoscuţi pe stradă, în supermarketuri.

>> Părinţii mei, ambii muzicieni, au făcut parte din echipa mea la nivel spiritual. M-au ajutat cu opinii sincere, uneori destul de critice.

>> Eurovisionul este o bună şansă de a te prezenta publicului larg. În Moldova sunt foarte puţine evenimente de o asemenea amploare, ce necesită implicare sub toate aspectele – piesă, interpretare, show, concept etc. Eurovisionul este un propulsor al estradei moldoveneşti. Este cel mai privit şi cel mai discutat show. Cu o pregătire serioasă, poţi culege roade frumoase din el.

>> Îi sunt foarte recunoscător companiei Orange pentru promovarea talentelor în Republica Moldova, pentru susţinerea organizării unui asemenea proiect de amploare precum selecţia naţională pentru Eurovision. Graţie Orange, alături de colegii mei de scenă din finala naţională, am avut ocazia să evoluez pe o scenă superbă. În calitatea sa de susţinător al Eurovisionului, Orange mă va sprijini material, acoperind o parte din cheltuielile prevăzute pentru Baku. De asemenea, vreau să spun un mare mulţumesc prim-ministrului Vlad Filat pentru suportul acordat şi Companiei publice „Teleradio-Moldova” pentru că mă susţin în procesul de pregătire şi participare la Eurovision.

>> Înaintea unui concurs important, de obicei merg acasă, la Orhei, la mama. Acolo îmi revin moral şi fizic. Iar ca să-ţi menţii vocea în formă, trebuie….să cânţi! Mereu! În baie, la bucătărie, în maşină, oriunde este posibil şi oricât de des îţi face plăcere!

>> La momentul actual, mă simt extrem de onorat de încrederea ce mi-a fost acordată pentru a reprezenta Moldova la Eurovision. E o responsabilitate enormă şi simt şi o mândrie firească pentru că mi-a fost încredinţată. Sunt un luptător. Vreau să ajung neapărat în marea finală – cum pot să-mi permit să o evit când am atâtea vise şi speranţe în rucsacul meu?

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

foarte talentat și prezentabil! bravo Pasha!

~un român care lucuiește in China
Cata   -  
24 Mai 2012, 18:51
Sus ↑
Bravo, maestre.Și eu sunt un luptător dar în domeniul meu.Îmi place cum gîndești și

deaceea îți doresc cît mai multe succese pe viitor!Aș dori să mai atragi persoane ca tine

,în domeniu.Stăm prea modest pe planul industrie muzicală.Regula businesului - mai mare eșantion - mai mulți consumatori - mai multe investiții - mai mere SUCCES.SALUTARE
pasha   -  
18 Iunie 2012, 08:00
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău