VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Zinaida Jioară. Femeia anului 2011
 Descarcă
Decembrie 2011, Nr. 92

Zinaida Jioară. Femeia anului 2011

Comentează   |   Cuprins

Economist de meserie, a făcut regie, pentru ca acum să conducă un club de fotbal. S-a descurcat mereu în orice funcţie s-ar fi aflat: în marketing şi PR la FC Zimbru, în postura de director marketing al FC Dacia, în faţa camerelor, prezentând emisiunea „Familia Dacia”, ca acum câteva luni să fie pusă în faţa unei noi provocări, acceptând postul de preşedinte al clubului de fotbal Dacia Chişinău, iar rezultatele au adus-o la titlul „Femeia anului 2011”, versiunea „VIP magazin”.

„Dacă nu eu, atunci cine?”

>> Femeia anului este aleasă din cel mai bărbătesc domeniu. s-a întors lumea cu susu-n jos? ori eşti tu mai specială? Nu s-a întors lumea. Doar că aşa s-au aranjat lucrurile în viaţa mea – m-am aflat la momentul potrivit la locul potrivit. Despre calitatea de a fi specială, de mică, nu mi-am propus să mă joc cu păpuşile – alergam după maşinuţe… Ştiu să fac lucrurile diferit, mi-a fost interesant să fiu în mediul unor oameni deosebiţi, mai complicaţi, mai speciali. Unuia dintre ei îi acord acum acest interviu… Aşa am ajuns pe nişte tărâmuri mai puţin cunoscute femeilor, care mi se par absolut fireşti.

>> Femeile nu erau lăsate să intre nici măcar în autocarul cu fotbalişti, ca să nu aducă ghinion, iar acum conduc un  club… Nu-mi permiteam să urc în autocar şi n-o fac nici acum, când sunt preşedinte. Nu pentru că ar fi un tabu – îmi place să-mi ştiu locul şi să fac ceea ce am de făcut, nu să incomodez pe cineva în ziua partidei, să le sustrag gândurile înainte de joc sau antrenament. Chiar dacă între noi este stabilit un raport clar definit bazat pe distanţă şi respect, oricum ai suci-o, ei sunt bărbaţi şi puterea lor de concentrare poate suferi la văzul unei femei.

>> Ai visat să ajungi pe scenă şa la televizor – s-a făcut. La un moment dat, făceam haz când spuneai că vrei să ai echipa ta de fotbal… Undeva pe aproape şi asta. Ai un procentaj de realizare a viselor foarte înalt… Aproape tot ce spun se face. Vroiam să mă fac cântăreaţă, balerină, prezentatoare… Mă simt bine în lumea artelor, „pe sticlă” am apărut, iar şansa de a juca un rol în teatru încă mai sper să mi se ofere. Aveam cândva nişte vise copilăreşti legate de un accident, în care să fiu uşor călcată pe vârful degetelor de la picioare de un jeep din care ar ieşi un tip drăguţ şi s-ar interesa de starea mea. S-a făcut, doar că am fost lovită crunt de un Moskvici – atunci am învăţat că Dumnezeu nu joacă fotbal şi nu trebuie să arunci vorbe aiurea. Fiind deja în fotbal, ziceam că vreau să am echipa mea. Uite că, parţial, s-a făcut şi asta. După funcţia de preşedinte, visul de a fi patronul unui club nu l-a anulat nimeni.

>> Ai sărit de bucurie când ţi s-a propus să fii preşedinte la fc dacia? Iniţial, am zis nu, Doamne-fereşte, ca apoi să-mi dau seama că atribuţiile se schimbă un pic, dar ce ţine de administrarea clubului, temele erau făcute. Şi apoi, dacă nu eu, atunci cine? Mai ales că m-am ataşat atât de mult de acest club, parcă îmi pare că i-am cusut şi eu o hăinuţă, l-am ajutat şi eu să facă nişte paşi.

>> „Gura lumii” este nu ştiu a câta „putere în stat”, dar este, mai ales în statul nostru. Te-ai regăsit şi tu printre cei vizaţi? Este un fel de „sport” naţional pentru moldoveni, care preferă să spele rufele altuia, iar pe ale sale aşteaptă să le spele vecinul. Nu sunt eu vedetă să intru în gura lumii, dar vorbe au fost de când am apărut pe „piaţa fotbalistică” – ce-i cu ea, de unde vine şi ce caută aici. Sunt sensibilă şi trec totul prin mine, dar am învăţat că, dacă nu te vorbeşte lumea, nu prezinţi interes. Ţin la numele meu şi la ceea ce fac, nu vreau să nimeresc prin topuri negative şi mă străduiesc să nu dau apă la moară cârcotaşilor, mai ales cum la noi „înfloresc” salcâmii şi în decembrie…

>> Funcţia de preşedinte fc dacia te-a schimbat în vreun fel? Nu m-am simţit vedetă în ziua în care asta s-a decis – dimpotrivă, la volumul de muncă de mai devreme, s-au mai adăugat ceva capitole şi o grămadă de responsabilităţi. Că am devenit o persoană publică, trebuie să apar în faţa lumii, asta da, chiar dacă contrar voinţei mele. Nici nu mă comportam „corespunzător”, ca apoi să înţeleg că asta nu se întreabă – este un risc şi o obligaţie pe care ţi le asumi îndată ce păşeşti în viaţa publică. Dacă tot ieşi pe scenă, fii bun şi cântă. Nu poţi să convoci o conferinţă de presă şi să strigi la presă să închidă camerele şi microfoanele.

Foto: Dragoş Cojocaru
Coafură şi machiaj: Salonul Micuşa Stil
Vestimentaţie: Magazinul Vernisaj
Locaţie: Salonul Bucătăria Mea

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Sa conduci un club de fotbal e un lucru foarte greu , si personal nu cred ca Doamna face aceasta munca grea la club !!! Sunt 2 lucruri diferite sa alergi dupa masinute cind esti mica si sa te pricepi intradevar la fotbal ....
FoCuS   -  
31 Ianuarie 2012, 11:54
Sus ↑
pai daca nu o cunosti pe doamna si nici nu cunosti munca pe care o face, de ce te dai cu parerea?eu sunt jurnalist sportiv si ii cunosc meritele, din acest motiv te contrazic pe tine si te sfatui "FoCuS" sa fii corect si fara pareri gresite si subiective
Mihai   -  
02 Februarie 2012, 19:07
Sus ↑
Respect si admiratie !!!
Alina Vitu   -  
09 Martie 2012, 08:13
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău