VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Vitalie Eşanu. Descoperirea anului 2010
 Descarcă
Februarie 2011, Nr. 81-82

Vitalie Eşanu. Descoperirea anului 2010

Comentează   |   Cuprins

34 de ani, întreprinzător în IT

Privesc. Eu.
„Privesc punct eu” şi am spus totul!...
Poftim?... Mai doriţi detalii? Cu toată plăcerea. Toate lucrurile importante care s-au întâmplat în politică, în sfera socială şi în cultură în anul 2010, absolut totul a încăput pe Privesc.eu. Moldova s-a transformat în anul care s-a încheiat într-un fel de „reality show”, fiind filmată 24 din 24 de ore de acest „privesc punct eu”.

Ne-a privit, cum ne priveşte ochiul lui Dumnezeu din biserici. Dacă vă interesează ceva, un eveniment important întâmplat în anul 2010 în ţara noastră, nu mai cerşiţi atâta de la moşu’ Google, întrebaţi-l pe acest tinerel de „privesc punct eu” şi o să aveţi tot ce căutaţi.

Generos, el le-a oferit tuturor ce caută pe degeaba. Fraţi jurnalişti, dacă nu aţi filmat ultima rundă de negocieri între cei trei lideri ai AIE, faceţi doar un click pe „privesc.eu”. Furaţi cât puteţi de acolo şi ziceţi-le şefilor că aţi filmat voi. Şi n-o să vă reducă din salariu.

Vitalie Eşanu este omul care a pus acest mecanism pe roate. La început nişte băieţei, aproape liceeni, veneau cu camerele de luat vederi şi îţi ziceau că ar vrea să filmeze cutare eveniment şi să-l dea în direct pe Internet. „Daţi-l, băieţi!” Acum au început să fie căutaţi: „Nu vreţi să veniţi să ne daţi în direct pe Internet”?

Celelalte televiziuni, până se urnesc din loc, până pornesc motoarele, trece o eternitate. Iar „privesc.eu” este deja la destinaţie. Jos cu toate celelalte ziare, televiziuni, radiouri, vrem doar „privesc punct eu”!

La foarte puţinii ani pe care îi are, Vitalie Eşanu a reuşit să cunoască atâtea despre tehnologiile informaţionale, câte puţini oameni din Moldova şi Eurasia cunosc. Voi ştiţi ceva despre  XML, RSS, Bayesian, .NET, Silverlight, Flex, Ajax, Facebook API, OpenSocial API?... Nici nu trebuie să ştiţi, lăsaţi că le cunoaşte Vitalie Eşanu şi o să vi le explice şi vouă pe degete ca să înţelegeţi cu toţii.  

Citim în CV-ul lui: „Am făcut pasiune pentru calculatoare la vârsta de 12 ani, în anul 1988”. De unde, Dumnezeule, calculatoare în Moldova anului 1988?... El le-a găsit. Şi dacă a găsit atunci ce nu exista, fiţi siguri că va găsi şi astăzi ce încă nu există. După Filat, lasă Vitalie Eşanu să vină prim-ministru! 

Cum a votat internetul (www.vipmagazin.md)

Vitalie Eşanu - 34,5%
Lily Lozan - 33,4%
Iulia Leorda - 19,7%
Tudor Darie - 12,4%

Proiect de
Sergiu Gavriliţă.
Coordonator:
Simion Ciochină, Irina Tribusean
Text: Constantin Cheianu. Marcel Toma. Rodica Trofimov
Foto: www.fotoroom.md, Vadim Jantâc

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

bravo vitalie,a muncit,si este respectat si rasplatit
nicolae   -  
22 Ianuarie 2013, 19:36
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău