VIP Magazin
16 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Veşnicia s-a născut la sat. Olga Malicova
 Descarcă
August 2012, Nr. 99

Veşnicia s-a născut la sat. Olga Malicova

Comentează   |   Cuprins

Olga Malicova
Patroana tipografiei „Monarh”

Aparent rece şi distantă, Olga este o femeie care are ce spune, în primul rând. Oricât am vrea, nu o putem desprinde din zona glamour a Chişinăului. Mai mult chiar, glamourul Chişinăului este de neînchipuit fără ea. Este pasionată de modă, trenduri, în ultimii ani a făcut şcoli de stil în Italia şi poate alerga toată ziua prin Milano după un fes de la Jil Sander tocmai coborât de pe podium. Impresionată de istoria modei, găseşte un farmec aparte în a face poze lângă războiul de ţesut din restaurantul Pensiunii Butuceni şi afirmă că e impresionant să ai acasă un covor ţesut de bunici. E un accesoriu care te face mai snob, dacă vrei. Dar îţi dă şi valoare.

Relaţia cu satul
Olga s-a născut la Chişinău şi a descoperit satul relativ târziu. În schimb, muncile într-o gospodărie de la ţară nu i-au fost străine niciodată, ea locuind de mică cu mama şi bunica într-o casă la sol din centrul oraşului. Alerga cu copiii vecinilor la şantier şi vedea cum clădirea impozantă a Circului creşte în fiecare zi… Pe atunci încă nu exista noţiunea de glamour, snobism, trenduri, iar Olea era o fetiţă simplă şi cuminte care îşi ajuta familia prin gospodărie. Culegea căpşune, se căţăra prin copaci ca să strângă caise sau vişine pentru compot.  Ţine minte cum bunelul o lua cu el ca să hrănească iepurii. „Copilăria mea este aproape identică cu cea a unui copil de la ţară, spune Olea. În casa noastră era şi o sobă şi eu vedeam cum părinţii pregătesc lemne pentru iarnă.”

Ce îi place la ţară
La zece ani s-au mutat într-o casă cu multe etaje, într-un apartament de la etajul nouă. De la fereastră vedea oraşul, în viaţa Olgăi apăruse liftul, apa caldă şi încălzirea centralizată. Oraşul era atât de tentant pentru toţi… Aşa că în satul moldovenesc Olga a ajuns abia la 18 ani. Prietenii au invitat-o la o nuntă. Asta i se pare şi acum cel mai interesant şi exotic la ţară. Atunci Olga a descoperit şi casa mare, şi importanţa ei în familia şi tradiţiile moldoveneşti.

Ce nu îi place la ţară
Nu-i corespunde stilului ei de viaţă, viaţa la sat cu certitudine nu e pentru ea. Prea plictisitor pentru o femeie mondenă. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+1°